Tillbaka i London igen..

Nu är jag tillbaka på nummer 13 i Wimbledon. Efter idag känns det som att jag aldrig var hemma i Sverige. Det är tur att hemlängtan blir mindre för varje gång man reser fram och tillbaka, annars vettisjutton hur jag hade orkat med det! Jag jobbar och sliter som bara den eftersom Jeanne jobbar nattskift. Torbjörn har kommit in i någon slags 6års-fas där han beter sig som en grinig tonårsbrud. Själv kan man inte alltid vara på bästa humör heller! Jag är faktiskt en tonårsbrud (i bara 39 dagar till!!!). Eftersom jag har jobbat en hel del så har inte så mycket hänt de senaste dagarna...
 
I söndags sa jag hejdå till Buckhult för sista gången innan 1:a juni då vi återförenas. Det tog emot att överge min gudomliga säng i utbyte mot min Londonsäng som inte är den skönaste i världen, men vad gör man inte för att få bo i London. På Landvetter mötte jag kära Josefin Edenborg och tillsammans dämpade vi de sentimentala hejdåkramarna. I min familj är det alltid mamma och pappa som blir tårögda, själv är jag gjord av sten. Skämt och sidor. Det var lättare att ta farväl eftersom att de (Mamma, Pappa, Lillebror & Moster Ulle, Freddan, Tilda och Ted) kommer till London om exakt 6 veckor, det är ingen tid alls!! De är här och firar in våren samt min grymt välkomnade 20årsdag, med mig! Tillbaka till historien, Josefin och jag segade oss in genom säkerhetskontrollen som naturligtvis pep då jag hade på mig mina Dr Martens kängor. Inte är det väl stålhätta i dessa fortfarande?
Vi tog oss i alla fall in, köpte Sveriges dyraste vatten och sedan var det redan dags att gå till gaten. Men där körde det ihop sig. Människor skymtades inne i "mitt" plan och helt plötsligt rullades resväskor ut ur bagageutrymmet; detta var 15 minuter innan mitt plan skulle lyfta, det vill även säga en kvart efter att vi ska ha boardat planet! Jossan skulle flyga 35 minuter efter mig men vi blev inkallade att boarda nästan samtidigt (Jossan: 1 minut före mig). På flygplatsen möter jag Julia som bor nära Wimbledon och det visar sig att vi tar samma plan hem till London! ibland är världen bra liten. Efter en flygtur som gick förhållandevis fort men som INTE innehöll wifi som Norwegian lovar på hemsidan, landade vi och 13 minuter efter landning är jag på mitt tåg hem. Det kallar jag snabbt! 50 minuter sitter jag vid familjen Tennbos matbord och äter salamimackor till ljudet av barnskrik. Det är då man vet att man är tillbaka.
 
Gårdagen använde jag till att sova ut ordentligt, gymma lite och sen var det dax för jobb. Barnen hämtades och jag fick 3 papperspresenter av Liv som alla verkade vara "en boll av papper" (soptunnan direkt...) och sedan var vi hemma resten utav eftermiddagen. Vid halv 7 sa Jeanne motvilligt hejdå inför sitt nattskift och så fort hon stängd dörren slängde jag barnen i säng. Både de och jag behöver faktiskt sömn! Kan väl kanske erkänna att det blev en hel del chips och dipp- ätande innan jag somnar. Hej nyttig vecka!!
 
Imorse väckte jag alla 3 odjuren igen och vi skyndade oss för att hinna till Freyias körövning. Det var ritkigt mysigt att sitta med Liv och Torbjörn och lyssna till stämsång av "California Dreaming" och "Do you hear the people sing..." från Les Miserables!
 
 
 
Efter morgonpasset gick jag till gymmet igen och träningsvärk från igår var påtaglig! Sedan slappade jag hela dagen och länsade chipspåsen; vilket jag just nu ångrar bittert eftersom jag är chipssugen så det skriker! Eftermiddagen gick bra. Jag, F och L gick till ett bibliotek medan TB hade sin första fotbollsträning för iår, men det låg lite långt bort så vi hann bara vara där i 15 minuter... När vi hämtade pojken fick han ett av sina stor-gråt och jag kände att jag bara vill sjunka genom jorden och strunta i allt. Men jag skakade bort tankarna och drog honom hemmåt, för vi var hungriga som tusan! Nu sover barnen och jag skulle ha slutat för över en timme sedan men pappan har inte dykt upp så det är fortfarande bara jag och barnen hemma. Jag börjar bli lite smått irriterad...
 
Nu ska jag iallafall sova och jag hoppas på sol imorgon för då ska jag, Bella och jossan på SKAVLAN-inspelning! Det kommer äga.

6 dagar i Sverige!

Mitt dåliga bloggande har en anledning: jag har befunnit mig i Sverige den senaste veckan och det jag driver är ju egentligen en Londonblogg! Men jag ska dela med mig av lite smått och gott ändå.
 
