Onsdag 31.10 - Halloweenafton

"Trick or Treat" är det enda barnen säger och sen förväntar de sig tonvis med godis. Jag sa ni kan ta varsin, inte fan tog de bara en klubba var!
 
Idag har jag varit ledig och ägnat mig åt mig. Hade världens sämsta vattengympalektion med en ung kille som ledare som hoppade runt och spände musklerna. Jag blev så jäkla förbannad att jag inte är förvånad över om det kom rök ur öronen på mig. Så dålig var han. Och han viskade fram intruktionerna så jag och tanterna med hörapparater förstod nada; och tanterna valde då att vända sig om och snegla på mig för att fatta vad de skulle göra, haha. 
 
Sen har jag gjort julkort och lyssnat på massa julmusik, för jag behöver det den här veckan. En tung vecka. Korten blir superduper fina!
Lisa kom hit och vi gick till en jättebillig pub som serverade godaste burgaren med pommes och öl för under 6£, fantastiskt! Kommer bli stammis där. Det var så mysigt att träffa henne igen. Och hon har fått se snö, för hon var i Sverige i helgen; är avundsjuk!
 
Imorgon ska jag jobba och ta hand om barn som är bakfulla på socker och de kommer säkert ta en återställare i form av en sockerdos också... Blir nog filmmys hela dagen:)
 
Jag längtar till fredag!

Lisa i sin päls och svenskt snus. 
 
 

Tisdag 30.10

En riktigt tung och lång arbetadag har kört slut på mig. sammanlagt har jag vandrat 3,5 timmar idag för att få iväg och hämta barn från olika aktiviteter. Freyia och jag tittade på Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 imorse, för hon hade inte sett den innan. Sen har jag som sagt sprungit som en skottspole över halva stan. Kokat en supergod morotssoppa a la Buckhult (mammas recept) och dödat mig själv på gymmet. Jag är helt slut och det skulle inte sitta helt fel med Buckhult, soffan i vardagsummet, en tänd brasa, Selma som fäller svarta hårstrån i knät, doobidoo och familjen runt omkring mig. <3
För när allt bara faller ihop då är familjen nummer ett.

Dessa fina foton finns i min plånbok! Guess who:)


Måndag 29.10

Idag var jag ledig. Det är skönt med sådana måndagar. Helgen behöver alltid en förlängning, den räcker liksom inte till. Lördag-söndag borde dygnet ha 34 timmar istället för 24... För att riktigt njuta av denna jobbfria dag sov jag länge. Sen som ni lärt er vid det här laget; Vattenaerobics, tränaren känner igen mig nu och hon ger mig tummen upp och uppmuntrande leenden, haha. 
 
Sen scrapbookade jag hela långa eftermiddagen. Jag vet att detta är ett egetkomponerat verb men flrhoppningsvis förstår ni innebörden av ordet. Tack vare Poundland (bubbeltian) kan jag nu göra egna julkort. Och det är inte ens november än, I know. Men jag lyssnade bara på pyttelite julmusik i min tomteverkstad... När jag skulle bränna ett papper i kanterna tänkte jag inte på denna lilla volym som mitt rum faktiskt har så lukten hade ingenstans att ta vägen utan bara hängde som ett gasmoln framför näsan på mig. Då jag lämnade rummet och återvände kände jag stanken; måtte inte familjen tro att jag röker på...
 
Kvällen avslutades med en pasta/pizza-middag a la Italia i Soho med ett helt gäng mysiga tjejer; närmare bestämt 9 stycken var vi. Över gatan fanns en glasseria (säkert också ett eget påhittat ord) där jag lyxade med Choklad-jordnötsglass! Det är bara i London man kan göra sånt på en måndag. Åh vilka vackra människor dom är!
Tänk, hade jag aldrig tagit mig i kragen och åkt till svenska kyrkans café den där första ensamma veckan då hade jag aldrig träffat Maja och i sin tur Johanna osv. Ibland är det bara meningen. Ibland har man rätt timing. 
 
 
Imorgon ska jag jobba ett sjuhelvetes pass. Men jag ska trots allt få se sista Harry Potter filmen med Freyia :D Så nu måste jag sova. Godnatt Sverige och London. Godnatt!

Polskt ursprung

En väl värd söndag som för första gången på evigheter var lugn. Till skillnad från tidigare veckoslut som präglats av stressiga och turistiga marknader eller hemska bakfyllor så var denna söndagen superbra!
 
Jag åkte till Chiswick där Jossan bor och fick titta in i hennes söta lilla rum (och fick även en guidad tur genom resten av huset). Vi beastämde oss för att vara nyttiga och gå till köpcentret Westfield i Shepards Bush, efter lite kringelikrokiga omvägar, kom vi rätt! Poundland levererade massa scrapbooking-nödvändigheter som jag behöver imorgon när jag ska ta mig an mitt höstprojekt och även en hel del onyttigheter från socker- och kalorihyllan! Paraply, 1£, check. Utanför affären; Regn, check! Perfekt. Någon fönstershoppande-timme senare letade vi i restaurangvimlet efter lite riktig mat, men fasen vad de gillar kyckling och mackor i detta landet. Efter att ha övervägt en Jamie Oliver restaurang där kön ringlade ut i regnet hittade vi till Patio, som låg inklämd mellan en "grillad-kyckling"-bar och någon läskig lokal som har kunnat innehålla allt mellan himmel och jord. Lite mat fick vi i oss serverat från den polska servitrisen; det läskiga var att i bakgrunden sprang massa unga tjejer runt, upp och ner i ett litet trapphus alldeles där bak i reestaurangen; fick en läskig känsla av att trafficking pågår; jag hoppas verkligen att vi uppfattade hela grejen fel. Mätta och goa; rödvinssås är polackerna inte bra på. Kära polacker, man baserar INTE en vinsås på tomatskross! VI tog varsin kaka på ett kafé efteråt och sen skiljdes de två nässjöborna åter igen. Att ha lilla Josefin här är en sådan otrolig trygghet. En välbehövd dag till att stanna upp från Londons drama.
 
 
Imorgon är jag ledig och ska köra vattenaerobics på morgonen och sen scrapbooka och (jag vet att det är för tidigt) lyssna på julmusik, instängd på mitt rum hela eftermiddagen!

Halloween 2012

Ännu en helg har passerat och snart ska jag iväg till min kära Josefin för lite söndagsmys; men först krävs en rejäl dusch, ni kanske såg mitt hår igår?
 

Tyvärr syns inte alla spindlar i mitt hår; jag fick komplimanger av dragqueens på dansgolvet för dom!

Familjen som jag bor hos blev helt till sig av lycka när de såg oss, Liv började dock gråta när hon såg mig...


Lilla Carro (nummer 4 i vår Harry Potter Tour kvartett) kom på besök!


SnyggFrida hade jobbat stenhårt med sin kostym


The Grand bjöd på daaans


Frida var inte sen med att roffa åt sig när detta vackra huvud kastades runt i danshavet


Hihi (det här är Fridas vanliga ansikte...)


Monsters : Död docka v.s en misshandlad Edward Cullen, typ.


Mitt hår tog som ni förstår ett bra tag att tuppera ochd et tog minst lika lång tid att borsta ur det!
 
Det var en superduperkväll i London!
Imorgon är jag ledig men för första gången har jag inte ett smack planerat!
 
