GOD JUL!

Let it snow

Jag ser det snöar, Jag ser det snöar! Här snöar det för fullt och för första gången på flera år njuter jag av snön som bara den.
 
 
 

Igår bakade jag snickers och julstädade ännu mer (tycks vara det enda jag gör sedan jag kom hem). På kvällen träffade jag Bella, Jossan (som båda kommer flytta till London med mig i januari!!) och Linn för att ta tåget mot Jönköping och Happy Hour på Bongo Bar. Vilka träffar jag där om inte mina Londonflickor Mia och Ida! Mia kommer också tillbaka till London i vår men tyvärr inte Ida. Det gör mig ledsen bara av att tänka på det. Men jag har minsann hittat en riktig vän i detta underbara (landet-)tjej! Känns så bra! Vi ölade och dansade vilt hela natten på Olearys (som börjar förvandlas till samma köttmarknad som Centrum Bar)! Trött så att jag kunde somnat i en snödriva åkte vi hemmåt och jag gled på något konstigt sätt fram på mina klackar upp för Buckhultbacken. Superkväll! Nyår kommer bli fantastiskt! Ska baka Baileystårtan nu i veckan...
 
Idag har jag slappat och en viss huvudvärk har börjat komma ifatt mig såhär mot kvällen som ska bestå av julfirande hos grannarna! Ska bli mysigt att träffa Gustafssons igen. Jag längtar till tomtegröten, det var ett årsedan men ack så välkommen den är igen!
 
Snart är det julafton!
Puss på er alla mina underbara läsare
Hoppas vi ses snart ;)
 
Peace Out /Buckhult
 
 
När detta händer vet man inte hur man ska reagera:
Om någon undrar över stickorna som håller bocken upprätt kan Moses Holmberg svara på detta. Nyår 2012 satte sina spår....
 
 

Sverige och snö

Mitt hemland levererar ca 3 minusgrader och 30cm snö. Och till mitt förtret vill jag bara ha +1 grad så jag kan göra en snögubbe för en gångs skull, men icke sa nicke. Mamma och jag är hemma hela dagarna och julfixar och även lillebror min verkar komma hem oroande tidigt från skolan. Har man inga lektioner alls längre? Vad jag minns, var det alltid mörkt när jag kom hem från skolan på vintren... Det är tomtar från topp till tå i hela vårt hus och två granar har vi lyckats baxa in trots pappas motsägande uttalanden och gnällande. Nervösa lilla pappa.
 
Igår damsög och torkade jag hela vardagsrummet innan kl 10 på förmiddagen. Men innan dess överraskade jag mamma med jättelyxfrukost framför julkalendern. Alla behöver pysslas om ibland! Med WHAM! på högsta volym bakades knäck och hundratals paket slogs in och snörades med kärlek. Åt enunderbar ChilliConCorne och sen fikade jag med min kära pojkar Ian och Igor och Linn! Kokosboll och Chai Latte för 55spänn!!! WTF. Till och med London är bättre för min plånbok. Det var så mysigt det kan bli.
Oj, glömde säga. Abbe och jag högg en gran igår också! 
 


Idag stod jag i bakomatkö bakom 25pers hela förmiddagen sen gjorde jag struvor och julpyntade ännu mer.
Fransk manikyr gjordes i assistans av mamma men jag mitt pucko tvättade håret inna nagellacket hann torka. Såg rent ut sagt förskräckligt ut.  Pappa och jag gjorde en gemensam julhandling och han har alltid samma panik vid självscanningen då man ska betala med kortet. jag såg svettdroppen börja röra sig ner för pannan... hihi. 
Sedan åkte jag raskt till min namntvilling Amanda och klippte mig! Jag kan dra fingrarna genom mitt hår utan att fastna i en tova!!! Men det är mycket kortare nu! Nyklippt hår är gött.
 
 
 
Jag har lite ont i magen av mammas päronlikör-fudge men attans vad hög klass det är på den. Skulle kunna vinna vilken godistävling som helst!
Imorgon ska jag flytta ner min vinylspelare så vi kan spela julvinyl vid granen! :D På kvällen är det Bongo Bar i Jönköping som gäller med mina fina Nässjötjejer och ida kommer dit också! :D Jag saknar henne redan.

JULLOV - SVERIGE - HEMMA

 JAG ÄR HEMMA I SVERIGE PÅ JULLOV!!!! :D
 

Sista kvällen i London 2012

Har just haft den enklaste jobbdagen på urminnestider.
 
