Helg nummer två i London

Lördagen börjar med att jag blev bjuden på lunch av pappan i familjen! Jag, han och Liv, resten av familj var på ett kalas typ :) Han förklarar för mig att jag inte får åka hem till Sverige förrän jag har lärt mig att dricka Guinness öl. Sedan är jag barnvakt från halv 1 tiden till klockan 6 och jag tar med Liv på ett barnkalas i Putney hos hennes bästa vän. Att åka buss med en treåring i London är inte att rekomendera, men vi kom dit levande! Väl framme vid rätt adress var man tvungen att slå in massa koder på en guldbricka för att grindarna till den stora innegården skulle öppnas. Där inne låg varckra vita hus!
Jag lämnar Liv på kalaset där man visar sig vara norsksvensk! Eftersom en stor park låg nära tillhand begav jag mig ut i denna och andades in av skogens sköna natur!
 
Sedan gick jag lite vilse. Of course. jag begav mig tillbaka till the big mansion party 2 timmar senare och välkomnas med ett glas rosé, underbara barnkalas i London! Alla föräldrar var där och minglade och väldigt många var svenskar, jag fick ständigt kommentaren "Which one is yours?", Ser man inte att jag är 19 år? Skulle jag ha en 4 årig dotter? Det var i alla fall mycket trevligt!
Jag kände mig en aning missanpassad på rosé/barnpartyt i min Superman t-shirt, mer som att jag var där som ett barn än en vuxen!
Kvällen fortsatte i Camden med Frida och Lisa - härligaste tjejerna! Vi ölade på en pub som heter The Dublin Castle. Där man kan säga att Lisa och Frida är stammisar, till och med vakterna vet deras namn!
Lisa och Buckhult!
Och Buckhult och Frida!

Fridas värdfamiljs morföräldrar känner för sjutton Alan Rickman - Svererus Snape, jag dör. De har hans trollstav från sista filminspelning, jag dör. Orättvist som attan, jag dör. Haha. :)
 
Vi drog vidare och dansade på lite oanständiga klubbar i London, och hade asnice! Supergo kväll med roliga nya människor!
 
SÖNDAG
 
Efter 5 timmars sömn träffade jag Julia på Wimbledon station, vi begav oss för att träffa Maja och Johanna för en fika innan Poängjakten, mycket trevligt! Sedan var själva poängjakten med alla aupairer, en slags aupairträff! Vi delades in lag om 4 pers och fick ett helt A4 av utmaning i poängklasserna 1p, 2p 3p 5p och 10p. Tex:
1p - Ett kort på Big Ben och någon i laget måste vara med på bilden
2p - 2 främlingar kyssar en av lagmedlemmarna på kinderna eller armbrottning med en främling på en pub, vilket jag fick göra med den sötaste killen i hela världen (bilder kommer.)
3p - Samla minst 5 främlingar och sjung en sång osv
5p - Filma när du rider på en häst
10p - Gör en show och visa i Covent garden piazza:; Vår bestod av jonglerande med apelsiner och dansrörelser till när vi sjöng SuperTrouper!
En superrolig dag med underbart galna människor och fotvärk så det smäller om det efter att ha bevandrat HELA centrala London!
Vi avslutade vid Trafalgar Square och mitt lag kom 3:a av 7 med 93p medan det vinnande laget fick 114p. Prispotten var allas ihopsamlade medverkanavgift: 1 pund.
(instagrams dåliga bildkvalitet)
Imorgon ska jag äntligen på vatten aerobics, och sen massa jobb!
Peace out London.

Bada, Burgerking & Babysit

Ledig fram till klockan 14, vilket jag utnyttjade till att sova, läsa, äta och ringa Llyods bank och sitta i bankkö i 2år. Jag har nu lyckats överföra pengar från mitt svenska konto till mitt engelska meeen, bara för att jag slutförde överföring efter klockan 6 på kvällen kommer inte pengarna förrän på måndag = suger.
 
Jag hämtade Liv. Gick på Cake Sale - där de varje fredag samlar in pengar till någon skolgrej, på Freyias skola, köpte mycket söta och fina cupcakes; jag riktigt såg hur det vattnades i munnen på barnen när jag tog fram burken! Sedan gick vi till gymmet för barnen har simskola på fredagr och jag skulle även bada samtidigt med Liv! Allt gick super! Den lilla var som en fisk i vattnet och brydde sig inte om hon fick vatten över huvudet, bara hon fick simma med sin frigolit-noodle! Det var jättemysigt och sen tog jag och barnen varsin lång dusch var innan vi begav oss mot BurgerKing! Allt jag otroligt smärtfritt och vi hade riktigt mysigt. Eftersom jag började morgonen med en gråtattack och hemlängtan kändes detta som en oerhört bra vändning :)
 
Ikväll har jag varit barnvakt och jag när jag skulle läsa högt ur Freyias Harry Potter bok fastnade jag totalt, det blev nog närmare 7 sidor än 2 jag först tänkt! Hela tandbortning - läsa - och gå till säng - perioden gick relativt enkelt faktiskt!
 
