Prata är alltid bäst

Jag åkte till Wandsworth och Southside (köpcenter) och kom ut helt pank på nästa veckas lön också. Det är tur jag ska jobba extra på den norska skolan nästa vecka. Inget jag handlade var till mig utan detta var min "givmildhet" (som Ida kallar det) till julklappar åt min vackra familj i Sverige. En hel förmiddag spenderades alltså en bussresa bort och sen slickade jag sista brevet för mina julkort som ska postas imorgon. Innan jag gick för att hämta F & TB till tennis bad jag att få pata med Jeanne ikväll och att det var viktigt... så ont i magen som jag hade av nervositet efter jag sagt det, var längesedan jag hade.
 
De är galna i julpynt i alla köpcenter...

Tennisen bestod av mig tragla lucia stämmor och texter - folk undade nog vad jag höll på med. Men ska det va så ska det va. Har man gett sig in i leken får man leken tåla. Vi kom hem och kaosade ihop lite pommes och korv. Hade en supermysig middag med alla utom pappan. Sen lades barnen medan jag tog hand om köks-sakerna. Det är väldigt avkopplande att ibland inte behöva ta hand om barnen fast man jobbar. Jag förberedde mig för mih "öl-date" med Michaela och återvände sen till det dödsdömda köket. Eller så kändes det i alla fall, eftersom jag visste vad jag skulle behöva säga. Jeanne verkade tro att det hänt något allvarligt och när jag berättade att jag inte kan stanna till slutet av Juli utan max till början av Juni blev hon så lättad. "I thought you were gonna leave us after Christmas!". Istället berömde hon mig för att jag tänkte så vuxet och ville ta mina kommande studier på allvar samt att hon förstod att jag måste tjäna pengar under sommaren för att klara mig. Hon sa att det var synd att jag behövde åka alls för de ville ha lvar mig för alltid. Och sånt blir man alltid så glad över att höra. Tydligen är jag ett bra exempel för barnen både med jobb-etik och mitt sociala liv. 
Lättnaden efter att jag sagt det var obeskivlig. En tiokilos klump försvann från magen. Nu är allt upp till familjen och jag kommer åka hem emellan april-juni. Troligtvis första juni någon gång. Detta känns riktigt bra nu.
 
Innan jag åker hem för jullov ska jag:
 
- Winter Wonderland i Hyde Park
- Titta Love Actually
- The Making of Harry Potter
- Se Tomten och hans riktoiga renar i Victoria
- LUCIA
- Trafalgar square och den norska stora julganen
- Brighton
- Sjunga i Westminister Cathedral
- Bio (Skyfall eller Gambit)
- Baka Pepparkakor 
-- Pepparkakshus
-- Baka Knäck
- Övervaka Norska exams
- Familydinner och överraskning tillsammans med barnen
- Jul-spel på barnens skola!
- December och JULKALENDEN (om det inte går att titta på svtplay.se kommer jag stämma svt)

Baddijaa dancing in november - never has a rainy day...

Idag var det hör och häpnad REGN här i London. Det trista och gråa vädret får en att tappa modet lite. Men Michaela och jag fixade detta genom att äta Ikeagodis till tända kaneldoftande ljus och titta på Hundtricket. Jag grät nästan ibland. Man kan verkligen sakna Sverige- Bara tre veckor kvar innan jag ser mitt Småland igen. M och jag hade supermysigt, synd bara att vi är lediga samtidigt så lite...
 
När jag hämtade Liv på den norska skolan fick jag veta att jag nästa vecka ska övervaka två kvinnor som ska göra en norsk-exam. Jag ska sitta och titta så de inte fuskar i 4 timmar - lättförtjänta (välbehövda) pengar! Eftermiddagen  visade sig med ett stycke sjuk au-pair mamma. (Jag tror min morotsoppa gjorde henne gott i alla fall) Så jag och fick ta hand om barnen och valde att göra en myskväll utav det. Alla barnen fick ta med sina täcken ner till soffan och där tittade vi på¨underbara Föräldrafällan med Lindsey Lohan, (innan hon blev galen.) Sen fick jag nästan dra de tre norska varelserna ur soffan och upp i säng. Sen har jag myst med tända ljus, serier och skypeat och pratat med pappa som helt oväntat ringde. Sånt blir man så glad av! 
 
Imorgon ska jag ut på julklappsjakt i Wandsworth!
Jag ska även ta mig an den sista finishen på julkorten så att de kan bli Signed-Sealed-Delivered i December!


Freiya - Torbjörn tappade en tand förra veckan) - Liv



Mys på mitt rum!