I måndags fick jag äntligen träffa Michaela igen. När man är van att träffas minst varannan dag blir en vecka rätt så lång tid. Vi tog en lång lunch hemma hos mig där jag för första gången lagade Maccaroni and Cheese, vilket blev väldigt lyckat och sen tog vi en promenad i våra vårjackor och njöt av värmen. På kvällen la jag mig tidigt, redan klockan 7 för att försöka hinna sova lite innan mitt alarm ringde 01.50. Jag sov ca 1,5h... Morgonen började förskräckligt genom att jag tog bussen åt fel håll. Det ledde till att jag fick sitta i jkylkan och vänta på nästa buss i 20 min. När jag kom till Trafalgar Square utbröt ännu mer panik. Min sista nattbuss till Liverpool Street var omlokaliserad vilket gjorde att när jag väl fann busshållplatsen missade jag bussen med 1 sekund. Om jag inte kom med en buss inom 15 min skulle jag alltså missa busstransfern till Stansted flygplats. Jag spejade som en galning efter N28 och den enda som dyker upp när tiden är knapp är N26 MEN mina trötta ögon lurade mig och jag missade även denna nattbuss. Förstår ni min panik vid det här läget? Det slutade med en 8minuters/13Punds taxiresa till slutdestinationen och sedan gick allt bra.
På flygplatsen fick man som vanligt köa i Ryanairs dåliga och oordnade kö. Träffade en svensk kvinna som jag tyckte mig känna igen och det visade sig att vi jobbat tillsammans på Svenska Kyrkans Julmarknad i November. Världen är allt bra liten. Förseningar, Förseningar.
 
Planet landades i Sverige och tillslut befann jag mig på Göteborgs Centralstation. Sverige hade snöblåst och jag började nästan gråta då jag tänkte på att jag övergivit solen för detta iskalla avlånga land. Men sen träffade jag Linn! Min söta lilla Linn som nu är bosatt i Göteborg. Jag fick se deras lilla, men mysiga lägenhet och sen drog vi till Jeansens Böfhus för lite lunch-biff.
 
Ytterligare en bussresa (min sista) så hoppade jag av i ett iskallt Jönköping och såg återigen min fina familj! Det avr ett lugn som föll över mig. På kvällen bjöd mamma på fantastisk älgkalvfilé och jag njöt för fulla muggar. Dock blev det en riktigt tidig kväll med tanke på mina två timmars sömn.
 
På onsdagen fyllde mamma 27 år! (also known as 45år) och detta firades med bubbelpool med henne och lillebror. Rikigt skönt! På kvällen åkte vi till Sandsjöbden och åt en delikat Fläskfiléplanka och Heineken. Vi överraskade mamma med Napoleonbakelser med ett litet sprutande fyverkeri i! Hon blev glad som bara den!


GRATTIS MAMMA!


  Tyvärr tog Albert kort på fel människor....
 

Min torsdag var en riktigt bra dag! Jag fick träffa en grymt saknad Petter! En snöfylld dag av bara catching-up, Bea-sås och Nässjö Chark. Haha. 
Jag hade en tandläkartid som fick mitt bankkonto att gråta samt en otroligt otrevlig asiatisk tandläkare som jag aldrig mer tänker besöka. Aldrig mer folktandvården.
På kvällen hade jag biodejt med min London-Ida! Vi såg Ego (Sjukt bra svensk film!) och drack te hela kvällen lång! Vi pratade om allt mellan himmel och jord.
 
Fredagen var meningen att ägnas åt skidåkning med kusin Tilda var sjuk, så det sket sig. Istället tog jag det lugnt hela dagen och på kvällen träffade jag mina saknade pojkar Igor, Ian och Kim (som kom hem från Göteborg så jag fick träffa honom!). Vi drog till Jönköping och Bongo Bars Happy Hour; vilket resulterar i alldeles för billiga drinkar. Det var kul så länge det varade... Bilderna får säga resten!
 
 
 
 
 

 
 

Mello och shopping

Min bloggning har varit bra mycket bättre då jag legat (jag brukar säga luggit men jag har börjat lära mig nu...) nerbäddad i min säng tidigt varje kväll. Dessvärre har jag ju då inte haft något intressant att skriva om!
 
Idag vaknade jag återigen efter 11 timmars sömn, knappt utvilad och fasade inför att rörmockaren skulle vara här så att dagens dusch skulle behöva förflyttas till gymmet men icke sa nicke "pga allergisk reaktion" som Per på ren svenska (eller i det här fallet norska då) översatta till "Bakfylla" kom inte den svenskbrittiska rörmockaren! Jag kunde ta min dusch och skölja bort ännu mer av mitt virus! Dagens åtaganden var shopping och melodifestivalen. Så jag promenerade iväg till Wimbledons shoppingcenter och letade förjäves efter mina mörkblåa Dr Martens kängor som inte finns i affärerna och shoppade lite billiga, välbehövliga toppar på ett ställe som brukar vara dyrt men hade nedläggnings-rea! Fick en sån där underbar lyxig shoppingbag. Efter 1,5h var jag fullkomligt slut och pallrade mig hemmåt där jag mötte Torbjörn på sin återfunna scooter! Per tog med barnen på scootertur samt lunch då han är för lat för att laga något då Jeanne inte är hemma. En sann hemmapappa. Under morgonen då vi "vuxna" hittade Torbjörns "konst" o köket kom vi fram till att det han målar och tillverkar defenitivt tillhör kategorin "Abstrakt". Jag vilade, åt/drack 1 liter nudelsoppa med barbecuesmak för min hals välmående och tog mig tid till ett ordentligt lager upppiggande smink! När Per såg mig frågade han om han inte kunde få låna lite! Både han och jag har haft samma febriga sjukdom.
 