PUSS / Buckhult
 
51 dagar kvar till Sverige och julen, 34 dagar kvar tills julkalendern börjar och 11 dagar kvar tills Luciaövningarna börjar!

Sista arbetsdagen för veckan

7-15, var helt okej dag. Alla var ganska trötta och vresiga på morgonen, inkluderat mig själv. Ingen frukost fanns så vi fick mixa och trixa fram en "stabil" matgrund med nutella och jordnötssmör... haha, barnen var glada!
 
Liv och jag kollade film och målade naglarna; för självklart ville hon också ha rosa naglar när jag hade det... sen gjorde vi pannkakor! Supermysigt och hon åt nästan tills hon sprack.
 
Sen åkte jag till Poundland i Tooting och letade halloween prylar, det gick väl sådär... varenda affär skyltar med spindelväv överallt MEN inte ett as av dom säljer spindelväv :@
 
Nu ska jag åka till Cobham och ha mysfilmkväll med gulleJulia och njuta av skogsluft!
 
 
Såhär såg buffen ut igår förresten

MAT

Nu sitter jag här och skriver det här inlägget för andra gången idag pågrund av att min förr så älskade mobil har kommit in i trotsåldern och blivit uppkäftig!

Jag har i flera veckor gnällt om hur äcklig mat de har här i detta brittisk-talande land men först nu har jag fått en insikt: Jag kan äta mat från alla andra delar av världen! Och det är enkelt att göra det kan jag säga. Eftersom jag befinner mig i en världmetropol lurar delikata nya rätter runt varje hörn och jag har bara inte velat se detta innan, för att jag saknar mitt kära Sverige.

Idag kom lilla Lisa levererad till Wimbledon som ett litet paket på posten. Hon stod där och väntade så gulligt- jag är alltid sen när jag ska möta henne: Förlåt! (Idag blev jag uppehållen av mamman som berättade om hennes sjuksköterskepraktik och dumhuvuden som snor mat ur hennes oöppnade förpackningar) Lisa och jag gick till gymmet och tränade alla möjliga delar och muskler i kroppen men mest tränade vi nog stämbanden och pratmusklerna! Sedan bubblade vi.

Hungriga som vargar ratade vi alla Wimbledons restauranger i jakt på det ultimata. Och som vi fann det ultimata, det perfekta! Just som vi ska nöja oss med några vanliga hederliga burgare lyses skyarna upp och vi finner Jimmy: world bar and grill. Vi möts av ett rum fylld av en Buffé så långt ögat kan nå! Förställ er en saftig blandning av Italien, Indien, Mexico & Thai, massa thai och mitt i fann vi engelska supergoda pommes! Vi knaprade räkchips, njöt av kyckling Tikka Masala och frossade i de gula och orange nyanserna av alla kryddig mat. Fulla till bristningsgränsen frågade vi ändå hur mycket den stora efterrättsbuffén kostar. "Den ingår!" Självklart är jag töntig och svarar "Well, this is my lucky day!". Dessertbuffén innehöll bl.a. små chokladiga brownies, mangocheesecake och en chokladfontän med marshmallows och färsk exotisk frukt. Och glass. Glass i Stora Lass. Mannen bakom disken langar fram en enorm bucket full of ice-cream, vanilj of course, och smällen upp en gigantisk portion som något slags metallbord. Sedan tar denna tjocka indiskmexikanska man vad som ser ut som en mini slägga och bankar glassen platt. Vid nästa steg kommer tillbehör. Vit Choklad, Maltesers och Smarties blir också inbankade i glassen! Man kunde till och med få cocktailkörsbär på toppen om man ville. Vi valde chokladsås och jordsgubbssås(självklart tog jag båda bara för att jag kunde)! Sen åt vi igen. Och igen. Jäklar vad vi åt- sådan tur att vi gymmade innan. Det bästa av allt är att priset på denna utomordentliga måltid endast kostade oss 7.99£/var! Helt rubbat!

Eftermiddagen spenderade jag med världens bästa Ian i Waterloo och centrala London där vi strosade runt och beundrade allt från himmel och jord och pratade och gjorde ingenting! Lite halloweenprylar är inköpta men inte allt. Nu ska jag hem och sova. Imorgon är jag uppe med tuppen igen kl 06.30, sen är det helg och Cobham som gäller!

Puss och Kram!

Flash

Kul. Nu har jag nästan flashat handyman nr 2 i detta huset.

Det är morgon. Jag är ensam hemma. (Trodde jag.) Jag tänker "Eftersom jag är ensam struntar jag i morgonrocken...men jag kanske ska ta handduk för säkerhetsskull." När jag är påväg in i badrummet sitter en kille i 25årsåldern i snickarbyxor på golvet. CHOCK från bådas håll. Well that was my morning. Nu ska jag träffa Lisa och gymma gymma gymma och bubbla bubbla bubbla! Cha Cha / Detta-händer-bara-mig

Onsdag 24.10

Låång sovmorgon var guld värd!
Strax efter jag hade vaknat sprang jag ut för att handla lite mat till kvällen middag, dvs pizza, och sen styrde jag kosen mot the Second Hand Bookstore och mina HarryPotter böcker fanns kvar! Så nu är jag en stolt ägare av 3 vackra kreationer av första tryck! 
 
Sen började jag jobba. Liv och jag åt lunch. Sen skulle vi hämta barnen på skolan 13.15 för de hade halv dag. Men ni förstår ju själva att det blev kaos när två barn ska plockas upp exakt samma tid i två olika delar av skolan. När jag väl lyckats få tag på en väldigt sent utsläppt TB och är iväg för att hämta F är hon borta. Jag känner paniken börja bubbla och attackerar första bästa förälder och frågar om hennes klass är utsläppt. 4 föräldrar senare får jag veta att man måste till receptionen och därifrån blir jag ledd in i gympasalen där alla "borttappade" barn sitter. Denna dag var det fullt av dem! Freyias vita ansikte började sakta återfå färgen när vi gick hemmåt. Usch vad jag hatar att låta folk vänta och speciellt ensamma barn. Men allt gick bra. Efter lite kolhydrater i form av våfflor bar det iväg till simlektion och simmnig med barnen. De tyckte det var otroligt kul att kittla mig på magen när jag flöt runt; föll inte mig i smaken! Hemma igen bad barnen mig att få leka ute. Detta var första gången de har velat det! Pizzatime var mysig och sen satt jag och spelade gitarr för barnen som uppskattade detta otroligt mycket. Freyia fick lära sig att spela Em, med hennes lilla hand var det en superprestation! De älskade Beat It, så den ska jag sjunga på hennes kalas den 10 november:)
 
Imorgon är jag ledig! Lisa och jag ska gymma som idioter och sen bada bubbelpool tills våra fingrar blir till russin! Lyllos den flickan, hon får åka till Sverige på fredag. Sen ska jag spise, sorry menar äta (vem trodde att jag skulle börja snacka norsk-svensk istället för svengelska) och gå på en independent-film med Ian; han har skvallrat om att det ska finnas morotskaka att smaska på under bion, jag hoppas han har rätt.. :)
 
Idag är det förresten FN-dagen, men tydligen firas det inte alls här. Jag såg en gammal vän (Hanna om du läser detta var det du!) nämna Norråsas underbara FN-konserter, dom saknar man allt!
 
Kram och kyss och hjärtligt tack sen men nu ska jag ut och bränna grannbaracken!
 