Först hade jag min sista vattengympa. Tyvärr med en skrikig superkort tjej som tyckte hon sjöng bättre än artisterna på skivan och till bardrumsakustiken blev det outhärligt. Varje kick eller boxning riktades mentalt mot hennes ansikte. Nog om tråkigheter. Sedan kom jag hem och packade klart allt och placerade familjens julklappar under julgranen! I solskenet gick jag för sista gången år 2012 upp för den långa backen till Barnehagen och hämtade Liv. Jag fick sedan springa med vagnen för att hinna hämta Freyia. Väl hemma blev det toast och Disney Channel och mys i soffan. Liv ville till och med sitta och gosa i mitt knä, vad har hänt med den lilla lockhåriga ungen? Vi avslutade kvällen med den godaste lamm-steken jag någonsin har ätit. Huset doftar fortfarande av vitlök och rosmarin! Till "pudding" åt vi pumkin-cupcakes som är såå goda och sen sa berättade jag för familjen att en liten fågel viskat till mig att det fanns paket under granen som behövde öppnas i kväll. Barnen blev helt till sig.
De fick handgjorda smålandstomtar som de älskade. Liv fullkomligt avgudade den. Hon tog sin helvita tomte med röd näsa, döpte den till Lucy och sover nu med den i sängen! Så gulligt. 
Fick en liten present av dom med i form av det bästa man kan tänka sig som fattig aupair -- Krogenpengar! :P
 
Nu ligger jag här med min apelsinjucie och bara väntar på att det ska bli den 18 december så jag får åka hem!
 
Tack för den här hösten, London. Ses i vår!
 

Spiderbaby med sin tomte "Lucy". Hihi.

Söndag i Soho

Det har varit en lugn solig dag som tillsist övergick i kalltregn och åska... Jag tog en riktigt lång sovmorgon och sen åkte jag och Michaela till Soho och träffade Ida för en Sista Måltid. Thaimaten var supergod och vi slog även till på lite god lyxig glass efteråt. Blåbär och After Eight smak, Mmm! Medans vi satt och åt vår glass på en mysig servering kommer världens åsksmäll och Michaela ryker till och får hela bordet att skaka. Hon var ungefär lika rädd som min mosters hund brukar vara vid åska. Enda skillanden är att denna stora hund försöker krypa in under soffan men får bara in huvudet... Fast hade det funnits en soffa hade nog Michaela tagit chansen. Det blev ett kramfarväl och nästa jag jag ser Ida är i Sverige och Michaela den 7 januari. Kändes så konstigt att säga God Jul och Gott Nytt År. Sedan åkte jag hem och åt ytterligare glass med Per och barnen; till All I Want For Christmas Is You! Barnen har verkligen börjat älska den!
 


Underbar juice!








"Vad har du för en sten?"
- " Det är en Lapis Lazuli. Den är bra för att komm ihåg saker, eller vad det nu var..."
Mysteriet på Greveholm 1996.



 

Söndag den 16 december

Lördagen bestod av ännu mer julklappsinhandling! (Mamma lyckas köra med mig trots att i inte ens befinner oss i samma land). Lite shopping där jag inhandlade en superfin 50talsklänning, en dork-tshirt och Ida och jag gick till Scandinavian Kitchen. Där mötte vi Michaela och hennes polare Alexandra. Vi hade en trevlig pratstund över glögg och kanelbullar! Saftglögg var målet men i detta landet är de besatta av alkohol så självklart var det i princip uppvärmt vin... Ida och jag gick vidare mot Hamleys leksaksaffär vilket var självmod. Näst sista helgen innan jul är ingen bra dag att ge sig upp på Londons shoppingsståk och speciellt inte 5vånings-leksaksaffärer! Efter en traumatisk upplevelse i denna, trots för mycket folk, vackra butik åkte vi hem till Ida och fixade oss för kvällen. På morgonen ringde nämligen Julia och hade två Luciabiljetter över till sista föreställningen. Så jag fick även chans att se hela tåget! Ute i god tid, tyckte vi, fick vi vända och lite så tack vare en glömsk Amanda och när vi kommer till stationen inser vi att vi har 45 minuter på oss och det är knökafullt i både busskö och tub. Paniken växte fortare än Pinocchios näsa i det läget. PÅ något jäkla vänster lyckas vi få tag i en taxi som kan köra oss till Svenska kyrkan. (Panikslagen om att komma försent slog hårt i bröstet på mig när vi stått i Marble Arch Rondellen i 10 minuter! Men vi hann fram tid och blev skjutsade fram till dörren. Detta innebar dock att luciatåget blev lite dyrare än vi tänkt men man känner sig riktigt lyxig när man åker taxi och glider förbi alla kollektiv-traffikare.
Luciatåget var underbart vackert men jag kände hela tiden att jag hellre stått uppe på scenen och sjungt!
 