Vill inte gå upp

 
Saker och ting förändras och just nu är det oordning. Jag tycker inte om oordning... Allt är stressigt och hjärnan orkar inte allltid med. Bara det kunde komma lite snö här i mörkret kanske det skulle muntra upp. Ja, jag är avundsjuk på er Småland. Just nu ligger jag i sängen och vill verkligen inte gå upp och ta dom till skolan...men jobbet kallar ändå!
 
Igår såg Ida och jag de två sista Harry Potter filmerna på storbild. Bara 5 dagar kvar till The Making of Harry Potter!
 
 

Weekend of Ikea och svensk julmarknad

Lördagen började tidigt med att möte upp Ida och Michaela på Wimbledon station för att ta spårvagnen/tram till Croyden och IKEA. Underbara svenska blå-gula IKEA med alla svenska pryl-namn med å, ä och ö. Vi vandrade runt och undersökte utbudet ca 5 gånger och sen åt vi köttbullar med potatismos, brunsås och Lingon sylt. Mannen vid serveringen påstod att det skulle hete Lingonberry jam men vi intygade och försökte lära honom säga Lingon sylt! Det var gott men inte lika gott som i Sverige. Vi köpte massa ljus med kaneldoft inför julen, chokladkola, julmust och godissnören, samt färdiga pepparkakshus-delar! Vilket var namngivet Pepparkaka Hus. Svensk 2. Vi åkte hem och Ida och jag hade mys i ett nersläkt rum med massa tända doftljus och tittade på Vingar av Glas. Man blir alltid uppmuntrad av en 20årig Alexander Skarsgård utan tröja... Hihi.
 

 
Efter sju kom även Mikaela förbi och vi festade med pizza och öl innan vi skulle gå ut i Wimbledon med Maja och Johanna. Efter överfulla krogar hamnade vi tillslut på billiga weatherspoons där champange och mojito var alldeles för billigt. Alldeles FÖR billigt. Då vi skulle besöka en av Wimbledons två nattklubbar mötte vi två sydafrikaner och en kille från texas som rådde oss till att inte gå in och istället hade vi mycket trevliga konversationer med dessa. Regnet började falla, vi åt lite pommes och sen gick vi hem och sov! Mysig kväll.


 
Söndagen började med stress pågrund av inställda tubar. Lite sen, som så ofta annars, anlände jag till den svenska julmarknaden och blev direkt tilldelad ett fint randigt förkläda a la Lina i Emil i Lönneberga. Mina armar i dag verkar utav att ha bärt runt på en fylld kaffekanna i 5 timmar. Vi pratade med gäster och serverade kaffe på fina bord med vackra dukar och julmusik klingande i bakrunden. Gott doftande bakverk och mackor i alla desslag med räkor, köttbullar, lax osv och självklart öl. Förvånadsvärt nog var de flesta gäster brittiska och inte svemska. Lussekatterna gick som smör i solsken liksom princesstårta och köttbullar och räksmörgåsar! Själv åt jag ett köttbullemacka och spillde rödbetssallad på hela mig! Trötta som bara den fick vi dra bort dukarna för att människorna skulle vilja lämna vårt gemytliga café. Vi är nu experter på att packa ner Ikeahyllor vilket vi gjorde ca 10st var. Sedan fick vi jättegod chillicorncarne, bakverk och prästen försökte tvinga på alla varsin sup till ihärdiga och fräcka snapsvisor! Mycket roligt. Trött som jag vet inte var. Åkte jag hem. Åt Estrellachips som jag inhandlat på marknaden, var avundsjuk på att småland har snö och tittade på Harry Potter. Somnade fort som bara den.

Cafeet i kyrksalen

Fina flickor i förkläden
Och Marie vår "au-pair-urmoder"



Bakverk


Så här vackra och glada var vi. Haha.
 
Imorse skulle jag börja 8.15 men mamman knackar på en halvtimma tidigare och säger att jag kan sova ut. Så inställd på att gå på vattenaerobis 10.45 vaknar jag självklart 10.47. Så nu tittar jag på ytterligare en HarryPotter film för att hinna ikapp Ida till vår HP-kväll tonight! Jag skulle då börja 13.45 men pga av sjuka barn här och där börjar jag nu 14.30 och jobbar ett par timmar, sedan ska jag till Ida! Hon har massa kinapuffar till mig från julmarknaden! Massa tråkig information här.  Det är både bra och dåligt att sova 11timmar - man får liksom ingen koll på livet. 
 
Bara 22 dagar kvar tills jag kommer hem. Ack, som jag längtar.
 