 
 
Jag ser att många lägger upp gamla studentbilder och jag ska inte vara sämre; detta är nog den bilden som förklarar NVB09 bästa studentsvslutningsfest!
 
 

Tisdag och jag kan äta

Som jag sa i tidgare nlägg denna morgonen började också kl 7.  Idag vaknade jag upp utan magont, men lite svettningarkvar; detta måste varit något virus också...
 
Jag väckte barnen och allt gick bra. När de stora har Half term nästa vecka ska F och jag ha en Harry Potter dag och titta på Deathly Hallows, part 1 &2, jag tror faktiskt både hon och jag ser fram emot det lika mycket! På förmiddagen bakade Liv och jag kladdkaka! Och har en supersöt bild på ungen med en turkos slickepott (ett ord hon tyckte var mycket roligt att säga), men jag är för lat och har för ont i ryggen för att sträcka mig efter sladden och ladda över bilden på datorn, sorry to disappoint you. Sen lämnade jag av Liv på en lunch-playdate och jag fick för första gången på 36 timmar (sovtiden under natten räknas inte) lite egentid. Jag simmade och satte mig sen lääänge i min underbara bubbelpool. Okej, gymmet bubbelpool. Jag tror jag kan säga att jag är den gymbesökare som besöker bubbelpoolen mest flitigt; mina 60£ i månaden ger snart vaulta så mycket som jag bubblar! Hihi. efter denna avslappning, fick jag självklart ont i ryggen. Får jag inte alltid det när jag först jobbar stenhårt och sen slappnar av? Varför!? Dagen fortsatte bra och efter maten idag festade vi med kladdkaka och sen hade vi lite bokläsningsmys (Harry Potter högläsning från moí of course). Liv säger läs mer Peppa Pig, jag säger nej, hon tittar på mig och lägger ner huvudet på kudden och somnar ändå; tala om trött flicka.
 
När pappan här i huset kommer hem hör jag honom skramla i köket och sen kommer han upp och säger "Det var en god kaka! Får jag äta upp allt?" Och jag kan meddela att jag och 3 barn åt halva, han ville alltså äta hela andra halvan. Jag påpekade att han borde vara så snäll och spara lite till sin fru som denna veckan jobbar sjukligt hemska tider och hans svar är "Det Jeanne inte vet skadas hon inte av" . Han är sånt jäkla chokladmonster denna norska viking! Sen sa han även "Tack för idag! Du är för flink (åh norrmän, haha) på det här! Du får mig att se dålig ut", det måste väl ändå vara bra respons? :))
 
Jag har förjäves letat efter billiga biljetter till Sverige hem i helgen efter som jag är ledig fredag lördag söndag måndag men bara för att, så har alla flygbolog höjt varenda flygbiljett med 1000 kr. Tack så jävla mycket. PÅ fredag får jag iallfall komma ut till skogen i Cobham, hos Julia! 
 
 
I vår secondhand book store har jag hittat massa fina 1st edition av harry potter böcker med dessa motiver. 5an, 6an och 7an finns, 5 pund st. Finns de kvar imorgon slår jag till. Då har jag sedan en anledning till att varje dag besöka bokaffären i jakt på resten av samiljen med samma covers. Böcker<3

Working 9-5, hade varit en dans på rosor

En slitsam dag som ändå gått förvånandsvärt bra. Jag har utav fortfatt ihållande frossa och svettningar vaknat en gång i timmen hela natten och sen började jag jobba klockan 7. Väckningen av barnen gick så bra och enkelt att jag inte trodde det var sant. Sen mös Liv och jag i min säng och tittade på Skönheten och Odjuret. Lunch och hemmagjord smoothie. Lekparken. Sovstund. Vi hämtade TB och jag gjorde potatismos och korv vilket de älskade, de hittade till och med på en egen theme-song till "Sausages and mash are yummi". Vid lite över kl 19 kom pappan hem och bytte av mig. Så efter 12 timmar ständigt arbete utan en minuts rast är jag ganska slut. Imorgon ska samma procedur genomföras. 
 
Jag lever iallafall, det trodde jag inte igår vid den här tiden...
 
På fredagkväll blir det nog filmmys i Cobham och underbara Julia - åh vad jag längtar till skogen!!
 
 
Det var höst idag...

Ont i håret

Igår var den värsta dagen i mitt London-liv. Bakfylla är fan inget att ha. Det var äckligt.
 
Idag är jag svag som bara den. Och jag börjar jobba om 30minuter. Jag lyssnar på Håkan Hellström och tänker på om jag idag ska kunna äta mer än en toast, en kopp te och en banan. Min mage skriker av hunger. 
 
Jag uppdaterar under dagen för idag jobbar jag kl 7-20. Vem kom på att skolorna ska ha höstlov även utanför Sveriges gränser?!
 
 
Idag längtar jag till jul väldigt mycket.

Helg nummer någonting och jag har 8 lördagar kvar till jul i Sverige

Hejsan Kära Dagbok!
 
Min fredagbestod mestadels av att åka till Victoria station bl a för att övertyga Idas värdfamilj att jag inte är en psykopat. Efter jobbet, när jag och barnen simmat och BurgerKingat begav jag mig åter igen till Victoria station och Ida och vårt HarryPotterMaraton! Vi festade med Tacos och mumsigt rödvin och hade alldeles för trevligt för att dra oss ner mot hemmabiosystemet! Efter mat och cupcakes vandrade vi ner de 3 trapporna till deras alldeles egna biorum! Där vi mös med Dumbledore, lilla Harry och alla supernational HarryPotterskapelser! De vise sten och Hemligheternaskammare, släng er iväggen skådespelare; det är nu bevisat att vi kan replikerna bättre än er!! Haha.
Vi tog en kort promenix mellan filmerna och jag fick den stora äran att passera HP-film nr etts producer's hus!
Sen slaggade vi i vad som kan ha varit världens. skönaste. säng. ever. Helt fantastisk.
 
På lördagsmorgonen lyxade vi med go-frukost och sen turistade vi vid Buckingham Palace, såg en kvinnodemonstration vid big ben och House of Parlament, gick över Themsen, nuddade nästan London Eye och gick och gick och gick. 
 
När jag återvände till mitt hem i Wimbledon plockade jag upp en ensam liten förortstjej på stationen vid namn gulle-Julia och vi festfixade och vinade en aning för stora mängder. Sen åkte vi till Clapham och efter ett vimmel iregnet och avstängda tubar hittade vi till slut fram till Venn Street Records som var en helt galet underbar bar! Musiken med Arctic Monkeys och den bästa indiemusiken du kan tänka dig passade utmärkt till all öl som hävdes. Ian (som äntligen har kommit hit!!) spenderade pengar som Ian alltid gör på krogen! Haha. Infravärmen höll kvar oss och den gemytliga stämning höjdes för varje minut när människor från alla håll droppade in! Vi var ett stort fullt gäng som begav oss mot Infernos (köttmarknad...)! Jag kom in utan leg. Nästa del av gruppen kom in genom att säga mitt namn på gästlistan (What the fuck!?) och sista delen av gruppen kom inte in för att det var 21-årsgräns - Londons vakter är riktigt konstiga!! Vi dansade i alla fall som idioter och hade ägde dansgolvet så mycket vi kunde i den svettiga trängslen. Mysigt kanske inte är precis rätt ord, men gött var det! 
Donken och subway räddade oss påväg hem! Sen sov vi. 
 