Efteråt var det luciafest med massa champange och rödvin tillräckligt att bada i. Kändes väldigt o-kyrkligt och moraliskt fel men när det bjuds tackar man inte nej. Mia och jag (två snåla smålänningar) tog tillfället i akt och glasen fylldes på och fylldes på. Maten var gudomlig. Ack som jag saknar potatis!! Det var många småuppträdande men det bästa var nog när de extra-influgna ungdomarna gjorde en helt annan version av Pokemon-låten än vad vi var vana vid. Riktigt gulligt! En man drog på sig lucialinnet igen och skulle visa hur det var förr, när man lyssnade på vinylskivor som hakar upp sig lite då och då. Sen sjöng alla män för oss. Fantastiskt. Jag tror alla tog för sig lite väl mycket av vinet...Haha. Men trevligt som attan var det. Synd att ingen ville med ut efteråt, men tur var väl det. För sista tuben hem var en riktigt lång resa. Hem kom jag i alla fall. På gingliga klackar. Men vem lägger märke till det en lördagkväll i London? Utifrån fönstret såg jag den vackra julgranen som pyntats under dagen och när jag kommer in möter jag den glada norska pappan i familjen som glatt visar hur Liv endast har lyckats pynta de två nedersta grenomfången. Så den är välpyntad från topp till tå. I alla fall vid tå... 
 
Har tagit en lång sovmorgon och om 2 timmar ska jag möta Michaela för att vi ska åka och äta thaimat i Soho med Ida som snart flyttar!
 
I övermorgon åker jag hem!
 



Det var tomte-samilng på Trafalgar Square. De drack öl och slängde brysselkål...



Sen var det fest!

Lucia i Westminister Cathedral

Luciatåg i den gigantiska Westminister Cathedral måste defenitivt muttrat upp de 1800 personerna i publiken i dagens regnrusk. Åh så vackert. Jag hade velat se det själv men det gick inte eftersom jag deltog i detta makalösa firande. Jag hoppas man kan få bilder av någon. Det var supermysigt. Luciatåg i London är något jag verkligen är glad över att jag orkade hålla i. 
 
Innan Luciat idag träffade jag Sara för att säga hejdå. Hon flyttar hem till Stockholm på söndag. Känns väldigt trist men jag hoppas hon blir lycklig i Sverige!
 
Nu är jag fullkomligt däckad i sängen av utmattning och bara längtar till imorgonbitti då jag ska få vara utsoven (förhoppningsvis). Imorgon väntar lite småshopping och Luciafest!
 
4 dagar kvar hem till Buckhult!
 
 
Längst fram är 4 trappsteg upp. Några meter in är det två trappsteg till (där stod vi i luciatåget) och några meter bak igen finns ytterligare 4 röda sammetsklädda trappsteg upp till altaret. Kyrkan var magnifik. Totakt svart med bara 60ljus tända i luciatågets händer och luciakronan. Att vandra längst fram tog hela Sankta lucia sången 4 vändor!! Det var långt att gå...


När jag kom hem till Wimbledon, utsleten som bara den, fann jag ett julkort från mina kära Buckhultsgrannar! TACK! Ses snart!

Sankta Lucia

Morgonen började med ett fint (obegripligt) norskt lucia tåg. Men ack så söta de var.

Dagen fortsatte med att jag lunchade och strosade runt med Michaela i Wimbledon halva dagen. Vi drack upp hela min julmust på gatan. Mycket mysigt.
 
 
Sedan jobbade jag i tre timmar och jag börjar inse att barnen har
börjat gå varandra mer på nerverna, frågan är hur man löser detta. Min lösning idag var att de fick titta på Björn Bröder på min laptop. De var nöjda. Vid 5 sprang jag iväg för att hinna till lucia. Glömde allt påvägen och fick springa tillbaka 2 gånger, barnen tyckte degtta var underbart kul.
 