Sedan skypeade jag med min kära Linn och även Lisbeth tog sig en sväng om i cam:en!
Föräldrarna kom hem nyss och jag ångrar nu att jag inte har köpt något snacks tills ikväll!!
 
Nu ska jag fortsätta till på S10E01 av Two and a Half Men som jag avbröt bara för att skriva här! Ha det gött Sweden!
 
Just det, om någon bryr sig så jag har även handskrivit ett långt brev till farmor som jag posta imorgon, frågan är bara vart man kan köpa frimärke i denna stan...!

Solig dag i London

Idag letade sig solens strålar fram och det blev en riktigt fin dag! Jag träffade Julia som anlände i princip samtidigt som mig till London för att jobba som au-pair. En rolig tjej med världens finaste Håkan Hellström tatuering! Det var skönt att träffa någon med samma inställning till hemlängtan. För hemlängtan har hemsökt mig ihärdigt den senaste veckan och idag har jag nästan brytit ihop några gånger. Sedan fem minuter senare mår man fint och sen upp och ner, upp och ner. Det är väldigt frustrerande att inte veta när känslorna kommer bubbla över. Solen hjälper i alla fall till att motverka överbubblandet...
 
En hyfsat lugn jobbdag med lilla Liv som somnade i vagnen i solljuset och sen hämtade jag de andra två filurerna och en jättesöt och trevlig asiatisk tjej som är Freyias bästa vän, de tränar nämligen gymnastik tillsammans på torsdagskvällar! Mamman och jag planerade nästa veckas matsedel och den innehåller bland annat Flygande Jakob, Tazatziki och my favorite TACOS
 
Sen pratade jag med mamma i telefon med pappas vanliga mumlande i bakgrunden (antingen tror han att jag hör exakt vad han säger eller så fattar han inte att han hörs i luren!), det var välbehövligt! Den 18 december återvänder jag till Buckhult! Nässjö, se upp på juldagen på Högland!
 
Imorgon ska jag chilla fram till kl 2 och sen hämta alla kidsen och gå och simma med dem, jag hoppas jag får med alla levande till Burger King och vidare hem!
 
Det blir barnkalas på lördag och sen masssssa fest i Camden med fina brudar!
 
Denna bild är från helgen när Ljungdahl var här, jag borde titta på denna bild varje gång jag är nedstämd. Kan man se gladare ut? ;) Det här är Christinas magnifika lägenhetsrum och kök hon har hos sin aupairfamilj och jag kan meddela att vi andra inte bor så posh, i alla fall inte jag! :)

Feber-ish

Idag var en tung dag. Jag har inte gjort någonting och ändå var det en av de jobbigaste dagarna. 
 
Efter en i princip sömnlös natt begav jag mig till gymmet på en introduktion av alla träningsmaskiner. Återvände hem och tog det lugnt med massa TV-serier. Vid halv 2 träffade jag en annan svensk aupair som också bor här i wimbledon. Elin från Göteborg. Hon tar också hand om norska barn, så våra barn går på samma skola! Vi snackade som bara den! Eftersom plikten kallade klockan 3 gick jag till skolan för att hämta upp T och F, för att sedan gå på Tennislektion. Under tiden satt Freyia och jag och läste i våra böcker som vilka nördar som helst...:) En timme senare gick vi hem för att välkomnas av en familjemiddag a la Lady & Lufsen! Jag hjälpte till med disken och sen pratade lite med Jeanne. Troligtvis och förhoppningsvis beror dagens ansträngning på att min feber håller på att äntligen lämna mig! NU ligger jag nerbäddad i sängen med ett stort glas juice på nattduksbordet och ett par timmar i kväll är jag ensam med barnen men de kommer sova, så det blir easypeasy! 
 
Väldigt ointressant inlägg idag, förlåt för det.
I helgen ska jag babysitta fredag och följa med Liv på barnkalas på lördag sen blir det förhoppningsvis livemusik och lite öl med goa tjejer! Kan behövas efter en vecka som denna.
 
 
Vid middagen fick jag veta att Freyia 8 år redan har börjat läsa franska! Och pappa Per nämnde att de ska åka till underbara Paris någongång efter jul! Han pratade om att de kunde sätta mig på DisneyWorld-uppdrag med barnen medan de tittade på Eiffeltorent. Jag antar att han skojade?!?! För om jag skulle följa med till Paris skulle de väl ha sagt något? Och om inte har jag säkert hela huset för mig själv, jippi!
 
 

 
Denna bilden var bara så fin.