Nu är det morgon. Idag ska jag träffa Lisa och Ian och käka maat. En saftig köttbit skulle sitta så jäkla fint. Tror jag börjar få proteinbrist i detta kyckling-älskande landet.
 
Liter pics från Fredag och Lördag:
 
SötIda och rödvin och tacos


HarryPotter Maraton


Den superkonstiga kvinnodemonstrationen


Turista!



Tagg för utekväll!


Min Älsk-Frida 


Finaste bruttorna i stan - Frida - Julia - Buckhult
 
Over and out.
 
Greeting from Buckhult in London, or something.

Gråtande Barn Är Förkrossande

Jag har bott här i snart 5 veckor, ibland ignoreras man av barnen och ibland flockas de framför mig och min röda gitarr, där de tycker det mest fascinerande är mitt gitarr-plektrum- dvs en svart plastbit på 2cm. Ikväll var läget annorlunda.
Freyia var på gymnastik till 8 och de andra barnen la sig redan vid halv 7, utmattade av trötthet- de behöver verkligen Half term (höst lov). Just när Jeanne stängt dörren påväg till sin Book Club hör jag Torbjörn snyfta "Mummy". Jag smyger in till honom där han ligger förtvivlad med tårarna rinnandes ner på hans ljusblåa lakan; jag har bara sett detta pojken gråta en gång tidigare, så detta är en sällsynt situation. Vi pratar länge på något nyuppfunnet norsk-engelskt språk och jag ser hur klumpen av gråt i hans ögon blir mindre och mindre. Jag läste lite serier och sedan fick han sova, han somnade bums.
 
Klockan 8 stormar Freyia in genom dörren med torkade tårar ner för kinderna. När hon får veta att mamma inte är hemma kommer gråten tillbaka, och det är förkrossande att höra en annars så glad tjej gråta. I brist på att jag inte är henne riktiga mamma tog det ett tag innan hon vågade släppa in mig i sin privata zon, men en lång kärleksfull kram kan nästan rädda liv.
Tjejer har det fan inte lätt när de växer upp för flickor kan vara så otroligt elaka mot varandra, speciellt med ord.
Efter många betryggande ord från min sida, det var väl moderinstinkten som satte fart eller något- jag har ingen aning om hur jag lyckades-,  fick jag med henne ner mot köket och mat. Mat hjälper nästan alltid. Cheerios och mjölk och äppeljuice och det hela slutar med att vi sitter och myser i Freyias säng och hon berättar massa "dirty" stories om deras förra aupair som verkar ha varit helt bakom flötet!
 
Och efter det - stolt och lycklig över att faktiskt ha presterat något vettigt....
 
BOKADE JAG THE MAKING OF HARRY POTTER TOUR DEN 2 DECEMBER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mitt liv är snart fulländat.

Torsdag 18.10

Lisa kom hit imorse och vi festade på bästa yoghurten, Special K och jag spelade lite gitarr och sjöng för henne. Vi hade mys som bara den!
 
 
Sen vandrade jag ut i det soliga höstvädret och blickade ut över de vackra färgerna som lövträden skapar mellan solstrålarna. Det var en fin dag här i London. Lite varmare än vanligt och inte en droppe regn i sikte!
 

(jag har inga fotograf-skills, jag vet)
 
Jag plockade upp Liv, Torbjörn (som för första gången på hela hösten kom ut med en jacka på sig, jag har tydligen lärt grabben något...) & Freyia och Lucy. Vi högg in på kycklingtacos och dessa barn, som i vanliga fall älskar grönsaker, är livrädda för att blanda in grönsaker i sina tacosbröd. De äter det med majs ost och kycklig. Jo, jag säger då det! 
 
Det ska bli skönt när denna dagen är över, lite babysit om en stund, för då är det snart fredag och helg och HarryPotterMaraton/Mat/Vin-kväll med Ida!
 

Jag hade missat nyheterna totalt men när Linnea säger "har du sett filmen när han hoppar från rymden?" fick jag googlefingrar:
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/vetenskap/rymden/article15609191.ab
Detta är ju helt sjukt.

Drömmar

Måste bara tillägga att jag hade underligaste drömmarna inatt! Jag somnade ganska tidigt och när jag vaknar och tittar på klockan är den 11 och jag har försovit mig sjukt mycket!! Efter 2 minuter av fullkomligt kaos inser jag att kl är 23.00 och inte 11.00 dvs. fortfarande kväll. Hade ungefär 17 olika drömmar resten som inhöll allt från Londons undergound till mamma till nässjö till allt möjligt konstigt och ,vad som kändes som, alla jag känner! På morgonen visar det sig även att jag har svarat på chatten på facebook. Jag är läskig. Och om jag inte pratat i sömnen innan måste jag ha gjort det i natt- undra vad familjen hade tänkt om de hörde mig... eller ännu värre; såg mig gå i sömnen!

Mysig Tisdagskväll och SuperOnsdagsLunch

Nu står jag och väntar på den sega District Line mot Wimbledon vid NottingHillGate. En supermysig lunch med Frida och Linnea var sjukt välbehövlig! Vi shoppade Sourcream and Onion Chips från Estrella på Scandinavian Kitchen och åt smarrig, ostig italiensk pizza på en mysig restaurang. Nu är jag påväg hem att jobba- men att komma i tid kan bli på håret i och med detta underbart effektiva tunnelbanesystem vi har i London. Sarkasm för de stackarna som inte förstod det. Ikväll är det pubkväll i svenska kyrkan med livemusic, ser fram emot att vina med prästen.

Gårdagskvällen gick smärtfritt även om morgonen gav antydan till motsataen. Förlåt för mina något deprimerade inlägg, ska bättre mig och fokusera på de bra sakerna! Innan de skulle sova lärde jag dem "Bullerbulleribock hur många horn står opp?" och lite annat roligt som Tilda och Ted brukar älska. För att vara norskar har de riktigt dåligt uttal.

Devil in the morning


Så här kände jag imorse:
image
(Spanska för : Jag gillar inte detta!!!)
 
Jag hade en tidig morgon idag bara för att se hur Jeanne väcker barnen; vilket hon gör med bravur. Det går jättelugnt till, hur jag ska lyckas med detta nästa vecka och 5 veckor framåt är för mig en gåta, menmen. Freyia vägrar vakna. Och när hon väl gör det 5 år senare är så hon sjukt sur att det inte går att beskriva; jag trodde seriöst hon skulle slita ur ögonen på mig, det kom i princip rök ur hennes öron av ilska. Tala om morgontrött. Jag är livrädd för nästa vecka och denna lilla minikvinna.
Så lite hemlängtan har jag alltid idag bara för att det skulle vara så mycket lättare att vara hemma. Om människor bara kunde känna av när man tänkte på dom...
 
Nu sitter jag och lyssna på Forever young och längtar efter juletid, levande ljus, glögg, kärlek, snö, mitt rum (iknklusive min säng och mina vinylskivor), mina vackra vänner, min gulliga farmor, min underbara mormor och morfar, moster, kusiner, mamma, pappa, Abbe & Selma (som förövrigt har diskbrock at the moment, min älskade vovve)!
 
Om det kunde vara såhär enkelt.
 
I helgen är jag helt fri från babysits (och Ian kommer hit) så jag hoppas helgen levererar, det behövs nu när mörkret kommer närmare och närmare....
 