Tog tuben till Edgware road där jag blev väntandes ett tag pga av lite missförstånd men tillslut hittade Maja, jag och Johanna en brittisk pub där jag hörde några säga "blabla... Swedish Subtitle.... blabla,..fitta hora...blabla.." och sedan spelade dom Nicke Borgs melodifestivalenlåt i högtalarna. Hela grejen var väldigt...abstrakt! Hamburgaren var grymt god i alla fall! Vi intog sedan svenska salen i kyrkan i vanlig ordning. Köpte lite cider och Bella och Jossan dök upp. Mina saknade blondiner. Jag blir glad bara av att se dom! Bellas familj hade råkat köpa en biljett förmycket till Lejonkungenmusikalen som Jossan FICK gå på den också. Jag Är Avundsjuk.  Något tråkigt är dock att Jossan G måste åka hem imorgon. :( Men hon lovade att komma tillbaka fort! Vi behöver hennes positiva spirit! Efter fiaskot aka Melodifestivalen där idag den enda bra: Janet, röstades ut, åkte jag hemmåt eftersom min sjukdom vägrar att ge sig. Lite sömn på detta så kanske jag är en ny människa imorgon. En fullspäckad vecka i Sverige väntar, så jag måste bli frisk!
 
Återigen har jag inga bilder. Imorgon lovar jag att vara bättre!

Instängd mellan 4 äggskalsfärgade väggar

Nu har jag legat nerbäddad i min säng i detta äggskalsfärgade, fina, men vid det här laget tråkiga rum, under filtar och täcken sedan i tisdagsmorse. Jag är nu less på detta. Tänker inte ligga här mer även om jag borde. I vanliga fall brukar jag vid det här laget har varit ute 4/5 kvällar. Deprimerande kan jag minst sagt säga att det är. Igår natt hade jag en panikattack inne i badrummet över den stora klumpen i min hals som påverkade både andning och förtäring till det negativa. På morgonkvisten hade jag ett långt och försäkrande samtal med min kära moder. Hon är bra hon <3 . Jag berättade för Jeanne om hur jag verkligen mådde och hon kände på kallsvetten i min panna och bannade mig (för er som inte vet "satte stopp") för att gå till simlektionerna med barnen för att jag skulle slippa fånga andra baciller och virus. F och TB var lediga, de hade en lugn dag där de sprang runt nakna på övervåningen och bara njöt av livet. När vi skulle hämta Liv i solskenet bröt hysteri ut. Torbjörns scooter var borta och han började gråta som en galning. och jag började gråta som en galning. Feber och ett ambivalent gråtande barn är inte lätt att hantera efter 4 dagars svimfärdighet. Vi ringade Per och tillslut löste sig allt. Påvägen ner för backen med Liv hack i hälarna, trillade självklart denna lilla flicka minst 10 gånger. Hade man förväntat sig något annat?
Vi kom hem och tjejerna lekte "hushåll" ute och TB spelade Wii. Jeanne kom hem och tog över lite innan fem. Och jag följde med hela familjen till leksaksaffären (presenter till de norska kusinerna behövde inhandlas) och sedan klassiska burger king. Min aptit har inte varit så stor de senaste dagarna dock. 
 
Perks of Being a Wallflower blev min kväll och sen däckade jag dunt 11tiden och sov tills nu. Elva timmar per dygn tre dagar i rad- och ändå är jag trött. Dumma virus, flyg din kos!!
 
Ikväll SKA jag pallra mig mot svenska kyrkan för melodifestivalen! Och innan dess ska jag ut och äta med Maja och Johanna! Även om det blir en tidig kväll igen, har jag iallafall kommit ut ur huset!
 
Kram alla!
 
Sverige om 3 dagar känns underbart!

Hjärtformad torsdag

Ännu en tidig morgon. Denna dag med förväntansfulla barn. F och TB fick äntligen lämna skoluniformerna hemma och ta på sig rött eller rosa. Freyia skulle uppträda med Mamma Mia på skolans talangjakt och liv hade Karneval på det norska dagiset där hon klädde ut sig till Nasse och hade med massa salami (vad nu det ska förespråka för land vet jag inte) Supersöt som hon var kom hon till dagis och började gråta när hon kom på att hon ville vara pirat istället. Som tur var fanns piratkostymer så Liv var en Pirat-Nasse! (?) Den flickan kan vara lite ambivalent ibland. Eftersom det är Alla Hjärtans Dag lyssnade vi på disney-kärlekslåtar till frukosten som även innehöll choklad och andra sötsaker!
På min lediga tid pysslade jag om mig själv. Men inget hjälpte. Ett bad. Chips. Choklad (som hade samma smak och konsistens som fake-dumle i lösgodis-lådorna har). Film. Läsa bok. Isglass. Inget fick mig att må bättre. Min hals är lika hopplöst hes. Åtminstone kunde jag få fram ett eller två ljud till skillnad från morgnen då min röst var helt död. Det kändes och känns fortfarande som att svälja en spik varje gång jag sväljer dock.

Då jag hämtade upp alla barnen igen visade Freyia mig en kalas-inbjudan som var den coolaste någonsin. Det var utformad som ett antagningsbrev till Hogwarts Skola av Trolldom och Häxkonster!!




Till mellis åt vi hjärtformade- pannkakor och toast. Och icke hjärtformad frukt.