 

Fredag 23.11

Morgonen började med gröt i vardaglig ordning, på något sätt är det godare att äta havregrynsgröt här än hemma... Jag tog stammis-tuben mot Notting Hill Gate där jag mötte upp Sara på en helt underbar Jamie Oliver butik där de lagade mat i mitten på en stor väldoftande köksö och prylarna där inne fick en verkligen att vilja köpa en egen lägenhet att inreda! Vi fortsatte ner på PortoBello Road där marknadsstånden började sällas fram inför morgondagens veckoliga stormarknad. Det doftade creps till små trubadurer som stod utplacerade med ojämna mellanrum. Vi köpte lite julklappar här och var och tittade på allt och inget. Mest prat kan jag väl erkänna.. Men vi hittade The Famous Book Store från Filmen Notting HIll; dock har den nu förändrats till det lite tråkigare...
 
Amdrea mötte upp oss och vi köpte lunchbaguette och diverse drycker samt en onyttig muffin för min del-.- blåbärsmuffins är min svaghet. Och vi tjötade lite till. Sara bjöd på oanade talanger:
 
Notting Hill bjöd på vackra byggnader

Och vad hittar man i Notting HIll om inte vinylskivor. Denna sötnos finns nu i mitt rum och jag längat till min vinylspelare i Sverige:
 
På eftermiddagen tog jag med de två stora barnen på simning. Två par simglasögon lyckades jag lägga på en bäck i fem minuter och sen blev de stulna. Man hatar verkligen människor ibland. När jag anmält detta till receptionen och ringer för andra gången för att mina bikitopp glömdes kvar skrattade han åt mig. Det är tur att man kan glädja någon med sina klumpiga misstag. Fredagliga burgerking blev nästa stopp och sen filmkväll med Hocus Pocus, där Sarah Jessica Parker spelar en häxa som kan sjunga (WTF?) och alla satt och bokstavligen höll ögonen öppna för att inte somna innan filmen var slut. Nu sover de så djupt som bara barn kan.
 
Jag pratade med mamsen i telefon vilket var mysigt. Bara 25 dagar kvar.
Nu ska jag titta HarryPotter för nästa vecka ska jag till Harry Potter världen!!

En gång blåste jag iväg.

Vindbyarna i denna stad är helt enorma. Just nu låter det som att mitt fönster ska i tusen bitar. Usch hemska Gudrun 2.0 .
 
Idag har jag en av mina sista morgonar. Har en kvar; den dag då mamman äntligen har sin exam. Men däremllan ska jag hinna med massa luciatåg, harrypottervärlden, ikea, och LONDON. Jag har så mycket kvar att se. Inte ett enda museum ahr jag besökt. Men nu måste det bli ändring på det. Någon som är tresserad av att följa med, hör av er. Luciaövningen idag gick bättre än förra gången. Dock ställdes nu kravet att vi kan allt utantill till nästa vecka. Vilket kommer bli hårt.
 
Jag hängde med Michaela hela dagen; helt underbart att ha någon en kvarts promenad bort! Goaste tjejen som bröt sitt "jag äter inte godis"-löfte när jag langade fram den saliga Juleskum-burken. (Lagret börjar redan ta slut!)
 
Nu ska jag titta på serier och äntligen njuta av en stundande sovmorgon!



 
Bara 3 veckor och några dagar kvar till Sverige och jul!
Nästa vecka är det december och julkalendern- helt galet!!

Regnet öser ner

Idag har det varit regnstorm i Wimbledon. Inget att rekomendera. Kände för att boka första bästa flyg hem. men sen hade jag en jättemysig fika med Michaela som gjorde det hela bättre. Musik och nya hörlurar räddade mig från att helt begrava mig i sorg (och regn) och sen rullade eftermiddagen på fort som attan. 
 
Sedan gick jag och Ida på Breaking Dawn - Part 2. Och den var bra. Mycket humor. Men som förutspått en hel del rent ut sagt töntiga scener. Bra sista film iallafall, förutom eftertexterna, haha.
Ida och jag åt svenska skumtomtar och geisha samt flirtade med killen bakom disken så att vi fick våra Standard platser upgraderade till Premiun för 0£/0kr!

Tisdag 20.11

Jag var instängd på mitt rum idag till kl halv 3, jag hade faktiskt massa ny avsnitt av serier att ta igen. Riktigt dålig ursäkt. Sedan jobbade jag hela eftermiddag i detta varma land. Hämtade Liv och lagade mat hela eftermiddagen samt gjorde chokladbollar med barnen som är helt galna i denna smör-socker-havregryn-kakao-kaffe-blandning och självklart flög det kokos över hela köket när Torbjörn är i farten. HarryPotterWii spelades i vanlig ordning och sedan hjälpte jag Freyia stämma hennes nya (gamla) gitarr och hade en liten lektion med Em och A. Så enkelt men ack så svårt. Sen tog det en evighet med gitarrspelande och bokläsning att få dem vilja krypa ner under täcket.
 