Health MOT

En riktigt lång sovmorgon med en fet frukost och Vänner på TV, amazing morning. Tydligen hade barnen varit högtjudda som sjuttsingen denna morgon, men själv sov jag som en sten. varje natt vaknar jag dock av att jag har tagit ur en öronpropp men hittar den inte och måste ta fram en ny. Men varje morgon när jag sedan vaknar ligger den tredje öronproppen på kudden i jämte mig, lite mindfuck, haha. Trots en ihärdig förkylning har jag klarat dagen bra och idag har jag faktiskt inte haft någon vidare hemlängtan!  På dagens agenda stod Health MOT på gymmet klockan 12.30. När jag kommer dit får jag träffa en rödhårig brud (med en miljon fräknar överallt) som heter Sally. En health MOT går ut på att man ska ta reda på hur nyttig och hur bra hälsa man har helt enkelt. Så jag fick ta ett stick i fingret för kolestrolvärde (vilket var mycket bra) & glukosvärde (vilket också var mycket bra), längd, vikt, mått lite här och där, blodtryck och hjärtslag/minut och massa frågor om de vardagliga vanorna med träning, mat, alkohol osv. Sedan räknar dom ut ett score från 1-100, ju närmare 100 du är desto bättre hälsa har du. jag får veta mitt score imorgon. Och om jag om tre månader har förbättrat detta score så får man en månad gratis på gymmet. (jag vet, detta är inte jätteintressant läsning :P)
 
Sen gick jag hem och kollade på Vänner igen.
I min underbara Batman tshirt. (som förövrigt var väldigt uppskattad av alla barn jag har stött på idag)
 
Liv hämtades på den norska skolan (upp för den gigatiskt och outhärdligt långa backen). Denna lilla tjejen kan skatta sig lycklig för hon får skjuts upp till skolan i bil varje morgon och hon får åka vagn ner för den med mig varje dag...Vi hämtade Freyia och gick sen till ett mysigt fik A&M med en mycket trevlig man i kassan. Jag hade med Freyias bok som hon läser just nu Harry Potter and the Deathly Hallows, hon blev alldeles till sig av lycka! Efter besöket var det ingen tvekan om att de hade haft chokladmuffins, det såg man på Livs tröja. Vi hämta Torbjörn från fotbollsträningen och gick hem och gjorde mat! Barnen hade sedan en stor tävling i Wii Boxning, de är sjukt duktiga på att underhålla sig själva! Sedan hällde jag upp ett bad , visst säger man "tap a bath" på engelska? För Jeanne hade aldrig hört det utrycket innan! :O Med lite babyolja i vattnet blev de lena som bara den. När jag slutade var de fortfarande i badkaret och Jeanne tog över!
 
Såhär ser det ut precis innan det stormar ut 100 barn samtidigt från mitten dörren, jag ska försöka publicera en bild på kaoset imorgon!
 
 
 
 
 
 
 
Jag tog en liten promenad för att blanda in lite syre i min förkylning som förhoppningsvis ska ta slut någon freakin gång. jag vandrade bort mot Wimbledon Theatre där Legally Blond the Musical spelas just nu var det 5 paprazzi-män utanför och tog kort på en snygg brud med skyhöga klackar och långt brunt hårsvall. Tyvärr såg jag inte henne framifrån för att avgöra vem det var, men troligtvis någon "betydelseful" celeb!
 
Nu ska jag titta på nyaste avsnittet av How I Met Your Mother!! :D
Sovgott!
 
Titta vem jag hittade i en skyltfönster i Wimbledon! Bill (sötnosen) Skarsgård
 

Måndag 24.9

Förkyld som attan! Antar att jag har mig själv att skylla efter helgens bravader... I vanliga fall brukar jag vakna av att barnen springer runt och tjoar och leker men inte idag. Alla vet ju hur dåligt isolerade engelska hus är, och det är inte en bluff. Jag vaknar av ett bultande och skrapande oljud som på något sätt befinner sig inne i mitt rum. men ingen annan än jag är på mitt rum. Det visar sig att the handyman som har jobbat här en vecka inte är klar än. Och just imorse bestämde han sig för att riva mitt fönster (han lagade fönsterkarmen men med det oljudet kunde det lika väl varit ett rivningsobjekt) och med min feberlika förkylning var detta inte något uppskattat att vakna till. Tack mamma och pappa för att ni har skickat öronproppar<3 Jag gick upp, gjorde mig en fet frukost och slog för första gången på tvn i köket, när jag hade bläddrat igenom alla 10000+ kanalerna, alla disneychannel kanaler du kan tänka dig, hittar jag comedy central HD där de visar Vänner typ hela dagen, min favvo-kanal lättSnickaren ursäktade sig faktiskt för oljudet han förde, det ska han ha cred för :)
 