Våra luciatåg för kvällen var så stämningsfulla och stearinfyllda. Något konstigt drag fannsi kyrkan och det slutade med att lucian fick stearin till och med på ögonfransarna, starkt jobbat. "Sjung faddedudeligadullandej" Imorgon är det Westminister Cathedral som gäller :D

Sverige Snart!!

2 jobbdagar kvar

Bara torsdag och måndag kvar att jobba innan jullov. Åh som jag längtar. Hem till Buckhult och julpynta, baka struvor, gosa med Selma, krama mamma, dricka glögg och buckhultsvatten, min säng, andas lantluft, alla fina vänner som jag varit utan alldeles för länge. Helgen kommer gå så fort med utgångar och lucia. Jag kan knappt bärga mig!
 
Igår hade jag först en god wrap-lunch med Linnéa och Elin på the Slug. Vi skulle egentligen till vårt stammisställe wetherspoons men all ström var nere på den gatan så man kunde inte ens beställa pommes. Vi myste med karamellkungengodis, supergoda kyckling-guacamolewraps och underbart sällskap. Lilla oskyldiga Elin har verkligen o-föreställbara historier att dela med sig av. Haha. Jag shoppade även lite julklappar till några småkusiner som jag hoppas blir glada när det blir Londonpresenter! På kvällen jobbade jag knappt men just när jag fått sluta 30 minuter tidigare och är påväg ut ropar Jeanne om jag snälla kan lägga barnen för att hon håller på att somna. Så på 20 minuter lyckatsd jag få alla tre i säng och kan sen springa iväg på min ölkväll. Det kändes en aning orättvist av J att göra så men jag fick förklaringen idag och vi är inte helt friska i kroppen i denna familjen just nu. Jag tror alla lider av något ovälkommet, för tillfället. Men sånt är livet och barnen lyssnar på mig riktigt bra även om Torbjörn ibland kan vara lite lomhörd.
 
Jag åkte till Victoria för att ha en sista juldrink med mina fina flickor Maja och Johanna och de hade med sig presenter. Vilket jag direkt avskydde eftersom jag inte själv hade tänkt på detta. (Jag fick förmaningen om att inte öppna förrän på julafton, - inte kan man hålla sig.) Men det åtgärdade jag fort med några baileysshots som var superuppskattade och vi skålade flera julskålar! Vi hade så mysigt och det var 'ven en av de sista gångerna jag träffar min kära Ida. Det känns riktigt förjävligt att hon inte kommer tillbaka efter jul. Men mellan Lekeryd (Kullarp om jag minns rätt?) och Buckhult är det inte långt!
 
Självklart drämmer Maja och Johanna till med en vinkylarhink också. Fint skare va!

Vuxen-chokladmjök, som mamma alltid kallade det när jag avr liten

Denna vackra skapelse fann jag i mitt paket. Kommer ha ett underbart 2013 tror jag. (En kalender)


Onsdagen har bestått av den näst sista vattengympalektionen och jag kommer faktiskt sakna denna homosexuella man som med sina feminina rörelser ledor oss genom ett 45-minuter långt vattengympapass varje vecka. Återigen fick vi Strecha till All I Want For Christmas Is You. När jag önskade honom God Jul blev han chockad och undrade om jag inte kommer nästa vecka. När jag förklarade om Sverige tittade han på mig och sa "Men jag ska ju ha med julklappar nästa vecka!". Attans!
Jag gick hem och tittade på serier. Igårkväll såg jag nästsista GossipGirl avsnittet, det börjar draihop sig och är sjukt spännande nu...
Eftermiddagens bestod av långpromenad i våra minusgrader för att hämta Liv på norska skolan där de förbereder rejält för morgondagens Luciatåg, det ska bli så kul att se! F och TB följde gladeligen med hem och vi tittade på TV, åt hemgjorda köttbullar (Freyia åt 8!!) och sen tittade vi på TV igen medans jobbet övergick till babysit. Vi myste som bara den i soffan och barnen fick turas om, om att sitta i mitt knä. När det var långt efter sovtid kommer Freyia ner och säger att hon inte kan sova. Lösning: Högläsning av harry Potter och den flammande bägaren. Riktigt mysigt! Och då jag tittade nyss sov hon som en stock. Huset luktar kladdkaka, vilket är mitt fel. jag gav vika för mina cravings för choklad.
 
Musikhjälpen, Mad Men och Wordfeud har varit resten av min kväll.. Nu säger jag Godnatt!
 