Imorgon ska jag fika/promenera med Michaela; ska bli så skönt att träffa en människa som inte tillhör min norska familj! På kvällen ska jag på Twilight med Ida och äta geisha och popcorn. 
 
I helgen blev jag lite nostalgisk med Uggla. Underbart klipp.
 
http://www.youtube.com/watch?v=rjrLAfYACNM 
 
 
Jag har börjat lägga mina julkort i brev nu och här är ett smakprov (eftersom farmor inte läser denna blogg är det säkert att visa det här)

Sverigebilder

Här kommer bilderna jag lovade i förra inlägget!
 
 
Linslusen Abbe. Bror<3 och kebab!

Detta ska bakas i London!


Min lillebror är lång.


Grillning på den hemmagjorda grillplatsen och lilla Selma försöker fjäska till sig Nässjö Chark korv


Steady, Steady...


Go.... Bra jobbat Tilda


Mycket god vitchokladpannacotta som skulle bli blåfärgad...


Min gose-vovve (som förövrigt inte kände igen mig när jag kom hem)


Åhh, denna fick jag av Freyia när jag kom hem "Amanda, i tried to fold it as a heart!"

Buckhult i mitt hjärta

Hej mina trogna bloggläsare. Vet ni var jag sitter nu? Uppe i luften. Nej jag har inte lärt mig att flyga på en Nimbus 2000 än men jag har däremot lyckats köpa mig en flygbiljett med Norwegian där man får gratis wifi!
 
I helgen har jag varit hemma i mitt älskade Buckhult. 
 
För en gång skull hade jag tur på min flygresa hit. Jag landade en kvart tidigare än utsatt i Göteborg och kom därför till Jönköping i tid för att hinna med en kebabpizza med min bror. Vi mötte upp min far på A6. Jag bytte mina Scullcandy hörlurar för sjunde gången på samma kvitto (älskar att sno pengar av Elgiganten) och sen bunkrade vi upp oss med massa OLW chips, ostbollar och FRESH ISLAND DIPSÅS! Ett stopp i Nässjö var självklart och sen fick jag köra hem till Buckhult. På höger sida av vägen. Det gick bra!
 
På kvällen kalasade vi med Kyckling, Potatis och Julmustsås - mitt önskemål! Och Doobidoo såklart. Mamma somnade i soffan<3
 
Lördagen bestod av traditionell grilnning vid vår egenbygda grillplats i skogen (vid en jaktstuga som placerats dit och den är så malplacerad den kan bli i en grön granskog. Den är illorange och ahr tidigare stått i någon skog i Bordafors därför har några smarta ungdomar naturligtvis klottrat på den. Ordet "BögHora" står så vackert skrivet på väggen mot grillplatsen. Underbar läsning. - Den ska målas om. Något århundrade.) Nässjö Chark korv är en miljongånger godare än den köttfärsstoppade korven som finns i England. Riktigt äcklig. 
När eftermiddagen smög sig fram fick vi besök av min kära moster, Freddan, Tilda och Ted. Och jag hade glömt hur mycket de barnen kan prata. Haha. Förlåt all för att JAG aldrig kan hålla tyst. Tilda har ärvt precis samma gen. 
Kvällen bestod av öl, vin, hjortstek och vitchokladmousse och självklart Så Mycket Bättre. Det avr Ugglas kväll! Vem vill missa då? Mannen med krullet är pappas idol. 
 
Söndagen var vilodag. Linn kom och deltog i Tacoskvällen, henne saknar jag som bara den och sen tittade Abbe och jag på Beck. :)
Idag tog mamma en lång sovmorgon fram till lunch, vi tog en långpromenad på morgonkvisten och uppenbarades i solsken och sedan gjorde hon godaste soppan. Med racerfart skjutsade pappa mig till Göteborg efter jobbet och nu har jag snart flugit i en timme. :) Med tomteskum, Geisha och lite tvserier ska jag nog överleva hem (herregud, hem?) till London. Här kommer massa oviktiga bilder!
 
 Oj Wifiet var visst jättesegt så bilderna får jag ladda upp sen när jag är framme i Wimbledon!
 

SVERIGE

Nu är jag i Sverige och närmare bestämt min kära by Buckhult! 
 