/En Buckhult i London
 

1-månadsjubileum

15 oktober = jag har varit här en hel månad!
 
Hade pyttelite månadskris hela dagen, det är något i kroppen som inte riktigt höll emot från att inte ha någon längtan mot Sverige alls. Så lite längtan hade jag allt. Men ikväll har jag skypeat med min kära kusin Annica, och sånt hjälper alltid :)
 
En solig dag med vattengympa övergick till regn och uppkäftiga 6åriga pojkar som skriker när de spelar Star Wars Wii. Jag gjorde köttbullar och mamman berättade idag att de är jättenöjda med min insats!  Pappan är tyävrr bortrest denna veckan så de blir bara us girls som regerar...
 
Belönade mig själv med en superdupergod fruktsmoothie när jag lunchade idag iallafall:
 
Steg 1
 
Steg 2
 
Steg 3
 
Efter jobbet begav jag mig mot gymmet och fick äntligen mitt health score från 1-100, där så nära 100 som möjligt är bäst. Jag låg på 79 vilket är över medel! Superduperbra! Det firade jag med chips och dipp, hehe...
Imorgonbitti är min enda "övningsmorgon" inna jag nästa vecka ska klara mig helt själv med barnen. Känns skönt att få vara med en gång till innan det är på riktigt men ack vad jag kommer sakna min sovmorgon imorgon...

Camden Market

En mysig dag med mycket varmt efterlängtat solsken och lite strosande i fina marknadsstånd med godingar!
Thaimat blandat med, fint sällskap blandat med albanska män som tror vi är tyskar blandat med shopping-fynd, blandat med ledighet blev en salig röra med fantastiskt resultat!
 
En lustig man med kraftig stämma gastade och blåste trumpet i Camden
 
Som vanligt levererade Mr och Mrs Thai super god mat för 5£ och jag slog även till på spicy dumplings
- Den vackra kanalen

 
Var bara tvungen att plåta denna fantastiskt uppfinningsrika och vackra skylt
 
Jag fångade mina medbrottslingar på kort - f.v. Josefin, Julia, Elin & Linnéa
 
Julia hade lite humörsvängningar idag. (Linnéa - haha.)

Jossan och jag slog till och delade på en Friterad Snickers - det smakade...friterad snickers.
 
Nu ska  jag snart sova och använda min sömn till att försöka skaka av mig den lilla släng av feber som intagit min kropp. Imorgon har jag varit här en hel månad! Fattar ni?! Det är helt galet och det känns jättekonstig. De två första veckorna gick med snigelfart medans de två senaste veckorna har passerat rekordfort. Min hemlängtan avtar mer och mer (som tur är) men samtidigt så kan jag inte sluta sakna så många underbara människor där hemifrån. Jag tänker på er!

Übertaggade fredagsbrudar och bakishäng i Hyde Park

En fredag med simmning, ostbågar (som inte var lika goda som OLWs bästa cheese doodles), cake sale, hämta två barn och ta dem till simlektion. Denna gång valde jag att vara en äkta mamma och bara sitta på bänken bredvid istället för att simma med dom. De visade upp alla sin fix och trix och var mycket stolta när jag gav dem tummen upp. :) 
 
Efter jobbet anlände lilla söta Julia och vi ÜBERTAGGADE på en utekväll.
 
Måttligt fyllda med lycka i våra kroppar begav vi oss mot Clapham där vi mötte upp Elin som bor i närheten och ytterligare två aupairer, min älskade högstadiet-buddy Josefin Edenborg och Josse (även hon vid namn Josefin)! Från Babel med strawberry mojitos och snygga killar som tex min "white knight" som räddade mig från ölduschar då denna bar var överfyllde av euforiskt laddade afterwork Londonbor - till the Slug and Lettuce där drinkarna kostade billigt billigt! 2-4-1! Rocktail med somrig jordgubbsmak och självklart en oundviklig dos av alkohol var supergod!
 
En trevlig australiensare senare drog vi singeltjejer mot the Grand där vi dansade hela natten lång. När Euphoria brann i högtalarna ägde vi dansgolvet. 
Garderobspersonalen var de otrevligaste i hela London så i deras tip box (dricks) bidrog vi (Julia) med ett tuggat tuggummi och jag kan meddela att detta var den hjärtligaste gesten vi gjorde... På nattamatens näste Subway stötte vi på fransmännen som beställde på sitt eget lilla vis: "Can I have a 6-inch sub, s'il vous plaît!" Haha, vi skrattade så vi grät och jag försökte impa med "Voulez vous coucher avec moi ce soir" och Julia drog någon mening om att hon är en farlig krokodil på stadig franska, Nattbussen hem var bara motbjudande. En halvtimme senare sussade vi så sött hemma på Lucky Number 13!
Denna är mina nya favoritgata<3
 
Med en gnutta ryggskott efter nattens bravader och träningsvärk, på ställen jag inte visste att träningsvärk kunde existera, från torsdagens Yoga dorg vi idag mot Hyde Park och utforskade denna höstfärgade park och alla dess vattenhålor!
 
Vi mötte upp Jossan och senare också Frida och hade en mysig sen lunch på Leon med fairtrade mat och ekologiska servetter. Sedan åt vi onyttiga bakelser och frossade i China Towns obegripliga pryttlar och vackra skulpturer av geishor!
Nu somnar jag nästan av utmattning, ibland är babysit bra, för det får en att inse att lite sömn faktiskt inte vore så dumt...
 
66 dagar kvar tills jag möter Sveriges kalla vindar men varma kramar av nära och kära
 

Torsdag 11.10

Har just snackat i en och en halv timma med min bästa babe Linn, åh vad den kvinnan gör mig glad!
 
Idag kom Maja och Johanna ner från pluggeriet uppe vid Kings Cross och vi hade en (regning) mysig för middag med massa skvaller, frozen yoghurt och fönstershoppande i Wimbledon! Jag slog faktiskt till på en Pepperoni Feast från PizzaHut påvägen hem, för att fira en tuff gym vecka. Ack så fel jag hade, har haft ont i magen hela dagen sen... Men det var god pizza för stunden!
 
När jag kom till den norska skolan för att hämta Liv var hon sur som ett bi och grät. Det är de stunderna man hatar. En oplanerad playdate gjorde att TB inte följde med hem utan det var bara jag och tjejerna. Vi hade en supermysig eftermiddag med Tacos och girltalk. Liv gjorde ett rejält toabesök, och det var nog där skon klämde. För 10 minuter senare var hon glad som en lärka!!
 
På kvällen skulle jag testa på Yoga, som "ryggexperterna" rådde mig till. Aldrig Igen. Mina ben var i helt fel vinlkar och mina muskler följe inte hjärnans elektriska impulser på det sätt jag ville och definitivt inte som intruktören ville. Hon drog i mina axlar som en galning. Jag får väl pröva på Pilates och se om det är någon skillnad...
 