 
"Nu är det jul igen i både slott och koja, över hela landet drar en kollektiv noja..."

Jag älskar att vi har färska blommor hemma!

Camden, Southwark och halsont

Efter att ha fått ett sms av Ida klockan 08.02 "Jag kom just hem" åkte jag och Sara till Camden ensamma och vi vandrade runt och gjorde bästa fynden. De sista julklapparna är klara och vinylskivor är inhandlade! Gjorde världens fynd för 3 pund styck. ABBA, Simon and Garfunkel och en julskiva!
 
Sen åt vi riktigt ostig pizza. Mysigt promenerande på Londons julpyntade gator! jag tog tuben mot London Bridge och Southwark Cathedral där vi uppträdda med Luciatåget i den vackert valvade kyrakn med bästa akustiken på länge. Det var som att tonerna inte försvann ur i tak-valven! Det var vackert, juligt och flera stämsånger ger verkligen rysningar.:)
 
Idag har jag varit halvt sjuk men ändå jobbat: väckt tjejerna samt tagit hand om en sjuk TB hela dagen (med tagit hand betyder det att han har tittat på tv och jag har städat mitt rum). En riktigt lugn eftermiddag där Jeanne kom hem efter sina exams, hon hämtade barnen och sen gjorde vi lite julpynt! Efter att jag lekt ordentligt med barnen och dansat till julmusik gick jag ut för att träffa Julia för lite middag. Vi hade supermysigt och delade underbara historier om knstiga människor! Nu ligger jag och lyssnar på Musikhjälpen och önskar att jag var i Sverige! Bara en vacka kvar. Jippi :)
 





Måndag i London!




Fick förresten ett mysigt julkort på Posten idag från min kusin Sandra! ÅHH SÅ GLAD JAG BLEV!

BRIGHTON

Klockan 11 gick bussen mot Brighton och nervös var jag allt. Lingonkransar, Lucialinnen, och ljusmanchetter med fusktext på var packat samt massa choklad! Det var en 2 timmars bussresa dit men det var det värt. Sommarväder mötte oss den decemberlördag och vi såg till och med små barn som badade fötterna i detta iskalla havsvatten. Kyrkan välkomnade oss med kyla men rykande varmt kaffe! Nervositet blandat med spänning blandat med lycka för att det snart är jul fyllde alla och så snart vi tände våra ljus och sjöng de första tonerna på "Sankta Lucia" kände jag att julen står för dörren. Allt var superkul och det enda som syntes i den kolsvarta kyrkan var kantorns ficklampa som gungade i meloditakt och våra vita stearinljus. Efteråt var det, hör och höpnad, mer fika, dans kring granen (som inte existerade), dock skippade vi detta och satte oss ute på en bänk och njöt av havsluften, med fika i handen såklart. Bussen tog oss mot en mysig restaurang där vi möttes av trevlig personal, utsökt mat och roliga crackers! Vi sjöng Staffan Stalledräng för den brittiska personalen som tindrade i ögonen av lycka och drack rött vin så det sjöng om det också. Påvägen hemmåt fick vi ta del av den vackra julbelysningen som prydde Brighton Piren. Det är en stad jag ska återvända till en varm vårdag.
Framåt 23 var jag hemma igen och nu ligger jag här i min säng och försöker ignorera det mullrande och bullrande ljudet från vad jag tror är värmepumpen som just är bytt. Något måste vara fel men tydligen verkar ingen i familjen märka något. Inatt kommer öronpropparna väl till användning...
 
En underbar dag i London, jag menar Brighton, och nu kommer dagarna flyga iväg!
 
 
 
Reastaurangen välkomnade oss med paket och specialgjorda luciamenyer!


I de små julklappspaketen som låg på borden ( ser ut som smällkarameller och alla håller armarna i kors och bildar en ring för att dra upp/öppna the Crackers) fann vi dessa vackra hattar samt varsin liten present i form av en solfjäder eller pussel eller som jag ett miniskohorn...