Just nu trivs jag som fisken i vattnet. Det är mysigt att tillbringa kvällen med en familj som har saknat en lika mycket som man själv har saknat dem! Julmustsåsen var dee-licious.
 
Imorgon ska jag till skogen och grilla NässjöChark - lantliv!
 
 
Åh vad det är skönt att andas buckhultsluft igen.

Torsdag 15.11

Idag var det jobb hela långa dagen. Sen massa pyssel så att jag till och med hade glitter i pannan:P
 
Nu ska jag strax lägga barnen och sen ska jag springa (åka tub) iväg på lucia. Efter några timmars nattsömn ska jag sedan bege mig till Sverige!!:D
 
 
Livs kommentar till webcameran: "It's like a movie!!"

Dan för dan för resedan

Onsdag och solen har stekt i London idag! Till och med vårjacka var för varmt i vissa lägen. Min dag har bestått av gym och sen den klassiska left-over-pizza till lunch. Sen åkte jag till Tooting Broadway med Michaela (min nya wimbledon polare - så jäkla go!) och vi länsade Poundland. Jag handlar alltid för mycket när jag är där... När vi är påväg till bussen ser Michaela en Primarkskyllt! Underbart, nu väntar vi bara på att det ska öppnas här i Wimbledon också!
 
Sen jobbade jag. Dvs tog med två barn till Tennis. En spelade jag och Freyia läste bok i en timme och turades om att sitta vid det varma elementet.
 
Vid sjutiden dök Isabelle Edenborg upp här i mitt Wimbledon och vi besökte äntligen The Slug! Asgo musik. Supergod mat och efterätterna var enorma och billiga! Detta slank tillsammans med öl och Zlatans mål. Några svenska killar satt bredvid oss och de var de enda som jublade när Sverige (Zlatan) gjorde mål. Resten av britterna såg riktigt sura ut! Det var en supermysigkväll med söta Bella! När vi skulle säga hejdå till denna fina pub besökte vi övervåningen bara för att ha sett stället men vad möts vi av då. ett dansgolv med blinkade lampor, någonform av hiphop-pop musik och medelåldersmänniskor som dansar bugg! Haha.
Jag vill bara avsluta och tillägna det här till Bella : Arabiska Natt.
 

Imorgon är det jobb tidigt. Sen lite till jobb. Sen Lucia. Sen ett par timmars sömn. Sen Sverige!
 
 
Bella och vår middag! Humburgetallrik / Utsökt Lasange

Försökte smygfoto de buggande paren...
 

Tisdag 13.11

En fet sovmorgon började min dag. Halv 12. Det är inte ofta man får sova så länge när man jobbar som aupair och bor i ett hus fullt av barn som inte vet hur man pratar med små bokstäver...
Jag lunchade med en ny svensk aupairtjej här i Wimbledon som heter Michaela, en riktigt härlig tjej! Självklart visade jag henne Wetherspoons utbud och min brunch blev en hamburgetallrik, hehe. Hon har varit här i en vecka och ack vad jag känner igen mig i den hemlängtan hon beskriver. De två första veckorna gick verkligen bara ut på att överleva. Sen ordnar det upp sig. Jag har hunnit med så himla mycket nu när jag tänker efter...
Imorgon ska jag visa Michaela Tooting och Poundland (bästa affären i hela världen)
 
På kvällen åkte jag till Primark i Hammersmith för att möta Ida! Primarks personal var otrevlig och jag hade en stirrande indisk tant med ett snett öga som följde efter mig. Det var sjukt läskigt och jag blev på riktigt dåligt humör.  Sånt dåligt humör som bara jag kan bli på. Sen drog vi till Wesdtfield och åt min första Pretzel (finns tyvärr ingen autokorrekt på datorn) med kanel och socker, mumma så gott! Sen shoppade jag en silvriga sammetsklänning till julafton på vackra River Island! *Lycklig* så lycklig att jag bara var tvungen att visa den för den trevliga kvinnan i kassan på Pret, haha. Ibland älskar jag mig själv. Jag är så jävla skön.
 
Nyss packade jag min väska för min Sverigetripp och den består av : 3 Harry Potter bocker, Ett par smutsiga/ölade converse som ska tvättas och en nyinköpt kudde till mitt älskade bästa-rum-i-hela-världen-med-massa-vinyl-och-en-underbar-säng hemma i Buckhult! Får se om jag kan hinna med lite whitebar på lördagkväll. Nu längtar jag som satan efter mamma, pappa & Abbe (och Selma ofc.)
 
Godnatt!
Om 10 minuter här i London är det i övermorgon jag ska till Sverige! Jippi!