Vid 2 drog arbetsdagen igång. Tvätten gjordes. Liv hämtades och hon somnade påväg mot de äldre barnens skola, vilket jag mräker nu medan jag skriver detta inte var så bra, för nu har hon lite problem med kvällssömnen...:P Torbjörn och hans kompis Stefan var nästa stopp och jag säger bara, herregud var mycket energi småpojkar har! Och inte kan de gå förbi en vattenpöl utan av att frestas att testa om skorna är vattentäta. De var inte vattentäta. Freyia hjälpte mig att samla ihop hela gänget och vi gick hem och jag rostade waffles (tjocka våfflor) åt dem. Detta bara för att bananerna inte var mogna än, annars hade jag gjort en nyttig fruktsallad. Det får bli imorgon. Dessa barnen är väldigt bra, för de underhåller varandra så jag behöver inte vara med och leka, utan jag får sköta vuxensakerna istället, vilket jag uppskattar! Middagen gjordes och Stefan satt och påstod att han var den verkliga Anakini StarWars och pojkarna testade mitt tålamod ett antal gånger, det är tur att jag har Freyia på min sida. Hon älskar mig sedan hon fick alla Harry Potter filmer från min dator!
 
På kvällen tog jag mig en skön promenad (i alldeles för tunna kläder), pratade med mamma, pappa & abbe som verkar ha det bra och sedan aktiverade jag mitt brittiska bankkort på Lloyds TBS bank. Account balance: £0.00. Kändes underbart. När jag får min Sverigelön på torsdag ska den över på mitt brittkonto. Babysitta på onsdag och fredag sen har jag helg och jag ska träffa massa goa tjejer och förhoppningsvis många söta brittiska pojkar!
Puss!
 
Månen lyser även i London!
 
Glömde lägga upp denna mysbild på Mamma Mia!

Min första riktiga helg i London

I fredags träffade jag en annan aupairtjej som heter Lisa, supergo! Hon har varit här ett bra tag och nu bor hon i lägenhet i stället för med aupairfamiljen. Vi tog oss en liten shoppingtur och pratade som bara den! På eftermiddagen hämtade jag Liv, lite mellanmål, lite lek och sen tog jag med henne till simhallen (dvs privatgymmet mitt i Wimbledon som har en pool) där hon skulle simma med sin mamma medan syskonen hade simskola. Sen fick jag ledigt och helg från sisådär klockan 4!
 
På kvällen tog jag mig in mot underbara Leicester Square för att träffa Maja och hennes rumskamrat som också är svensk och de pluggar tillsammans. Johanna, som hon hette var mycket trevlig och hon hade tagit jägerexamen och gått natur på gymnasiet precis som jag. En mysig pub och ett glas vin senare hade jag lyckats locka fram massa 40åriga män som ville prata med oss, jag måste utstråla en riktigt konstig aura. För att bli av med dessa fick vi gå vidare och då mötte vi Christina som hade festblåsan på! Två av de svenska killarna från onsdagsmötet skulle också möta oss och när de efter mycket om och men tog sig fram till oss fortsatte vi vidare till en annan mysig pub. Där stötte vi på två riktigt trevliga norrmän! Eftersom timmen började bli sen för min del drog jag mig mot nattbussen när krogen stängde klockan halv ett. (Leicester Square ligger otroligt långt ifrån Wimbledon) Att jämföra med Nässjö är det inte ens sent men min nattbuss hem tog mer än en timme så jag var inte hemma förrän klockan 2. Det var första gången jag kom hem till huset och det kändes som en fristad och en säker plats. Mysig kväll med nya bekantskaper.
 
Lördagen mötte jag Sara Ljungdahl från Nässjö inne i stan och vi gick direkt och köpte oss ett par sistaminuter-Mamma Mia!-biljetter till föreställning klockan 3. Portobello Road Market blev nästa stopp och klockan var redan halv ett så det blev en snabb marknadsdag. Lite lagom shopping :) Tiden gick som bara den och vårt mål var att åka tillbaka klockan två så att vi skulle hinna till musikalen och lilla Amanda Sundell, trogen som hon är lokaltrafiken väljer en buss och åker iväg. Vårt. Största. Misstag. Bussturen gick över Oxford street och där var det stopp. Klockan tickade på. Pulsen ökade och panik började spridas i kroppen. Klockan blev 3 och vi var inte ens i närheten av musikalen. Klockan 3.23 kutar vi in på musikalen och får hjälp fram till våra platser som är på rad 3 på BALKONGEN så vi såg inte skådespelarnas ansikten så värst mycket. Trots att vi missade början (på något konstigt sätt hade vi bara missat Honey Honey och MoneyMoneyMoney) var det en mycket fin, utmärkt och välsjungen föreställning med mycket komik. Killande som sprang runt i speedos och dykarutrustning och gjorde ett dansnummer till Lay Alll Your Love On Me var inte att leka med! Vi åt sedan Pizza med pesto och salami, Gott! På flera ställen är tunnelbanan omledd pågrund av alla möjliga anledningar så efter en låång tid tog vi oss tillslut fram till Chalk Farm som ligger i Norra Camden. Här bor Christina i ett sjukt lyxigt place. Hennes aupair rum var en egen källarlägenhet med eget nyrenoverat kök med en gigantisk köksö. Vi drack vin i Kosta Boda glas och åt Doritos chips. Hennes polare Josefin från Malmö (också aupair genom samma organisation som jag) dök upp och den enda killen som är aupair med oss, Felix kom också. Vi myste med musik, tända ljus och trevligt sällskap. En kille från fredagen tog med sig två polare, en svensk och en londonbo som har bott i sverige i 8år men inte lärt sig svenska (?!?!). Förfesten varade i flera timmar och tillslut säger de "Nu ska vi ut i Camden". Klockan var 1. Sara och jag tackade för oss och åkte hem. Nattbussen tog ännu längre tid denna gången eftersom vi åkte ända från Camden. Klockan Tre klev vi in på "lucky number 13" som Jeanne kallar det och somnade ganska fort med öronproppar i öronen. 
 