Nu är det bara 68 dagar kvar till Sverige (och mammas fantastiska mat!!)
Men först är det Lucia :D
 
 
 Photo @ 2009

Tänk om detta hade varit Hogwarts Expressen, vilken lycka! (Freyia som fyller 8 om en månad taggar sin 11årsdag=dagen då hon ska få sitt brev från Hogwarts! Den flickan<3 )
 

Onsdag 10.10

Vårt gym hade "experter" för nedre ryggsmärta på besök och man fick gratis appointments. Det körde med en maskin över min rygg som såg ut ungefär som en sån där plats sak som en tejprulle sitter i och det de konstaterade var att när jag börjer mig frammåt så är min nedre del av ryggen så platt "That you can put a beer on it", well thank you. Så nu har jag blivit rekomenderad Yoga och fått ett papper med övningar... Efter ett träningspass gick jag mot bubbelpoolen (som alltid) men idag var den full! Därför besökte jag istället den sjukt lyxiga ångbastun. Och Nässjömänniskor våra äckliga plastbastu hemma där taket håller på att vika, den är ingenting mot var det här var. Havsblå och vit mosaik i hela bastun med blåa och vita lavastenar tillsammans med ett bäcksvart tak med gröna och blå små ljusdioder som gav intrycket av en mycket speciell stjärnhimmel. Men fasen vad ånga det var. 
 
Matvarukedjan Morrisons, över där ligger vårt gym, till höger
Odeon Bio och in där ligger ingången till Nuffield Health
 
På onsdagar som vanligt hämtar jag bara F och TB påväg till Tennislektion där Freyia och jag sitter och läser. Ungen som förra veckan pikat Freyia för att läsa Harry Potter böcker blev helt tyst när hon såg att jag satt och läsa första boken. En minut senare har hon lånat boken av mig och sitter och läser de första sidorna! 
När vi kom hem hade Jeanne gjort mat, men dessvärre pasta igen. Dvs Tredje dagen med pasta, dessa barn äter i princip bara det. Idag ska det iallafall bli Tacos!!
 
På kvällen åkte jag till Shepards Bush och utomhus på en mysig restaurang med infravärme (får mig att tänka på alla mysiga altankvällar i Buckhult) drack jag Jossan, Moa och Jessica lite vin och annat smått och gott och hade trevligt! Innan tuben hem unnade jag mig en Strawberry Shortcake och åt den sedan på tuben. Det var många som såg ut att vilja anfalla mig och roffa åt sig kakan där, kan jag säga!
 
Har fått Luciatillfällena nu, det kommer bli så roligt! Vi ska åka till brighton en heldag och Lussa till och med :)

Tränings-Tisdag

Tränade hela förmiddagen på detta svindyra gym som heter Nuffield Health, de har jättesnygga salesmen som strosar runt, så man har alltid något att titta på! Jag skrämde tydligen livet på en man som satt i bubbelpoolen. Jag såg honom inte och tänkte "Åh vad skönt att ha bubbelpoolen för sig själv" och när jag tittar upp ser jag en man i 35årsålder som sitter blixstilla och ser skiträdd ut. Vad har jag för inverkan på människor egentligen?
 
Jag hämtade flickorna eftersom TB har fotboll på tisdagar. När jag påminde Freyia om att hon skulle välja en låt som jag ska spela på hennes kalas började hon babbla om någon norsk sång. Vad tror de, att jag är superwoman och kan alla språk i hela världen?! Haha. Jag gav villkoret: Låten måste vara på engelska och det får inte vara "Call Me Maybe", vi får se vad hon väljer! Kalaset är den 3 november, på Bonfire-night!
 
Vi åt fishfingers och pasta och hade supertrevligt! Sedan bakade vi chokaldbollar (negerbollar) och barnen älskade allt som hade med det att göra! De proppade i sig 3 var och spred kokos över hela köket som jag just städat! 
 
Liv har varit jättegullig mot mig idag och jag tror hon börjar acceptera mig mer och mer. Jag har aldrig fått vara i närheten av hennes ansikte innna men idag fick jag både hjälpa till att borsta håret och borsta tänderna på henne: Det är sjukt stort! Jag hjälpte dem med hela bad-delen idag och det gick jättebra! Den 22 oktober börjar det förjävliga livet då kommer jag jobba som en idiot hela tiden, jag fasar för denna dag och de kommande 5 veckorna efter det.
Men snart är det helg (typ) och sen är det snart Halloween och sen är det snart Jul1 Åh som jag längtar efter Sverige och alla mina älsklingar! 
 
 
Kul att man bor i en contruction site.
 
Liv frös och fick låna mina, en aning förstora fingervantar, vilket hon älskade!
 
Mina små kakmonster!

En vanlig sketen måndag

Helgen bjöd på alldeles för mycket godsaker vilket innebär att jag har nada pengar kvar. Vilket i sin tur leder till en mycket tråkig vecka utan några som helst roligheter.
 
Så med det sagt kan jag meddela att jag ska på We Will Rock You med Ida på lördag!!!!!!!!:D Det kommer blir fett grymt!
 
Jag glömde skriva igår: När jag och brudarna var i Wimbledon precis utanför biografen/gymmet kommer en liten tjej fram och tar tag i min hand och säger "hej Amanda" och det visar sig vara Freyia. Hela familjen hade varit och badat men jag såg dom inte utan barnen såg mig och blev jätteglada. Att det dessutom var Freyia som gick fram till mig kändes jättestort eftersom hon i vanliga fall är så blyg! (En liten anekdot som man blir glad av.)
 
Idag var en vanlig sketen tråkig måndag.
Vattenaerobics. Check.
Bonda med tanterna i omklädningsrummet. Check. (Jag fick en komplimang för att min body lotion luktade gott).
Städat och damsugit mitt rum (vilket var välbehövligt). Check.
Jobbat. Check.
 
Självklart somnade den lilla i vagnen påväg hem och när hon vaknade fick jag en kram. Men 1 minut senare när jag satte ner henne på golvet tittade hon på mig som om hon hade sett ett spöke. Därifrån tog henne pappa över. jag skulle göra middag och misslyckades med potatismos. Det är helt katastrofalt. Man känner sig urkass. Men mamman hade haft samma problem så den potatissorten lär inte inhandlas igen! När föräldrarna gick ut på en springtur var jag ensam med Liv. Hon ville måla med vattenfärger. När jag sedan ska hjälpa henne på toaletten kommer föräldrarna hem  och pappan säger "Liv, vill du att mamma ska torka?" och hon svarar: "Nej! Amanda!", vid den sekunden var det sann jäkla lycka som uppstod i mig! Sedan hämtade hon ett papper till så att vi kunde måla varsin teckning, *stolt*. Jag insåg än en gång att barn kan verkligen. inte. måla. det hon målade såg ut som en igelkott men det skulle föreställa en fisk och den norska flaggan. Haha. Herregud.
 
Jag fick till min fasa veta att barnen har Half Term (de är lediga en hel vecka) Haloween veckan och jag måste antingen jobba 7-20 på haloweendagen eller 7-20 dagen efter. Det jag har att "välja på" är alltid att gå och trick&treata med barnen helt själv och missa en stor del av haloweenkvällen och maskerad eller att ta hand om tre socker-bakfulla ungar från klockan 7: när jag själv är hungover. Detta kommer suga hårt. Stenhårt. Sjukt jäkla stenhårt. 
 
Nu ska jag äta kakor och sörja mitt liv. 
Jag vill hem till älgjakten och äta mammas hemlagade mat och sova i MIN säng!
Jag har iallafall jullov hemma i Sverige från den 18 december-6 januari vilket äger! :D
 
Titta vad mina söta bror har snickrat ihop till mig! :D
 
 
Lite fina bilder från Brick Lane igår!