 
Finaste menyerna tillägnaden bara oss





Utanför Restaurangen i Brighton
Johanna, Mia & Linnea
Vi satt förövrigt vid Restaurangägarens fru vilket ledde till "The Wine is on the house" 
- det gillar vi fattiga au-pairer
 
 

Här är listan igen                                                     Checklista

- Winter Wonderland i Hyde Park                                  X
- Titta Love Actually                                                     X
- The Making of Harry Potter                                         X
- Se Tomten och hans riktiga renar i Victoria                  X
- LUCIA                                                                      X
- Trafalgar square och den norska stora julganen            X
- Brighton                                                                   X
- Sjunga i Westminister Cathedral
- Bio (Skyfall eller Gambit)
- Baka Pepparkakor                                                     X
-- Pepparkakshus                                                        X
-- Baka Knäck                                                             X
- Övervaka Norska exams                                             X
- Familydinner och överraskning tillsammans med barnen
- Jul-spel på barnens skola!                                          (tyvärr kunde jag inte gå dit)
- December och JULKALENDEN                                   X

Näst sista fredagen innan jullov

Jag gick upp tidigt och tog med mig Liv till den norska skolan men istället för att gå hem stannade jag kvar där och "jobbade". Två norska kvinnor i 40årsåldern satt och gjorde norska matteexam och jag övervakade så att inget fusk skedde. Från klockan 8.45-13-15 satt jag alltså¨på en stol och läste min bok. När rumpan domnat bort var tiden ute och jag fick 40pund och ett norskt GodJul! Inte illa pinkat:P
 
Jag tog med mig den lilla galningen hem och vi hämtade upp de andra två och gick och simmade. L är verkligen en galenpanna i vattnet. Hon hoppar och gör de mest absurda magplask jag har sett och ändå är hon nöjd och glad, trots att hon mestadels av tiden är under vattnet. Tänk om man var så modig. Burger King var nästa stopp och barnen älskar att sjunga "We wish you a merry Cheesemus.." när jag köper min favoritburgare. Då vi kom hem började de titta på Freaky Friday och jag gjorde min sista sysslor.
 
Ida dök upp och vi hade jättemysigt med Anastasia, HarryPotterChokladGrodor och öl! Det blev en lten promenad på kvällen i och med att jag följde min lilla vän från Lekeryd till tuben och igår kväll upptäckte jag att det inte var särskilt kallt ute. Det är konstigt hur temperaturerna kan skillja så mycket från dag till dag. Sverige har väl sisådär -13grader utan att övetrdriva...
 
Idag ska jag till Brighton och gå luciatåg! Jag är supernervös!
 
10 dagar kvar

Trafalgar Square - Torsdag

Igår var ytterligare en dag då jag inte gjorde någonting och ändå rinner tiden iväg utan att stanna upp ens för en sekund. Jag hade min älskade vattengympa igår och gaymannen som är ledare (förövrigt samma man som var den gången dt blev brandlarm och vi fick springa ut på gatan i bikini) är gelt underbar. Hans rörelser går inte beskriva hur feminina som är. På stretchingen gjorde han min dag. Istället för att lyssna på Will You Still Love Me Tomorrow med Amy Winehouse valde han All I Want For Christmas Is You istället. Jag började genast sjunga och han tittade på mig, log sitt gaysmile och ropade ut "Och givetvis får man sjunga med!". Underbara britter.
Jag shoppade lite för första gången på en evighet och lyckades roffa åt mig en sådan underbart fin röd klänning. Men mitt bankkort grät när jag betalade, det vet jag. 
 
Eftermiddagen tog jag Liv till simning sen åt vi alla. Till efterrött blev självklart knäck, som barnen älskar. Sedan åkte jag och baakde pepparkakor med massa fina människor i Svenska Kyrkan! I brist på kavlar fick vi använda tomma vinflaskor...Haha. Det var mysigt och julstämningen börjar arta sig nu.
Dessvärre när jag kom hem ahde ett av barnen blivit magsjuk... Jag ska gå och köpa handsprit idag.
 
 Så här mycket snö fick vi i London igår...

Ida älskar pepparkaksdeg... :D
 
 
Idag ska jag, mamman och barnen åka till Trafalgar Square på Christmas Lightning (tändning) av den stora granen som Norge skänkt hit. Åh vad mysigt det ska bli.
 
Nu ska jag till gymmet och sen ska jag luncha med Michaela! Good day. Dock kan jag fortfarande inte sova om nätterna... Ikväll får jag nog tacka ja till det där glaset vin innan jag somnar.
 
12 dagar till SNÖN!

2 veckor kvar

Om 14 dagar ligger jag hemma i min säng i Buckhult. Det ska bli skönt med jullov. Men jag kommer nog sakna barnen här. De har blivit ännu gulligare nu. I går hade jag TB och F julpyssel och pepparkashus-fix med julmusik och tända ljus!

Pysselstugan!