I morse åkte Sara tillbaka till Brighton och jag tog mig en simtur i gymmets pool. Där nere har de gäster och om någon timme ska jag gå ner och äta av maten som luktar ljuvligt. jag blev inbjuden till att sitta med men i och med min sömnbrist och lite andra faktorer är jag så trött som jag bara kan bli. Jag somnade till Harry Potter innan. Valde en annan film men somnade då med. Denna veckan kommer bli tuff. Jag ska jobba mycket. Och vara barnvakt onsdag och lördag. Hoppas jag hinner träffa lite nya människor i veckan ändå, för det är ganska ensamt att bo i London när ens sociala nätverk inte är det största. Jag saknar er och Sverige!
 
Vi ses till Jul!
 
Puss
 
Påväg att hämtas upp Sara fann jag denna söta lilla nunna med ett korsord i handen. Haha.
 
I Covent Garden efter Mamma Mia! hittade vi denna street-performer-trollkarlen och det var sjukt kul att se och höra på! 
 

Ledig dag

Idag var jag ledig till klockan fem så därför åkte jag till Notting Hill! Tyvärr träffade jag inte Alan Rickman där men Lilla Linn Hansson och David Larsson och jag lunchade på myiga Portobello! De hade tyvärr haft en hemsk hotel-reservation-missunderstanding men det har tillslut löst sig! Jag ska även passa på att skriva GRATTIS IGOR MIRKOVIC som tillslut fyller 19år idag! Återvänd till Wimbledon ordnade jag med mitt gym-medlemsskap! Så nu går jag på (ska börja...snart...när jag orkar och har tid) ett mycket fint (posh) gym mitt i wimbledon, som märkligt nog ligger över en jättefin bio!
 
Nu är jag hemma, pappa Per är på fotboll med sina norska polare och mamma Jeanne ska ut på restaurang vilken minut som helst. Min eftermiddag skulle börja med att laga mat men Jeanne älskar att göra detta själv så allt var redan klart när jag började! Freyia åkte på gymnastik och jag, Torbjörn och Liv vek pappers-flygplan och skrev meddelanden till varandra! Sen blev Liv mycket, mycket trött och gnällig och ledsen och gråtfärdig. Det slutade med att hon låg i soffan, med tummen i munnen, snuttefilten i handen och tittade på "Opsydaisy" vilket är ungefär som Tellitubbies! Sen när jag skulle lägga henne : "I want my mummy", bara för att hon hörde Jeanne i huset! En envis liten dam. Torbjörn läste för mig, han är bara 6 år och läser jättebra! Nu sitter jag i TV-rummet. Barnen, Freyia kom hem för en halvtimme sen, sover, Jeanne och hennes snygga kusin som just anlände är i köket och dricker en drink och Per kom just hem från fotboll så strax ska jag bege mig upp till mitt rum med en vattenfylld Snape-mugg! Jag antar att detta är slutet på min babysitting, de har itne riktigt förklarat det här för mig. Jag kan i alla fall
diskmskin-check,
tvättmasik-check
torktummlare-check
kaffe- inte check än...
spis-check
osv...
 
 Inte så roliga bilder änsålänge jag vet... Förhoppningsvis kommer de i helgen! Sara Ljungdahl ska nämligen bo i Wimbledon lördag-söndag!
 
Imorgon ska jag träffa en tjej som heter i Lisa, i Clapham, jag har aldrig varit där men det ska tydligen gå direkttåg! och imorgon kväll inga planer än så länge men vi får se...
 
Puss

Speeddating

Dag nummer 4 i London har levererat hemlängtan och många nya bekantskaper!
 
Den började med en underbar sovmorgon vilket jag verkligen behövde. Jag mötte Jessica och hennes brittiska aupair vän samt en f.d London aupair från Tyskland. Mycket trevlig tjejer och den brittiska tjejen pratade naturligtvis vääldigt fort. De beställde varsin full english breakfast med bönor och bacon och champinjoner och potatisbullar och massa shiet, själv nöjde jag mig med en sandwich med tanke på hur "full english breakfast" smakade på mammas och mitt hotell när vi var i London för några veckor sedan... Det blev sedan en lätt shoppingtur i Wimbledons lilla köpcenter som är ungefär i storlek med A6, kanske något mindre, fast det är uppdelat i två plan.
 