Brick Lane och Bio

Ännu en solig morgon omfamnade mig och London idag! Julia och jag åkte till Brick Lane, vilket vi kom fram till efter mycket om och men. Denna jäkla underground funkar aldrig som den ska! Vi strosade in på mysiga matmarknader och superhäftiga vintage-hörnor med fullt av orginella kläder i alla möjliga färger och former. Jag fick i princip dra bort Julia från de olika stånden för att hon inte skulle köpa allt, just där och då. :) Vi stötte märkligt nog på flera andra svenska aupair tjejer inne på vintagemarknaderna.
Lisa anlände och vi strosade vidare och hade trevligt. Bland annat våldgästade vi puben "Dirty Dicks" och la beslag på deras toalett i ca 15 min! Sedan åkte vi tillbaka hemmåt och hämtade upp nya Londonbon Josefin Edenborg vid Earl's Court och vidare till kära Wimbledon. Biljetterna till Perks of Being a Wallflower köptes med studentrabatt tackvare vååra svenska CSN-kort, ganska gött! Spända satt vi i biosalongen och genomled minut efter minut av bioreklam och efter fucking 30 minuter började filmen! Rookies som vi är på engelska biografer satt vi även i salongen en stund innan bions starttid medans alla andra biogäster anlände ett bra tag efter filmens faktiska starttid. En underbart vacker rulle! Emma Watson kliver ur Hermione-rollen brilliant och flera tårar fälldes under filmen gång.
Sedan satt vi och mös på Wimbledons lokala pub!
 
Julia är på g!
 
Nu äter jag Maryland cookies och tittar på Harry Potter and the Prisoner of Azkaban :D Imorgon blir det förhoppningsvis vattenaerobics utan nakenchock på gatan...
 
Bara 78 dagar kvar till Julafton och det vill säga bara 55 dagar kvar till årets Julkalender börjar: Mysteriet på Greveholm 2 <3

3 veckors-milstolpen är nådd

Jag har varit här i 3 veckor! Wimbledon är nu mitt hem. Hur fullkomligt galet är inte detta?
 
Min fredag var chillchillchill. Gym. Bubbelpool. Hämta 1 barn. Lämna 1 barn. Sy blå tråd i 8 par stumpor. Gå till Burger King och äta. Fixa. Krogen.
Väldigt bra fredag!
 
På kvällen åktes det till Clapham junction där jag på tågstationen träffade en kanadensisk brud som var asgo! Hon skulle till baren The Slug and Lettuce medans jag drog till Revolution (jag älskar namnen på alla barer på det här stället) för att möta Jessica, Emelie och Michaela. Vi vinade/ölade/drinkade/spande osv.osv. 
 
Såhär glada var vi! Michaela & jag :D
 
Vi drog vidare till Underdog och träffade Ida (från Lekeryd, hur sjukt är inte det?!?) och Therese. Musiken på denna krog var helt obegripligt fantastisk. Vi dansade och svettades och surplade drinkar och mötte glada britter!
Nästa stopp var Diamond Dogs (om jag minns namnet rätt) och om det förra stället hade bra musik var detta till och med snäppet bättre. En blandning av Arctic Mokneys, Do you Love Me a la Dirty Dancing och Ballroom Blitz; När bartendrarna upptäckte att jag kunde denna låt blev de helt galna. Vi sjöng och skrek till varandra och de langade fram free beer! :D Supermysigt och jag har hittat min nya Harry Potter-Kvinna i Ida, haha! McDonalds levererade nattamat!
 
Lördag. Idag har jag varit i Covent Garden på Sugarsin - en svensk godisaffär med lösgodis, men det var inte billigt kan jag meddela. 1.5£/hg det är typ 20SEK/hg i Sverige, herregud! Men gott var det. Lisa tvingade sin pojkvän Joe att äta saltlakris, stackars sate säger jag bara. Han stoppade in en hel salt lakrisdöskalle och sedan såg vi hans annars vita ansiktsfärg sakta börja skifta i rosa. Haha. Vi gick mot Oxford Street där vi köttade loss. Jag dödade Primark. Lisa dödade HM. Och Joe sponsrade affärerna ordentligt.
 
Det slutar i alla fall med att jag TRILLAR mitt på Oxford Street rakt ner i gatan där bussarna kör. Alla trodde att jag fick en hjärtinfarkt. Jag har ingen aning om vad som hände. Helt plötsligt låg jag där vid den äckliga trottoarkanten med en värkande högerarm. Tanterna runt om blev livrädda och jag fick verkligen övertyga dem om att jag inte fick hjärtstillestånd. Pinsamt. Buckhult is in town! 
 
Nu har barnen somnat. Min babysit kommer snart övergå till ett telefonsamtal med kära mamsen (som lilla Tilda skulle ha sagt) och sen ska jag sova och låta mina fötter vila inför morgondagens kommande bravader på Brick Lane! Fötterna ömmar fortfarande efter klackarna från i fredags; vi Buckhultmänniskor är inte skapta för klackskor!
 
Peace Out Sweden. Idag kom min kära Jossan Edenborg till stan! VÄLKOMMEN BABE!

Tacos-Torsdag

Efter att ha stängt av väckarklockan i sömnen, vaknade jag måttligt stressad men jag hann trots allt med en riktig megafrukost. Människorna här äter typ inte frukost utan bara en skål med Cherios och mjölk. Jag äter i princip lika mycket som hela familjen med 2 vuxna och 3 barn gör tillsammans! Underbart möte med pappan i köket. Han tittar mig rakt in i ögonen och säger: "Det blev för mycket rödvin igår!". De måste ha väldigt givande fotbollsträningar i detta land.
 
Jag tog tuben mot Balham där jag skulle möte några trevliga flickor. Misstag nummer två efter väckarklocka-missödet var att jag valde linser just denna dag och Underground+Linser= "Linser nästan blåser ut ur ögonen när tåget bromsar in". Inte väldens bästa känsla :P Oviktigt vetande. I Balham hade vi en mysig fika och strosade lite på gatorna, tittade på de konstiga matvarorna och var inne på underbara Poundland där allt kostar 1 pund men just denna affär hette 99p, - allt kostade 99p. Logiskt. Haha. Vi hade supermysiga konversationer i den värmande höstsolen och bara vädret idag gjorde en glad!
 
Elin, Michaela, Linnéa , (moí), Lizette 
 
Jobbet bestod av uppsamling av 4 barn - herregud, det känns som de förökas dag för dag. Sedan gjorde jag min favorit rätt: Tacos med Guacamole. Jag förväntade mig att barnen skulle jubla av glädje, men icke sa nicke. Dessa barn hade aldrig ätit Tacos på mitt vis innan. Och självklart föll inte guacamolen dem i smaken, trots att den var ett mästerverk. De fyllde iallafall sina tacobröd med köttfärs och majs. Någon vågade väl sig på en och annan gurkbit men annars så var de inte så uppfinningsrika eller villiga att pröva nya smaker. Jag hade lektion i hur man vek bröden men det visade sig även att jag hade behövt ha lektion i hur man äter en jädra tacos. De var som små grisar! Det var köttfärs och majs Ö V E R A L L T. De tyckte i vilket fall som helst om denna maträtt väldigt mycket, vilket kändes jättekul! Min vanliga sweep av köket, (jag sopar bara med en sopkvast) brukar ta max 3 min idag tog det 10 jäkla minuter att få bort alla matrester. Hur kan inte barn ha fått lära sig hur man äter tacos?!
 