 
 
Det var så mysigt! Och när Jeanne kom hem och såg allt sjöng hon med i jullåtarna "Amandaaa, I want you to stay forever...!" Haha. 
 
Tisdagen bestod av knäckbak och Torbjörn älskade detta!

PÅ kvällen innan han skulle sova kom han in på mitt rum med tindrande ögon i sin skelettpyjamas och frågade: "Amanda, vad ska vi göra imorgon?" Attans, nu är jag visst fast i en ond cirkel! Men ack så gulligt av honom. jag har verkligen fått honom engagerad. Det är riktigt roligt att se. 
På torsdag ska vi åka till Trafalgar Square med alla barnen för att titta på den stora julgranen som Norge fraktat till London!


Imorgon ska jag äntligen få prata med mamma <3

Min dag på Hogwarts

Kära London, Kära Sverige. Jag har varit seg på att uppdatera, jag vet...
 
Nu är i alla fall vackra, mysiga december här med "värme" och "ljus". Kanske snarare raka motsatsen men allt känns så mycket lättare sedan man bläddrade vidare i kalendern från November till December.
 
I söndags mina vänner, var jag med om något jag har drömt om så länge. Trots att jag inte fått något antagningsbrev åkte jag till HOGWARTS! Det var helt obeskrivligt vackert.
Ida och jag började dagen med att vandra från Victoria till Sloane Square på massa små julmarknader. Vi såg tomten och två livs levande renar!
Sedan vandrade vi hela vägen till Tottenham Court Road, hälsade på Mr Freddie Mercury i sin guldkostym och gjorde ett kort besök på Primark innan vi åt på vapiano- bästa pastan Frida: den var verkligen supergod med räkor, spenat och massa vitlök! Sen åkte vi till Watford Junction och möttes av denna vackra syn:

Denna ljuvliga dubbeldäckare tog oss till The making ocf Harry Potter studio tour.

En Superstor byggnad med flera gigantiska foton av scener ut filmerna
Våra fina biljetter!

Vi möttes av underbar julstämning!


En HP-shop där jag köpte en svindyr chokladgroda (med Dumbledore-samlarkort) och Every Flavoured Bertie Beans :D Ni Ser Ipoden som hänger runt halsen? Den innehåller en digital-tour med ingen mindre än Tom Felton (Draco Malfoy) som berättarröst!
 

The Cupboard Under the Stairs

Tack Jo för din unika genuina saga som trollbundit mig totalt!


PåVäg in i the Great Hall...


Mäktigt! Och underbart julpyntat




Min makes peruk!





























 










Tom Felton avsläjade på den digitala guiden att en överraskning skulle komma. Och vilken överraskningen sen. Vi kom in i ett stort cirkelformat rum och fann detta. Hogwarts är helt bedårande vackert!! Jag grät till och med lite.


Detta var en gigantisk bildbomb, men jag ville bara dela med mig av hur underbart det var!

Tack J.K Rowling!

Hogwarts

Ville bara säga att jag har haft en helt underbart, fantastiskt vacker dag på Hogwarts!
 

Babysit med julmusik och "The Hobbit"

En händelserik  vecka har gjort att jag inte hunnit uppdatera! Man fösöker utnyttja varje sekund nu fram tills jag ska till Sverige igen, vilket inte är alls länge till! Men all tid verkar mest gå till någon som börjar på j och slutar på -ulklappsshopping. Haha. Det är inte bra att vara vuxen och förståndig.
 
I torsdags hade jag vattengympa med fem lama tanter som knappt kunde delta vid stretchingen. Ledaren var tio minuter sen och drog då över en kvart. Hon var inte så bra men hennes musik var fantastisk. Rolling Stones blandat med underbara goa 60-tals swinglåtar! Jag postade sen alla mina julkort, så håll utkik Sverige!
Efter mycket om och men (hon fick jobba över halvtimme efter halvtimme) träffade jag iallafall Michaela för en mysig lunch på the Slug. Jag åt lasange och hon en burgartallrik. Ja, jag längtar efter mammas mat. Lite jobb ledde fram till en febrig Liv och sen Luciaträning. Julia, en mycket travlig tjej jag träffat här som visade sig bo i Wimbledon, Raynes park, följde med trots sin förargliga rethosta och vi delade med oss av olika livshistorier. Lucia börjar gå bättre nu men jag som slavar mig själv är inte nöjd förräns det är 100% korrekt och detta var sista övningen. Nästa gång sjunger vi i Brigthon, det ser jag fram emot! Måste påminna mig själv om att stryka lucialinnet i veckan...
 