Sedan gick jag hem. Hade hemlängtan
 
Jobbdagen (vilken var väldigt kort idag) började med att jag skulle hämta Torbjörn och Freyia från skolan. Det var verkligen som att hämta ett bagage på flygplatsen. krävande, men det gick utmärkt! Jag tog min rosa klänning bara för att synas ordentligt då det var första gången jag hämtade dem helt själv! Tennislektionen för T. blev nästa stopp och sen gick jag och Freyia hem. Jag har märkt att de inte förstår när jag säger "äta" eftersom det tydligen heter "spise" på norska, så vi får väl se vad jag säger när jag kommer hem över jul...
Jag lärde mig göra French Toast och deras specialrecept består av ägg, apelsinjuice och kanel och sedan doppas då "torra" brödskivor i detta för att sedan stekas. De tyckte det var supergott, mycket därför att det blev färska jordgubbar till! 
 
Vid klockan halv 7 begav jag mig mot undergrounden och åkte till Edgware road som ligger tvärs över hela staden från mig så hela resan tog 45 minuter. Där gick jag till Swedish Church (Svenska kyrkan) för de skulle ha möte på Café Svensson. Här möttes jag av ett 60tal glada svenska ungdomar! Efter några minuter träffade jag en tjej vid namn Maja som kommit hit för att plugga och det visar sig att hon är från Hamburgsund där jag har firat midsommar flera gånger med Linn! :) Sedan ropade prästen ut att det varspeeddating dax och sen skulle alla över på den svenska puben mitt emot för en öl! Så här träffade jag många människor! Väldigt många har flyttat hit, bor på hostel och söker jobb och lägenhet! Många trevliga söta pojkar var där och jag lärde även känna en tjej som heter Christina, från malmö, som också är här med Swedish Connection och kom hit för 2 veckor sedan. Tyvärr bor hon närmare Camden och det är väldigt långt här i från, så långt ifrån varandra man kan komma i princip! Men en mycket go tjej! En oerhört välbehövd och lyckad kväll! Ölen på puben var god och en mycket charmig svensk bartender serverade mig denna! Sedan kunde man gå ner för en trappa och sätta sig i trädgården på baksidan, mycket mysigt!
P.S
Maja har varit på Warner Bros Studios and The Making of Harry Potter; jag är såå avundsjuk! Snart! Snart!'
 

London börjar arta sig

Jag har nu börjat komma in lite i familjens rutiner och det känns fortfarande mycket bra! Lilltjejen pussade mig hejdå imorse och blev själv förvånad och generad över hur framfurstig hon var och detta var första gången jag lämnade henne helt själv! Sonen i familjen är en mycket söt liten pojk och än har jag inte kunnat passera badrummet utan att höra ett litet försiktigt "Hi" från honom. Den äldsta tjejen, som fyller 8 år i November, vilket ska firas stort i samband med halloween (som är en väldigt big deal här, de kommer klä ut sig som bara den och mamman är jätte-engagerad i kostymerna), har börjat prata med mig mer och mer trots att hon är väldigt blyg. Hon är mycket smart för sin ålder och hon hör och lägger på minnet, varje konversation som jag har med föräldrarna. För några timmar sen vägrade hon sluta krama mig och det slutade med att hon gjorde en mycket välarbetat fläta i mitt hår ich sen tog vi massa kort med min kamera, vilket hon älskade! Vad är det med barn om kameror?
 
Denna eftermiddagen gjorde jag "the school run" - hämta barnen från skolan, tillsammans med mamman så att jag skulle se hur en helt vanlig dag såg ut. Imorgon ska jag hämta de två största helt själv. Hoppas jag hittar dom! För när alla barnen släpps ut samtidigt är det ganska svårt att hitta rätt bland alla små mini-skoluniformer- det är tur att jag är den längsta på hela skolgården så att de kan se mig, britter är verkligen korta! Mamman, ifall jag har glömt att nämna det är mycket duktig på att laga mat, jämför skolhämtningen med när man ska hämta sin resväska på flygplatsen, det är bara att kasta sig in i kaoset och leta tills man hittar rätt!
 
Imorgonbitti har jag SOVMORGON, vilket ska bli så otroligt skönt! På förmiddagen ska jag träffa Jessica och sedan börjar jag vid 2-3 tiden! En vanlig dag för mig innebär att sätta på en tvätt vid klockan 2 och sen hämta lilltjejen på den norska skolan "Barnahaagen" som ligger upp för Wimbledons längsta och brantaste backe och sedan hämta de andra två filurerna. Men imorgon är det två barn och en tennislektion som ska passas. Senare på kvällen ska jag åka och kolla in en kör! Och just det, jag håller på att förhandla fram ett gym-medlemskap på ett riktigt posh-privat gym som familjen använder! Så om ett tag, om jag tränar i härdigt, kanske jag kan ta mig upp för skolbacken utan att bli andfådd...
 