Och så var det måndag igen

En tuff start på en trött morgon utvecklades till en rätt okey dag. På eftermiddagen njöt vi tjejer av Harry Potter och vi kurade ihop oss i soffan när Liv tyckte det var läskigt med det piskande pilträdet som försöker mosa Harry och Ron i den flygande bilen. Vi gick och hämta Torbjörn och delade med oss av historier om hur vi brukar fira jul. Det verkar som att även norrmän/amerikanare äter otroligt mycket på julen! 
Vid läggdags spelade jag gitarr för dom och lite vackra sånger med poetiska texter. Det var oväntat uppskattat,:)
 
Jag tog tåget till Barnes och Josefin! Där träffade jag hennes aupairfamilj (som var mycket trevliga) och sen skulle vi titta på film som slutade med en Harry Potter film på i bakgrunden medan vi pratade av oss med varandra. Att det kan vara så skönt att bara prata.
 
Pratade några snabba ord med min bror idag, det ska bli så roligt att träffa honom igen. När jag googlade Buckhult komma den underbaringen upp:
<3
Bara 3 dagar kvar till Sverige!
(eftersom klockan nu är över midnatt)
 
To do list:
  • Stämma dom där sega läkarna i Sverige.

Söndag med Lucia, Tacos och Harry Potter

Efter en summering av dagen inser jag att jag har suttit ovanligt still idag. Luciaövning bestod bara av sittande och sjungande ståendes. Sen åkte jag till Victoria där Ida och jag åt godaste tacosen på en mexikanskt hak där servitörerna var påtvingade vita stora hattar. Guacamole och sourcream till tacos skapar det ultimata! Harry Potter och Fången från Azkaban tittades på i upptagg till The Making of Harry Potter som vi ska på om 3 VECKOR!!!


Jag var en gangster idag, bara så alla vet.


Grattis på Fars Dag kära pappsen och även bra jobbet med ett skjutet rådjur idag! Bara 5 dagar kvar tills jag kommer hem till Buckhult!

Lördagskväll som heter duga

9 flickor. 8 år gamla. Engergifyllda till tusen. Ljusa skrik. = Låter som en skock elefanter på Freyias rum. När jag kommer in med min röda gitarr höjd decibelnivån ännu mer. Efter att jag hade spelat mina låtar kände jag sån jävla eufori. Det var riktigt kul. Först My Boy Lollipop, sen Mamma Mia (som i princip alla 8 åringar kunde texten på) och avslutningsvis med Beat It. Barnen var galna! Totalt Galna! Och som dom sjöng och vissade till och med dansade! "Why are you not on X-factor?", "10points!!", "A 100 %!". Det var riktigt gött. Sen fick jag dessutom en litet reward (som konstigt nog användes upp under kvällen...inget sparande här) och Freyia sa "Pappa säger tusen tack" och så fick jag en sedel och alla andra barnen var superfascinerade av att hon kunde prata ett annat språk med mig.
 
Jag övergav mina miniflickor och begav mig mot norr och rättare sagt Hampstead, hem till Ian. Eller hem till familjen han bor hos tillfälligt. En underbar judisk familj med supersköna söner. Teddys hår var en kopia av Luke Pritchards i The Kooks - helt freaking amazing curly! Vi gick på en jättestor Bonfire i ära till att Guy Fawkes en gång försökte bränna ner House of Parlament men istället blev bränd på bål. Det var Queen och massa musik på högsta nivå och vi sippade Mulled Wine (glögg) och åt burritos till ett av de mäktigaste fyverkerierna jag har sett! Tillsammans med Ian, Igor och Jossan; då mådde man! Inte nog med det så passerade vi Liam Gallagher påväg ut till puben!!!
 
Så här fint upplysta var träden!

Fyverkerierna som var helt galna!
 
Puben hette The Bull and Bush och det var fullkomligt knökafullt. Jossan och jag flirtade lite med den trevliga bartendern och sen joinade vi Ians vän teddy (17år men med en öl i handen på nen pub) och hans polare vid ett bord utomhus i det kalla. Fråga mig inte hur men en timma senare anlände vi till en (död) hemmafest i Golders Green, London. Jag kan inte förklara hur mycket vi skrattade när vi kom in i huset. Det såg för jäkligt ut rent sagt. tex hängde detta på väggen:
WTF liksom!?!

Sen blev det som vanligt, precis som i Nässjö fakitskt, när 117åringarhar med alkohol att göra: drama. Två ambulanser anlände, har fortfarande inte förstått varför det var två, för ett tjej hade satt sig på en glasbit och hade ett stort jäkla hål i benet. Allting löste sig så ingen mer skada skedd. Vi drog till Pizza Hut och åt en svindyr pizza innan jag och Jossan satte oss på vår madrömsbussresa hem. Nattbussen tar verkligen för lång tid.
 