Jeanne kom hem vid femtidenoch jag kunde powerwalka iväg till gymmet för att bubbla och ångbasta. Detta var singelstället nummer ETT en dag som denna. Killen i bubbelpoolen la lite "diskret" fram att han inte har någon att dela denna dag med. Han var söt, but "Honey don't"som Beatles skulle ha sagt. När jag kom hem igen åkte F p talangahow igen och jag, TB och Liv käkade popcorn och hoppade till kojs. Livs ursäkter för att slippa sova är "My bed is greasy. Amanda, that means that it's yucki!" (Översättning:"Min säng är fettig. Amanda, det betyer att den är äcklig!" För några veckor sedan var det "Grassy" som gällde. dvs "Gräsig". Hon kan inte så många adjektiv den lilla damen. Det är inte lätt när man är liten och det är definitivt inte lätt när det är svårt!

Godnatt!

Halssjukdom som inte vill ge sig

Idag vaknade jag svettig och mådde ännu sämre. Eftersom klockan skulle ringa 06.40 la jag mig tidigt igår. Somnade jag? NEJ. Sista gången jag tittade på klockan var den 00.15. Trots att jag släckte lampan vid 21. Ibland blir man så oerhört frustrerad. Trots min halsvärk, feber, yrsel och svaghet väckte jag alla barnen vilket gick väldigt bra men jag kände att det gjorde ont att prata. Då jag lämnat av F och TB och kom till att knuffa vagnen med en tung Liv uppför den-evighetslånga-backen kände jag min matthet. Helt och hållet slut. Därför tog jag bussen tillbaka till stan. (Tjänade in 30 min promenad) Resten av dagen har jag skopat i mig glass och hävt i mig te och berocca boost. Men inget hjälper. Jag skypeade mig Linn.-Vilket var en evighet sedan sist. Hon gör mig alltid glad. Vi ska träffas nästa vecka då jag ska få en rundtur i deras lilla 1:a i Götlaborg. 
 
Jobbet kallade åter. Jag hämtade Liv och tog henne till simning. Denna 3åring har sina dagar. Och idag var hon supermysig mot mig. Fram tills hon skulle sova. Efter 1,5 h av sjungande och låtasas-vara-kissignödig och lägga-sig-på-golvet gick hon på mina nerver. Pappan tog tillslut över då mitt jobb började lida mot sitt slut. Även Torbjörn och jag hade våra dispyter idag. Jag kan erkänna att jag kanske inte den bästa sidan av Amanda när jag är sjuk och barn förstår verkligen inte när man mår dåligt. 
 
Jag har överlevt dagen med nöd och näppe. Min hals dödar mig dock gång på gång- varje gång jag sväljer och jag har en smärta i bröstkorgen som börjar kännas riktigt obehaglig. Om den är kvar imorgon vet jag inte vad jag ska göra.
 
Detta måsta vara det mest deprimerande blogginlägg jag någonsin åstakommit och för det ber jag om ursäkt. Man kan inte alltid vara på topp. Det känns dåligt gentemot familjen också, att jag alltid blir sjuk just till att jag ska börja jobba de långa passen. 
 
Imorgon är det alla hjärtans dag. Usch. Vårt kök:
 
 
 
 
 
En liten uppmuntran fick jag dock idag när detta fina paket kom på posten <3

Tisdag i pannkakans ära

Idag var det min enda lediga dag. Och självklart har jag gått och dragit på mig någon otrevlig bacill som får min hals att värka, lite feber här och där och en negativ motivation. När jag är sjuk är det mest syndaste om mig i hela världen! Lilla mig. Imrose checkade jag i alla fall ut från rökmotellet och gick till gymmet och lyfte lite vikter. Eller i rättare ordalag så använde jag fina dyra maskiner men de har samma funktion. Jag sprang även in i min värdmamma på gymmet. Hon var helt inne i sitt och sjöng med i varenda låt i hennes ipod!
Sen träffade jag Michaela för lite pizzalunch på ett ställe vi hittat där pizzorna var i Italienare&Grek-klass för ca 50-60kr, perfekt - men ack så onyttig, lunch! Den flicka var idag väldigt stirrig då hennes familj och pojkvän nyss landat på heatrow för en vecka i London. Då får man vara tankspridd!  Jag syndade med choklad och gick även in på HMW och hittade de tre Hunger Games böckerna för 4,5pund!!! KÖPT! Nu har jag mycket böcker att läsa om och om igen. Resten av dagen har jag degat under täcket och nyss åt jag amerikanska plättar med barnen eftersom England firar pannkaksdagen istället för fettisdagen! Jag fick tre kramar av den tandalösa pöjken. Han har nog saknat mig lite. Freyia frågade mig om smakråd inför vilken klänning hon borde ha på sitt Mamma Mia framträdande i Talangjakten. 
 
Nu ska jag läsa lite barnförbjuden bok och försöka sova bort denna hemska bacillusken. 
 
Godnatt alla!
Sverige - Vi ses om 7 dagar!!!!!
 
Micken och Pizza <3

Någon tappar tänder....



Absolut sista kvällen på motellet

Nu är jag tillbaka här i röklukten på B&B som ligger på granngatan. Idag återvände nämligen alla norskarna till huset och jag erbjöd mig att sova här då 6 jobbiga barn inte är speciellt skönt att varken vakna upp eller sova till. Men efter imorgon behöver jag inte bo här mer. Och imorgon är den bara en vecka kvar tills jag åker till Sverige!!
 