Kvällen spenderades genom att jag bläddrade igenom större delen av TVn internet-connection med Lovefilm.com och efter att ha valt mellan alla 2000< filmerna så tittade jag på Did you hear about the Morgans med Hugh Grant (en självklarhet när man befinner sig i London) och Sarah Jessica Parker, gullig film! :)
 
God natt!
 
Bilden ska egentligen visa utsikten man har från backen uppe vid den Norska skolan men jag inser nu att den inte riktigt gör sig rättvisa gentemot verkligheten! Väder-appen sa regn - detta är vad vi fick! :D

Första jobbdagen

Dagen har gått förhållandevis smärtfri! För var jag ledig och gick då och öppnade ett engelskt bankkonto och sedan åkte jag inte lite snabbt till Oxford street, underbart sensommarväder!
 
 
Min huvuduppgift är att hämta barnen från skolan. De två största, killen och tjejen var med kompisar idag så därför var jag och lilltjejen ensamma hela eftermiddagen. Min mest nervösa stund var när jag skulle hämta henne alldeles själv, jag hade fått upp för den svinbranta 5minuter långa backen och när jag väl kom fram och svetten rann i pannan hade mitt oroande om att hon inte skulle känna igen mig, försvunnit. Alla fröknar som är norskar eftersom det är en norsk skola hälsade mig jättevälkommen. Lilltjejen kände igen mig, även om det gick lite trögt :)
 
 
Sedan hade vi en jättemysig eftermiddag men gitarrspelande, bokläsning, måla med vattenfärger och mat! Det verkar som att hon har accepterat mig, vilket känns riktigt skönt! När de andra barnen kom hem sprang pojken fram och kramade mig och mamman sa "that boy is all about the love, if you don´t get a hug out of him, you have done something wrong!", ergo, jag gjorde nog rätt! :) 
Han är supersöt och är alltid glad. hans rum är precis utanför badrummet och varje gång jag går dit hör jag ett litet "Hi!". Största tjejen har lovat att jag får låna hennes Harry Potter böcker! Fick just veta att jag är ledig hela helgen från fredag kl 19 och framåt, time to utforska London! 
 

Dag 2

Lillkillens favoritfrågor är "Whats the worst thing you have ever done or eaten or seen or whatever?" och "What is the best thing you have ever seen or eaten or done?". Tur att jag är van vid Tilda och Ted så att jag är bra på att besvara dessa frågeställningar! 
 
Dagen har bestått av utforkning av Wimbledon. Inhandling av ett par asics joggingskor, mamman tränar inför ett Marathon och pappa har nu lurat i henne att jag också vill springa det! Vilket jag inte ska göra.
Sedan träffades Jessica och jag för en liten fika på ett litet mysigt hörncafé och jag har nu ätit min första creamcheese bagel i London! Denna tjej är helt underbar. Hon har jobbat som au-pair här sedan januari men ska troligtvis (tyvärr) hem snart. MEN inte förrän vi har besökt WarnerBros Harry Potter Studios!!
Hon visade mig en secondhand bokaffär där alla romaner i princip kostar 2,5pund! Helt galet. Jag lär spendera mycket tid i detta himmelrike.
Framåt kvällen deltog jag i den första familjemiddagen. Mamman är galet duktig i köket men självklart saknar jag mammas (och pappas) mat!
Imorgon blir första jobbdagen. Läskigt. Jag och den minsta tjejen ska spendera hela eftermiddagen själva:)
Dessa barn har aldrig hört talas om Astrid Lindgren därför ska jag inom en snar framtid besöka Wimbledons bibliotek och låna hem lite Ronja Rövardotter och Emil i Lönneberga och läsa för dem.
Godnatt Sverige nu ska jag titta på New Girl och sedan läsa min nyinköpta bok (självklart secondhand)!
 
 
Vilken film ligger på mitt rum när jag anländer? Pocahontas. Detta måste vara ödet. Min favorit Disneyfilm!  Den äldsta tjejen tycker att jag har samma hårfärg som Rapunzel i Trassel så de är nog riktiga Disneyfantaster. (och H.P)
 

Från och med nu: Londonbo

Nu har jag flyttat! Jag är här, i Wimbledon! Än så länge har jag inte känslor att sätta ord på men de kommer väl... Presenterna var mycket uppskattade och lille Torbjorn pekade direkt på mig med sin Blåbärspolkagris och skrek "Expelliarmus"!
 
Solen skiner från klarblå himmel och jag har för första gången fått sitta i passagerarsätet på en vänsterstyrd bil, jag blev erbjuden att köra men men lite vett i skallen tackade jag självklart nej. barnen höll mig i handen direkt på flygplatsen vilket kändes jättestort, att de accepterade mig direkt. Tack vare en pratglad Göteborgare och hans 13 åriga dotter blev flygresan minst sagt underhållande och det visade sig att tjejen fyllde år och fick då gå in till piloterna.. men mig tog de minsann inte med!
 