Fredagen bestod av Natural Histoy Museum med Sara och Andrea, vilket tyvärr inte var någon hit. Men de hade en fin isrink med glada barn utanför.
Vi fikade och drack äkta varm choklad. Det var allvarligt smält choklad. Som fredag i vanlig ordning tog jag med TB och F på simning, sista lektionen för terminen och de var så stolta över sin certifikat! De fick också lite Smarties var av simledaren men när jag berättade för TB att vi alltid fick dyka efter klubbor i poolen när vi klarat en simskoletermin blev han lite besviken att inte han också fick det. Så vi får väl se vad jag kan ordna i framtiden... Det blev ett lugnt BurgerKingbesök eftersom Liv var hemma och var sjuk. Så vi tog med milkshake med hem till henne och så glad hon blev.
 
 
Jag drog iväg till Hyde Park direkt jobbet och gick på Winter Wonderland med Ida. Britterna är ganska maniska när det gäller julpynt. Marknaden i början var mysig, med glögg och julmusik men tivolit var totalt misslyckat med rapp och Michael Jacksson på högsta volym. Åkattraktionerna var inte allas av Lisebergklass och såg ut att kunna välta av minsta lilla vindpust. Vi ställde oss i kö till skidskoåkning men får sedan veta att ALLT är fullbokat fram till måndag. Lucky me, som inte är världen fan av skidskor och de hyrde INTE ut några HJÄLMAR!
Sen cyklade vi på Barclays cyklar (för första gången!!) genom Hyde Park och strosade på Oxford Street, kollade inte och kommenterade julpynt och skylltfönster. För att skapa extra julstämning inför filmen vi snart skulle se "Love Actually" gick vi in på Selfridges och försökte lista ut precis vart det är Alan Rickman köper guldhalsbandet till sin sekreterare... Det stank parfym överallt inte i butiken men lyxigt var det allt och jag förstår varför både Blair Waldorf och Audry Hepburn älskar Tiffany's! Sedan tog vi cyklarna tillbaka genom parken och spatserade sedan hem med vägen över Sainsburys för att hitta mjölk och pepparkakor men det slutade med den engelska fakeversionen av pepparkakor som smakar ingerfära och citron samt Pringles. När vi kom hem till Ida på Warwick Square kollade vi på efterlängtade Love Actually och sjöng med i tonerna till "I feel it in my finger...", "All you need is love" och "Jump For my love"- med Hugh Grant i ledning och skrattade som bara vi kan.

 

Vi cyklade till toppen av Hyde Park och därifrån såg The Winter Wonderland och dess nöjdespark ut såhär:
 
Lördagmorgonen började med en förvånandsvärt bra avsnitt av den nya julkalendern Mysteriet på Greveholm 2. Det bästa med hele julkalendern var att de behållt samma musik som var i ursprungliga kalendern. Sen drog vi och shoppade julklappar hela dagen. Vi åkter med en galen busschaufför hem som körde helt åt helvete och vi åkte flera varv i samma område, så nu har vi sett Big Ben ordentligt.
Vi skattade så att vi fick träningsvälk i magen - han körde verkligen helt åt skogen.
Tacos förtärdes på "Loco Mexicano" i Victoria och sen åkte jag hem för att ta mig an paketinslagning. Hemma i Wimbledon blev jag bemött av glada barn som jag insåg har blivit insprirerade av mig och mitt snack om pappers-snöflingor. TB hade gjort sina försök i att klicka papperssnöflingor och klistra upp på fönstret. Han hade inte riktigt lyckats men övning ger färdighet. Sen byggde vi The Hobbit Pussel vilket var skitsvårt. Efter en timme gav vi upp. Sen mös vi lite med en julsaga och sedan var det sovdax även om Liv stretade emot lite.
 
Nu ligger jag och lyssnar på julmusik och taggar imorgon för då ska vi till The Making of Harry Potter!!!!!!!!!!!!!

buckhult.blogg.se

Med min röda gitarr på ryggen, den överfyllda röda resväskan i handen och den lilla laptopen under armen beger mig mot London (Harry Potter och musikalernas förlovade stad) och Wimbledon. Au-pair-livet väntar i form av tre spralliga barn som jag nu ska lära allt jag kan! Buckhult is on road!

RSS 2.0