En vanlig sketen måndag har det varit, där jag inte har känt mig på heltopp. Det är allt något lurt som spökar i kroppen. Men hellre nu än nästa vecka hemma i Sverige. På morgonen (då det förövrigt helt plötsligt snöade i London) invigde jag mina nya mörklila baddräkt på vattengympan; orken var inte maximal; men den 25åriga tjejen som är ledare för vattenaerobicsen kom fram till mig och sa hur fin hon tyckte min baddräkt var och att hon älskade färgen. Jag har blivit en riktigt lila tjej på sistone; lila vinterjacka, lila balklänning, lila bikini och nu lila baddräkt. Därefter spräckte jag de 28pund som var kvar av det Jeanne och Per gett mig till mat, för att handla middag till 6 barn och mig. Hamburgare och pommes var det självklara valet! Fram tills familjen kom vid 3 tittade jag på Vänner, vek tvätt, tittade på Vänner, vek tvätt, ja ni förstår. Comedy Central UK är min nya bästa vän!
Då de kom hem kände jag verkligen hur icke kry jag var. Vi åt (trots att jag fick reda på att de varit på burgerking under dagen, men barnen åt glada som lärkor ändå!) och sen målades det plastarmband och matkassen kom till dörren. Eller rättare sagt 9 matkassar kom till dörren. 
 
Imorgon är jag ledig och ska gymma ordentligt samt luncha med mina fina Michaela på ett pizzaställe här som ska ha lunchpizzor för 50spänn! Nässjö-deja-vú!
 
Jag längtar till Sverige!!!! Allt har varit så rörigt här nu vilket gör att man nästan, men bara nästan, får lite hemlängtan.
 
 
 I kylen idag fanns denna - Leverpastej på Engelska
 
 
 
Men i matkassarna fanns idag denna !! - Leverpastej på svenska!!!!!!!!!!!

Torsdagen 7 - Söndagen 10 Februari

Helgen är klar. En jobbvecka innan jag ska till Sverige. Och som vanligt har det hänt alldeles för mycket för att jag ska ha varit smart nog att göra små blogguppdateringar under tiden! Inte lär man sig av sina tidigare misstag inte. Jag ska försöka sammanfatta helgen på några få (eller fler) rader!
 
I torsdagskväll blev det musslor, pommes, öl och massa drinkar i Clapham med tvillingarna och Josefine! Mycket gott men uselt bemötande av personalen. Vi dränkte våra sorger i goda drinkar på B@1 som är ett av mina nya favoritställen att hänga på här. Underbar musik. Fantastiskt vackra bartenders. Litet, gemytligt och 2-4-1 på drinkarna! Det hela avslutades med att Jossan (oavsiktligt) gick ner i splitt i trappan ner till tuben, Shit happens. Haha. 
 
Jossan och Jossan
 
Fredagen vaknade jag upp och det var sista dagen på motellet vilket kändes som en lättnad. Stället var bra och fint men det var något som gjorde att jag inte kände mig 100% bekväm. Om det var ägarens inomhusrökning, eller henes läskiga sätt att inte kunna avsluta en konversation när jag går iväg eller bara att det var tråkigt att bo ensam, det vet jag inte. Men det var en skönt som attan att vara tillbaka i, ett ack så stökigt men underbart, familjens hus. Efter tvättande och iordningställande av mitt rum gick resten av dagen åt till att ta med alla barnen till simning. Från skolan fick jag även ett fjärde barn att ta med mig till gymmet. Jag gör andra mammor tjänster;. En riktig aupair är jag nog tamigsjutton. Allt gick bra och efter jobbet gick jag hem till Michaela och hennes babysitkväll. Vi tittade på Rock of Ages med en mimande Tom Cruise och en spektakulär Malin Åkerman; kan denna kvinna sluta vara så duktig och så vacker? Jag kan väl även tillägga att vi brände lite popcorn....
 
 
 
Lördagen vaknade jag vid 9tiden. Familjen åkte iväg till Manchester; i vad jag lovar var alldeles för tunna jackor för en utomhus Fotbollsmatch i början av februari. Optimister.  45 minuter försent kom rörmockaren som kan svenska. Vi pratade om allt och inget. Kände att jag distraherade honom från att göra sitt jobb men han verkade allt ha trevligt han också. Michaela kom förbi och vi spatserade iväg med våra paraplyer i högsta hugg för att utforska Wimbledon Village lite. Detta är en finare del av Wimbledon som ligger "upp för backen" i riktning mot de berömda Tennisplanerna. (Jag kan erkänna att jag fortfarande inte sett dessa omtalade gräsmattor. I april när jag får besök. Då ska jag allt ta tjuren vid hornen.) Det var mycket regnigt och vi bestämde oss snabbt för att handla ingredienserna till eftermiddagens mat och sen gå hem och äta Äggröra-lunch. M drog hem och jag drog duschen.
När Jossan och Micken kom igen, vid halv fyra tiden tillagades medelhavsbiffar med fetaost, purjolök och soltorkade tomater ackomponjerat av klyftisar och tzaziki. En fantastisk måltid. Jag ger nästan lite cred till mig själv där. 