Idag sov jag för första gången på en evighet, länge! Nu ska jag ner och äta frukost och sen dra iväg på luciaövning och sedan åka till det lyxiga huset i Victoria och titta på harry Potter och Fången från Azkaban på storbild!

Barnkalas

Nu kommer massa 8åriga tjejer snart för att fira Freyia som fyller 8 år!
Barnkalas och jag ska uppträda!
 

Lördag 10.11

Ca 5 timmars nattsömn igen. Vi gick till en australiensisk pub i Shepards Bush igår som heter Walkabout. Lite för billigt... Pojkarna gick som vanligt vilse men efter ett bra tag såg man en vilsen Igor och Ian trycka sig igenom dörrarna in i värmen. Jag och Ida som både var sjuka skulle åka hem tidigt men så blev inte fallet. Det slutade med att vi tog en taxi till Islington (över halv stan) och gick till Propaganda igen. En Indieklubb. Dessvärre hade de anställt den sämsta Djn i världshistorien, till och med Whitebars Djs i Nässjö är bättre, men på slutet började det ordna upp sig. Vi dansade och dansade hela natten lång tills klockan slog alldeles för mycket och klockan 5 var vi hemma. På bussarna stötte vi på många härliga filurer. Haha. 
 
Nu ska jag snart uppträda på Freyias födelsedagskalas med My Boy Lollipop, Mamma Mia och Beat It! 
Sen ska jag mot Norr för att gå på en stor Bonfire med Ian Igor Jossan och troligtvis några brittiska judar!
Ikväll s´ka jag med sista tuben hem. Det ska jag. I alla fall försöka.
 
Pga av batteribrist fick jag inga bilder från gårdagen men ska försöka sno av de andra så småningom...
 
Fick veta att min pappa sköt en älgkviga imorse, bra jobbat pappsen!
 
Puss på er alla
Sverige om 6 dagar!!!

Fredag och jag är tröttast i hela världen

Igår somnade jag på tuben hem, då är man trött.
 
Igor och jag sightseeing-ade i London från 8.30 till mörkret föll. Hyde Park, Buckingham Palace, Tower Bridge, Millenium Bridge (mer känd som Harry Potter Bron) och Igor var livrädd för att gå över den, Platform 9 3/4 och Camden Market! Sen satt Jossan och jag och pratade och åt på en pub innan hon skulle iväg till sin...date... och jag gick iväg på Luciaövning!
 
Jag var jättespänd innan och tyckte det skulle bli så roligt. När vi kommer dit får vi ett häfte med sånger och sen börjar hela kören sjunga med typ 8 olika stämmor - jag fattade ingenting! Det kändes så avancerat och tufft. Allt blev pannkaka och jag var supertrött. Förhoppningsvis klarnar allt på söndag...
 
Sen åkte jag hem och som jag sa tidigare, somnade på tuben. Jag har inte varit så trött på länge. Klockan halv elva sov jag och nu imorse vid halv 7 hade tröttheten inte gått över ett smack. Men alla barnen var vakna; pigga och glada. Jag förstår inte hur de kan vara så energifulla.
 
Nu ska jag spela gitarr och öva inför Freyias kalas imorgon. Förresten har jag köpt en present till henne nu:




Lite pictures på Igors och min sightseeing





 
Jag tror allvarligt att jag måste ta en powernap.

Onsdag 7.11

Idag har jag funnit julpynt i Wimbledons köpcenter, äe inte redan var min första tanke! Freyia blev galen av ilska "Till och med innan min födelsedag!!", haha, underbara norska familj!
 
 
Dagen har bestått av jobb och planering inför morgondagens sightseeing över London för min lilla Igor! :)
 
Nu sitter jag i sängen och myser med min älskade Josefin som kom hit och bjöd på svenskt godis!
 
Godnatt London vi ses imorgon!
Godnatt Sverige vi ses om 9 dagar!!!!!!