Kvällens långpromenad blev längre än vanligt med telefonsamtal, smsande och köp av Häägen-Daaz glass m.m så efter en timme och 20 min fick jag ett oroligt sms av mamman där hon undrade om hon behövde oroa sig över att jag tog en väldigt lång promenad så sent på kvällen i mörkret. Det kändes underbart skönt att de faktiskt bryr sig om mig!
 
Nu har jag varit jätteonyttig och ätit alldeles för mycket glass och chips samtidigt som jag kollat på världens bästa the Hangover; vem kom på en sådan sjuk film?

Här kommer lite fina bilder från poängjakten i söndags:
 
Utmaning: Ta kort på en bulldog


Utmaning : Ta kort i sparkling dress och high heels - Vi körde både sparkling dress och sparkling heels. Kan bara meddela att denna klänning skulle ha kostat oss 250pund om vi fullfölj köpet. Grym tur att vi mötte en asgo dansk brud som jobbade där!


Utmaning: Bryt arm med en främling på en pub
WANTED. Om någon vet vem denna sötnosen är kontakta mig! 



Utmaning: Ta kort på två främlingar som kysser dig på kinden. 
Vi hittade 4 asiatiska tjejer och denna pojk inne på en mysig liten pub i centrala London och älskade utmaningarna och ville i princip  göra allt på listan, haha.
 
 
 

Naken i London

Åh som jag hade längtat till denna morgonens vattenaerobics, men ack så felplacerad denna längtan var. 10 minuter in på lektionen med den allra gay-igaste manliga intruktören med fejksolbränna de kunde hitta går ett larm igång. och inte vilket larm som helst, utan ett vrål som påminner om Kattskrikslarmet som går igång när Harry, Ron och Hermione landar i Hogsmede i Deathly Hallows, fast 3 gånger högre. Efter 3 minuter av detta öronbedövande oljud skriker han, FIREALARM! GET UP! Utan glasögon, fullt av tanter och inte en jävel vet var nödexit är = panik. På något vänster lyckas jag roffa åt mig mina tillhörigheter och får med mig ett par skor. Vi springer ut på gatan i bikinis och där står vi sen. Tillslut får jag en folie-brandfilt av en brandman och där står jag sedan som SuperSnällaSilverSara med blött hår, vilsen, ensam och 30 cm längre än alla tanter- som ser lika vilsna ut som jag och resterande gymmänniskor- som har kläder på sig. Inte kommer det någon stilig gymintruktör och tar hand om mig inte. Här gäller det att överleva ensam. Efter vad som känns som ett år, ca 15 minuter får vi tillslut återvända in i byggnaden. Det riktiga brandlarmet gick i mataffären som ligger under gymmet. Jag tänker aldrig mer stå halvnaken på en öppen gata i London.
 
Sedan hade jag Subwaylunch med Jessica. Vi tittade på galna kråkor och ekorrar i en mysig park i Wimbledon, där hösten syntes tydligt i form gula- och orange-färgade löv som falit till marken. Jag köpte mina efterlängtade krogenskor med lite klack. Dessa inpregnerades, jag slog faktiskt till på äkta skinn och de användes när jag hämtade barnen. När jag stod och väntade på TB (Torbjörn) kan jag inte precis säga att jag var i samma längd som resterande mammor. Med klacken blev jag ytterligare utmärkande, men det är jag och den italienska hemmapappan - de enda långa människorna i Wimbledon! TB, Freyia och jag gick mot tennislektionen och vi hade supermysigt när jag lärde som om Kanelbullensdag och jag utmanade dem i att säga Cinnamon-bun-day snabbt 5 gånger! På vägen hem hade vi för försdta gången riktiga diskussioner och barnen var jättesöta och höll mig i handen, de är de stunderna som gör en lycklig!
 
Efter bara 3 timmars jobb, åkte jag till Ung i London träffen där vi hade spelkväll med Rappakalja! Sedan drack vi Kopparbergs cider på den svenska puben mitt emot och hade mysigt och pratade med nya människor :)
 
Jag kan bara påpeka att det är riktigt dyrt att skicka brev till Sverige härifrån! Jag får sjutton spara för att ha råd med julkort!

Tisdag i Putney & Wimbledon

Förmiddagen spenderades i Putney med Lisa. Vi besökte Poundland där allt bara kostar 1 pund - lite likt gamla Bubbeltian i Nässjö faktiskt! Köpte massa Gliss-schampo & balsam för de som vill veta :) Sedan åkte vi hem till hennes crib som hon delar med 3 andra. Detta är vad som välkomnar oss:
Vilken underbar skapelse till dörr! Vi gjorde supergod Sallad till lunch och lyxade till det med jordgubbar till efterrätt.
 
På jobbet skulle jag idag bara hämta flickorna. De åt snack - mellanmål- och sen gjorde jag klyftpotatis korv och tzatziki. Men gillade barnen tzatziki? Nej. Tacka vet ja svenska barn - de gillar allt - typ. Men vem gillar inte tzatziki liksom!? Efter jobbet tog jag en springrunda i regnet, vilket var mycket skönt förutom att det var aningen för mörkt. Tur att jag har ätit mina morötter, Sedan skypeade jag med Jossan, som flytter hit på lördag, det ska bli otroligt kul!
 
Imorgonbitti, vattenaerobics igen<3

Mojitokväll

Efter en jobbig måndag som hårt arbetande 3-barnsmamma, där jag lagade Flygande Jakob till barnen men det var tydligen inte lika populärt här som i Sverige, åka jag till Clapham med Jessica, där vi träffade Michaela för lite mojitos! Det var köp 2 för 1 på Babel, :) Mycket mysiga med strawberrymojito och passionsfruksmojito på detta fina ställe med fantastisk musik.
 
Det var Jessicas sista kväll som tonåring, Congrats! Sedan åt vi supergod glass på en italiensk glasseria, bla jordnötsglass!
 

Vattenaerobics

Gick på först vattenaerobics-passet denna förmiddag och efter 2,5 år i Sverige var detta en aning annorlunda. Övningarna var i princip den samma, åldersgruppen i princip den samma, dvs att jag drog ner medelåldern med ca 20 år haha och intruktören lika pushig som Carolina hemma i Nässjö MEN det var en stor skillnad. Pool-jäveln var bara 1,2m djup noch jag är van vid att ha vatten i höjd med armhålorna för att kunna göra övningarna så bra som möjligt. Pga alla pygmé-britter är alltså vattennivån 30 cm lägre, troligtvis så att ingen ska drunka, vilket bidrog till att mina lårmuskler fick kämpa rejält då jag hela tiden befann mig i någonslag lutning för att vara under vattnet. Det var grymt skönt i alla fall! Jag kan även meddela att jag ökade medellängden med typ 10 cm , efter som det var jag, 175cm och 20 st 159cm långa(ursäkta jag menar korta) vithåriga tanter och 2 asiater. Men jag är inte bitter!
 
Bild från igår: Linnéa, Elin & Julia 

buckhult.blogg.se

Med min röda gitarr på ryggen, den överfyllda röda resväskan i handen och den lilla laptopen under armen beger mig mot London (Harry Potter och musikalernas förlovade stad) och Wimbledon. Au-pair-livet väntar i form av tre spralliga barn som jag nu ska lära allt jag kan! Buckhult is on road!

RSS 2.0