Vid klockan 6 sprang vi till tuben. Innan detta hände dock ett missöde som mot alla odds löste sig riktigt bra. Michaelas kängor gick sönder! MEN som tur var har vi samma skostorlek och problemet åtgärdades fort! Väl framme på melodifestivalen i svenska kyrkan inhandlades både den ena och den andra alkoholhaltiga drycken tillsammans med en semla, som tyvärr inte höll mina förväntningar. Man kan inte få allt här i världen.  Vi var alla överens om att Äckel-bananen bjöd på en rejäl show i sin silverblöja när han svävade upp i taket. Och det var skandal att den dansande skönheten Anton inte gick till final. Maja och Johanna träffade vi där också, det var mysigt att se dem igen. När SVT-spektaklet var slut tog vi underjordståget mot Shoreditch och en en kall lång väntan och kissignödiga tjejer hamnade vi återigen på Propaganda. Tyvärr var DJn inte den bästa i världshistorien. Men några godingar fick vi ta del av. Det klassiska kebaben fick avsluta kvällen. Nattbussen med Jossan, som sov hos mig, och Micken var lång och tröttsam men gav en del skratt. Bland annat satt Jossan och pratade (med väldigt stora bokstäver) om intima saker gällande hennes rumpa. Då vi kommit till Pitt Cresant, som vi tycker är en väldigt rolig hållplats hörde vi ett annat sällskap säga:
- "Aj, fan."
Jossan; "E ni svenskar?"
- "Ja. Lycka till med skinkorna!"
Det gav oss ett rejält skratt.
Vi somnade runt sisådär halv 6.
 
Söndagen var en ren bakisdag rakt igenom. Mjukiskläder (Vilket lille Belle inte kunde ta på sig då hennes rum och graderob under natten invaderades av en MUS!!!), bhlös, sminklös, brunch med allt möjligt gottigt, bl.a. kvarstående medelhavsbiffar och massa onyttigheter. Jossan var tvungen att tyvärr överge vår oslagbara kvartett pga av babysitl Vi andra satt kvar och begravde oss i Häägen Daaz, Ben and Jerrys, snacks, choklad, läsk och allt till The Proposal; där den manliga huvudkaraktären har kropp som en gud, och Den där Mary; där Mary minsann finner en ny typ av hårgele. Vid åttatiden drog alla hem och jag städade ioordning allt för att Jeanne skulle komma hem. 
 
 
Imorgon ska jag bara tvätta massa samt laga middag till barnen när de kommer hem från Manchester. Dock måste jag troligtvis bo ännu en natt på rökB&B. Vi får se vad som händer. Nu ska det bli skönt att få sova igen timmarna jag missat. Godnatt alla!
 


 
 
Jag kan meddela alla att vi smet in under spärrarna på toaletten på LiverPoolStreet Station,

Ledig med långpromenix

Livet på motellet fortsätter! Jag mår bra och göttar mig, men lite ensamt är det allt när man är van vid 3 springande barn utanför dörren.
Igår när det var vattengympa var inte gaymannen där. Istället leddes lektionen av någon spansk tjej med lite aggressionsproblem. Det var okej. Hon jobbade mycket med vattenredskap vilket jag uppskattar. Sedan lunchade jag Bella i Clapham och vi gick på O´neils; min nya favorit pub. Irländsk stämning med skön musik och billigt billigt. Jag jobbade två-tre timmar och sen åkte vi till svenska kyrkan för att umgås och spela lite spel! Såg gamla vänner jag inte sett på ett tag och mina Nutellor såklart!
 
Dagens åtaganden har inte varit många men en del. Jag fick en andra genomgång av gymmet men även ett lite mer utformat program för vad jag ska jobba med. Nästa vecka ska det bli spännande och se om jag vågar gå över till "killarna territorium". Jag kanske verkar tuff men skenet kan bedra... Efteråt (hade jag redan träningsvärk i armarna) tog jag en 30minuters promenad mot Collierds wood och lyckades äntligen köpa en baddräkt till vattengympan! Lite fattigare fortsatte promenaden till Tooting och Sam 99p. Vilket var ett misstag. Det blev nämligen dyrt. Men man lever bara en gång och mina dagar här i London blir färre och färre. Idag har jag varit här i 145 dagar och det är 114 dagar kvar. Nu ligger jag i sängen, njuter av ledighet(!!) och tittar på Hissen-Filip&Fredik där härliga Lasse Kronér var på besök. Ikväll ska vi ut och äta musslor i Clapham och det ska bli så fantastiskt gott att jag inte kan bärga mig! 
Jag är tröttare än tröttast och inser gång på gång att lilla jag har alldeles för mycket att tänka på och alldeles för många beslut som måste tas; framför allt det där himla universitetet. Allt ska visst komma samtidigt. Men jag är inte bitter! Solen skiner, för det mesta, jag har det underbart med mina fina vänner och jag gillar London. Allt är tillgängligt här. 



Norska kusiner på besök resulterar i STÄDNING.


Mitt i kaoset hittar jag något som Freyia förklarar är Liv som ville vara frisör lite...



Raj från Big Bang Theory finns everywhere!