 
 

Gitarren är på plats. Det brittiska nummret inprogramerat (men jag kommer aldrig kunna lära mig det utantill...) och nu väntar jag på att far och son ska iväg på fotboll och jag ska vara ensam med tjejerna men innan dess ska nog hela familjen och jag gå mot en av de fina gröna parkerna och de 3 små liven ska cykla!

 

XOXO / Buckhult in London

 
 

Incheckad!

Jag har just checkat in min flight! Detta är helt galet.



 
Nu återstår bara problemet med att få ner allt i resväskan...

I morgon är det i övermorgon/ i övermorgon är det imorgon

Mörkret har fallit, månen försöker leta sig fram bland skyarna och klockan den bara fortsätter ticka.
MINDRE ÄN 60 TIMMAR KVAR TILLS MITT PLAN MOT LONDON LYFTER.
Är allt fixat?
Nehäääe.
 
Efter en vecka av onyttigt många hejdå-fikan (syftat på kaloribomberna till kakor och bakelser), känsloexplosioner och små resor ut i rikets alla håll och kanter återstår nu bara 2 kvällar i Småland. Imorgon säger jag farväl till mina fina vänner i Noselake (=Nässjö, för er som inte förstår den geniala internationella översättningen) och fredagen återstår till familjemys.
 
Dagens soltimmar spenderades i Smålands trästad och framåt tretiden var mitt mission äntligen accomplished.
Lite presenter till barnen och föräldrarna .
De tre små liven kommer i sina  välinslagna paket finna  världens godaste polkagrisar i olika smaker och mycket söta svarta läderhansband med silverbokstäver i deras namn . Förhoppningsvis stavade jag namnen rätt, det är svårt det här med norska... Till föräldrarna: En handgjord ostbricka i trä a la Småland (Smålands brädan), ostkniv  (pågrund av pappa Leifs vidskeplighet infinner sig även en guldtia i paketet eftersom man tydligen inte får ge bort en kniv .), råddjurskorv och självklart polkagrisar.
Hoppas de blir #Kjempeglada!
 
Sov gott Sverige!
 
                     
Ska nu somna till denna vackra film! ( igen.)

I-landsproblem

Jag har nu övervunnit detta fasansfulla I-landsproblem (att inte ha en ordentlig telefon) och köpt mig en liten smartphone som kan fungera som min bästa vän, till en början, i London! 
På listan för saker att ordna innan jag ger mig av kan jag nu checka av Mobiltelefon och som många vet är mina ordnings- och packningslistor inte direkt korta...
 
Queen-vinylen har rullat het hela dagen och jag funderar på vad jag kommer sakna mest med mitt liv här i Småland men än har jag inget klockrent svar!

 


 
 

London Next!

Buckhults gröna lönnar vajar i vinden tillsammans med regnet som mjukt smattrar mot fönstret. Hösten är på väg med sin dystra ingång och istället för att sitta här och sura ska jag bege mig till The Number One Tennis Place in the World: Wimbledon, London, Storbritannien. Men inte ska jag ägna mig åt tennis, jag ska jobba som au-pair fram till Juli 2013! Igår blev allt klart. Den 15 September reser jag mycket tidigt från Göteborg till London Heathrow i Love Actuallys fantastiska fotspår. Kanske finns Alan Rickman eller Collin Firth där att vänta mig? Ack så mycket jag kommer sakna min Severus Snape-mugg när jag flyttar! Jag har sådan underbar tur att äldsta flickan (bara 8år) är lika stort HP-fan som moí och hon har redan läst 6st böcker vilket förhoppningsvis innebär att hennes bokhylla ockupperas av dessa tryckta underverk! Jag kommer alltså inte känna mig ensam. 


Och mina vinyl-skivor får jag inte se förens till jul...<3

 
För lite mindre än en vecka sen bjöd jag min kära mor på resa till London och fick då träffa min norsk/amerikanska familj som jag ska bo hos och jag tror allt att jag fått en liten beundrare redan nu i form av en 6årig blond pojk! Resans huvudsyfte var att se Phantom of the Opera med Peter Jöback i huvudrollen och vilket enastående framträdande han bjöd på. Från vackra spröda toner i Music of the Night till rysliga skrik, skapade han magi! Där satt mamma och jag i publiken som till 90% av svenskar som rest för att bevittna denna fantastiska förställning. 
Packningslistan kallar...
Lots of Love / A.Buckhult

 
 

Välkommen till min nya blogg!

Buckhult här.

Out.

buckhult.blogg.se

Med min röda gitarr på ryggen, den överfyllda röda resväskan i handen och den lilla laptopen under armen beger mig mot London (Harry Potter och musikalernas förlovade stad) och Wimbledon. Au-pair-livet väntar i form av tre spralliga barn som jag nu ska lära allt jag kan! Buckhult is on road!

RSS 2.0