Bellas och mina mat <3

En minst sagt norsk och annorlunda tisdag

Idag var en speciell dag. De norska kusinerna kom på besök! Efter min vanliga crosstrainer och benträning som är på tisdagar försökte jag förbereda mig för en Norgebomb. Och den kom. Då jag tömt mitt rum på mina nödvändigheter anlände fem norska alldeles för energirika människor. 3 väldigt skandinaviska barn med 150% energi kvar som de inte fått utlopp för på flyget och hungriga som vargar anföll du husets alla vägger. Trevliga och fina var dom allt och jag uppskattar verkligen att deras norska är så pass ren. Jag kan prata med dom nästan utan problem! Det jag har insett är att ordet Spise som betyder äta, används i ungefär 3/4 av allt man säger. I kalendern stod det att "Vikingarna" kommer på besök och det var just vad de var, vikingar. När det var dax hämtade jag Liv, som låg och sov på dagis när jag kom. Hela denna dagen är uppochner. Och hon var så trött att jag fick bära hennes lealösa kropp till vagnen där honom återigen somnade. När 3 varav 2 spralliga barn var hämtade begav vi oss hemmåt. F och TB pratade som bara den på hemvägen och så fort de träffade sina kusiner som de inte sett på flera år blev de knäpptysta. Blyga som bara barn kan bli. Efter lite presentutbyte, våffelkalas med fruktsallad och tid började det såsmåningom lekas lite lekar och tillslut höll hela huset på att rivas. För första gången någonsin kom Per hem innan Jeanne. Han kanske kände sig tvungen då det var hans lillebror som var på besök. Två bröder som är otroligt lika varandra till sättet! Jag följdes av per över till motellet där jag nu ligger i min underbara säng med guldlakan och skiver ifrån. Jag hann knappt inkvartera mig innan jag sprang ut för att möta Julia, som jag inte har sett sedan mitten av december. Påvägen träffade jag Jeanne som hade haft en kris med en vän och hennes ex. Hon önskade att hon kunde göra som jag och bara slut umgås med dom man inte klarar av eller passar ihop med. Det verkar som att jag och Jeanne är ganska lika. Kanske är därför vi gillade varande på första intervjun. 
 
Julia var lycklig med trött! Hennes pojkvän har äntligen återvänt från Asien men hon har fått ett otroligt krävande jobb. Jag hoppas att allt ska lösa sig. Ölen på O'Neils vi tog var vi båda välförtjänta av och burgaren var helt fantastisk. Den slår wetherspoons hamburgare med hästlängder! Och det var tunna pommes,som jag vill ha!
 
Just nu ligger jag och beskådar mitt vackre Bed & Breakfast rum som innehåller en dubbelsäng och en enkelsäng. Otrolig lyx. Jag ska dessutom få frukost serverad imorgon kl 08.45. Britter kan vara så mysiga ibland.
 
Såhär kände jag mig idag efter den norska attacken!

Trappan upp i B&B


MIN SÄNG!




Mumma-burgare!
 

"Sista" natten i mitt älskade rum

Imorgon bär det av till Bed & Breakfast-stället. Det är hela 2minuter bort. Det vill säga att det ligger på granngatan. egentligen är det nog till och med huset rakt över vår bakgård men det tar lite tid att gå runt allting.
 
Det ser ut som att jag kommer ha den lugnaste jobbveckan någonsin. Idag hämtade jag en alldeles för enegirik Liv på norska skolan. Hon sprang ner för hela backen i 5 minuter och av vad det låter som har hon fortfarande inte somnat! Då Freyia hade playdate gick Torbjörn, jag och Liv hem direkt. Eller rättare sagt. Liv körde Torbjörn i vagnen. Helt ombytta roller för en gångs skull. Den lilla ettriga 3,5åringen är tamesjutton stark på riktigt! Allt går om man vill! Kvällen skulle ha varit en mysig promenad i Wimbledon Village med Michaela men denna tjej har gått och dragit på sig en förkylning. Vad skulle hon ut i den korta klänningen och dansa i lördags för? Istället har jag skypeat med Frida som snart drar kosen mot Backpacking i Thailand och Kambodja. Jag är obeskrivligt avundsjuk. Jag kommer följa hennes facebook och instagram slaviskt under de 5 veckorna hon drar dit solen lyser.
 
Efteråt hade jag ett litet snack med Jeanne och Per. Min morgondag är nämligen väldigt speciell. Vid klockan 12 ska jag agera husvärdinna och indrudocera 5 norrmän in i vår trånga boning. Pers bror med familj kommer på besök, varav 3st är barn. Det kommer vara fullt hus! Vilket innebär att jag ska få bo på motell! Granngatan verkar ha ett riktigt välvårdat och fint gästhus. Jag slår vad om att jag kommer bo otroligt mycket finare än när mamma och jag besökte London på ett 2-stjärningt hotell. (Det gör vi aldrig om mamma) Jag ska tydligen bli serverad frukost varje dag! Imorgoneftermiddag hämtar jag bara alla barnen och när Jeanne kommer hem ska vi över till motellet. Onsdag Torsdag har jag inte en susning om vad som händer. På fredag är det jobb som vanligt och på lördag drar familjen till Manchester. Jag är helt totalt ensam i huset! Jag och några tjejer ska troligtvis käka middag och ha en fet ostbricka! Allt självklart innan den veckoliga (är det ens ett ord?) melodifestivalen i svenska kyrkan.
 
Tydligen snöar det i Sverige? Haha. Här hade vi idag +10 grader, solsken, fågelkvitter och vårjacksanvändning!
 
Det är denna skitunge som drar till Asien bara så där!

Jag nämnde igår att familjen helt plötsligt har inrett huset. Med lite konst blir allt mycket hemtrevligare!

 Liv var stoltast i stan idag!

London är vackert på båda sidor om floden

Ännu en helg har passerat förbi och jag ligger åter i sängen och undrar vad sjutton tiden tog vägen.
Fredagen var babysit med Lejonkungen, popcorn, trötta barn och kladdkaka. Det roligaste som hände då var väl när Liv ställde sin tallrik på golvet och Freyia skriker till då hon trampar rakt i kladdet. Hennes vita strumpa kommer aldrig bli sig lik igen!
 
På lördagsmorgonen kom den portugisiska hantverkar/målaren som kallar mig för "Chica" och slutförde äntligen min vägg! Inga fläckar kvar!

Innan:


Under tiden:


Resultat:


Helt plötsligt har jag ett fint rum! Och familjen har äntligen slutfört renoveringen på nedevåningen och satt upp jättefin konst på väggarna! 
 
När mannen då hade ockuperat mitt rum försvann jag iväg för att träffa Michaela, Bella och Jossan vid St. Pauls Catherdral. Vi tog den genomskinliga hissen upp i det lyxiga köpcentret mitt emot katedralen och med en svindlande känsla i magen svävade vi upp till toppen och fann oss stirra ut över Londons vackra skapelse! St Pauls var ståtlig och vi skymtade London Eye i bakgrunden! Modiga turistflickor som vi är fick vi en liten 8årig tjej att ta kort på oss! 
Det blev lite shopping och tacoingrediens-inhandling innan vi åkte hem till Bella som bor i Islington; området där världens bästa club/bar ligger! Huset var helt fantastiskt vackert och stort och VARMT! Det är inte ofta man kliver innanför tröskeln på ett varmt hus i detta land. Vi lagade tacos tills det luktade gott i hela huset och drack av det fina rödvinet som Bellas aupairmamma köpt till oss. En otroligt mysig eftermiddag med de finaste flickorna i hela London! Men en liten promillehalt i kroppen drog vi mot Svenska Kyrkan och storbildvisningen av melodifestivalen (som buffrade varje gång en låt skulle visas, så i princip allt vi såg var snabbreprisen av varje låt) men det var stämning med runt 70 svenskar i samma rum i sann patriotkänsla. Jag kan meddela att vi köttade baren lite väl mycket för avd som är tillåtet i en kyrka, men det kan inte hjälpas. Är man aupair och det är billigt, då passar man på. Efter en ovanligt trevlig melodifestivalen kväll och lite glada i hatten åkte vi till Clapham, tog några 2-4-1 (två för en) drinkar på Slug and Lettuce (snigeln och salladen) och dansade sedan in på the Grand där inträdet är  lite väl tufft men vi hade en nice kväll! Vid klockan 3 somnade jag äntligen i sängen efter en lång dag av allt och inget. 
 
På söndagen vaknar man alltid trött. Vare sig det har varit en utekväll eller babysit dagen innan så har segheten nått än totalt på söndagsmorgonen. Då vädret även är grått och tråkigt blir humöret inte på topp. Med en dusch, gröt, musik och levande ljus fick jag mig själv levande igen och jag mötte upp Michaela för lite salva inköp för hennes hemska brännskada som fingret och lite Chai Latte inna vi tog tåget mot Waterloo. Bella och Jossan  anslöt sig till vår promenad mot Trafalgar Square. Vi tog en spontantur till Buckingham Palace bara för att kolla läget och sedan drog vi klassikern. Bakis-burgare på Wetherspoons. Där man, som jag säkert har sagt innan,  får en Burgare, Pommes och dricka för dryga 50-lappen! Vi myste och skrattade och skrattade lite till över de hemska minerna jag alltid lyckas göra på 98% av alla bilder. Är det inte rödvinskäft så är det en min! Då vi sakta drog oss hemmåt vid sjutiden ville ingen riktigt egentligen hem men efter som plikten kallar imorgon var sängen ett faktum. Nu när jag äntligen har fått igång min tv ska jag titta lite mera serier och sen sova gott.
 
Om 16 dagar är jag i Sverige och får träffa mina kära familj igen och alla sötnosar jag saknat!
 
 

Bilder från helgen!


I hissen upp till roof-toppen



Vacker utsikt med St Pauls Catherdral och London Eye


Solen visade sig!

Titanic 


Nutellorna 
(Det nya smeknamnet på vår kvartett)





Tacosen hos Bells




Jossan var lycklig för billigt vin och beställde ett.
Kom tillbaka deppig då hon fick detta lilla shotglas.




Förlåt oss fader för vi har syndat

Vi ägde.

 
När jag kom hem ikväll hade bordet i köket förvandlats.
Det har ben och inte en stenklump under bordet!
Jag kan nu sitta och äta normalt utan att mosa mina otroligt långa ben!
 
 

Imse Vimse Spindel

Kom just hem efter något som skulle ha varit en karaokekväll. Det blev ingen karaokekväll. Det ringer i öronen pga en dum DJ och för 10 sekunder sen dödade jag en spindel.
Jahopp. Då blir det regn imorgon

buckhult.blogg.se

Med min röda gitarr på ryggen, den överfyllda röda resväskan i handen och den lilla laptopen under armen beger mig mot London (Harry Potter och musikalernas förlovade stad) och Wimbledon. Au-pair-livet väntar i form av tre spralliga barn som jag nu ska lära allt jag kan! Buckhult is on road!

RSS 2.0