Yrke: Dagisfröken

Idag var en lite speciell eller rättare sagt annorlunda dag. När jag, efter att ha jobbat morgonpasset hemma, anlänt till den Norska för att snabbt släppa av Liv och dra till gymmet, hojtar den svenska läraren för Livs grupp "Amanda, vill du jobba här idag?". Tydligen var någon personal sjuk och vikarer med kort varsel är det även en stor brist på i detta land. I hopp om att alltid kunna hjälpa alla (och lite extra pengar naturligtvis) tackade jag ja. Jag fick powerwalka hem och hämta lunch och tillbaka, (vilket ändå tog 50 minuter) för att sedan börja jobba på 3åringarnas avdelning. Drygt 15 barn, fulla med snor och för mycket energi har alltså stått på dagens agenda. Jag tycker själv att jag klarade mig riktigt bra och jag sprang mestadels runt med snorpappret i högsta hugg! Utan ro och vila tog jag med mig Liv hem och jobbade eftermiddagspasset och mina kära aupairfamilj. Freyia kom hem efter sin cooking-class med nybakta citronmuffins som vi kalasade på tillsammans med gårdagens pumpamuffins (supergoda, ska be om receptet). 
Sedan efter halv åtte någon gång, då jag slutade, har jag suttit i telefon och skype och massa smsade med massa sötnosar som jag saknar så mycket, trots att vissa befinner sig nära och andra inte ens i samma land!
 
Nu ska jag sova för imorgon väntar London finbesök av Mr Mirkovic, en av mina allra käraste vänner! På torsdag ska jag visa honom London! Och på fredag står 'exploring of Wimbledon' på listan. 



Tänkte dela med mig av en bild på vår söta vovvsing hemma, som tyvärr har varit sjuk ett tag. Men i söndags när jag pratade med pappa i telefon hörde jag minsann hennes vaksamma skall i bakgrunden då det plingade på dörren - Selma is back on track! 10 Dagar kvar!
 
 

Måndag 5.11

Jag har varit här i 51 dagar nu. Det låter inte så länge men det är det. Igår bokades biljetter för en Svergievisit nästa vecka, ska bli så skönt att mysa och krypa upp i soffan med familjen framför brasan och Doobidoo med mammas världsbästa mat! Igår och idag har tyvärr varit lite nedåt dagar, trots att vi faktiskt har sol men det är kallt som satan. Ibland får man lov att inte vara på topp. Därför ligger jag och lyssnar på Dirty Dancing - Soundtrack och försöker njuta av ledigheten. Jeanne avslöjade för mig i morse att hon försöker spela cool och förstå vad jag går igenom med allt som händer just nu men hon erkände att hon är livrädd för att jag inte ska komma tillbaka från Sverige!
 
Då till den underbara helgen:
 
Fredags: The Buffé (som jag berättat om inna, helt amazing again) med Frida, som besökte Wimbledon för första gången, och Jossan! Vi åt tills vi sprack. Och sen åt vi lite till från efterrättsbuffén med glass och chokladfontän osv. Proppmätta, allt gick så mycket långsamare än vanligt bara för att vi var SÅ mätta, haha, åkte vi hem till mig. Myste lite med gitarren. Lisa kom och mötte oss långt i norra London och nästa stopp var hemma hos Frida, som levde sin sista helg i London ensam i sin aupairfamiljs hus! Detta utnyttjades för förfest med baguette, kex, brie, jordgubbar, chips och svensk cider! Mycket mysigt! För sent för att gå ut i Nässjö åkte vi till Islington och Propaganda. Bästa stället ever! Två dansgolv varav ett var poprock och ett var med fantastisk indiemusik såsom Arctic Monkeys, Mumford and Sons, Queen, Vaccines och avslutades med "Dancing in the Moonlight". Det var söta brittiska pojkar överallt och alkoholen var billig som satan eftersom detta var ett studenthak. 2,95£/öl eller drink, helt galet billigt! Vi dansade och sjöng (skrek) tills vi fick träningsvärk i magen (jag vet, träningsvärk i magen låter sjukt) och tidigt på morgonkvisten, sisådär vid 4 satt vi på bussen hem! Sen däckade alla hemma hos Frida. Återigen fick jag sova i en fantastiskt skön säng. Det är tydligen bara min i hela London som inte har en bäddmadrass...
 
Lördag: Vaknade, förvårnadsvärt pigg. Vi åt gröt och ägg. :) Jossan och jag åkte vidare mot Greenwich för att möta Ida och Mia, båda från jönköpingsområdet, sjukt att vi träffas i London! I Greenwich besökte vi The Peter Harrison Planetarium at the Royal Observatory i Greenwich Park. Ett museum om rymden! Mina gamla drömmar om att få vara med i "Vintergatan 1a och 1b" och "Tillbaka till Vintergatan" återvände genast. Man fick se häftiga prylar som används vid viktiga upptäckter och mina fysikkunskaper kom  för första gången till användning. Tillsist gick vi på en show "The Universe Exposed" som var i en slags biosalong där stolarna var i liggande ställning och man stirrade upp i det gigantiska kupolformade taket som förvandlades till en stjärnfylld natthimmel. Efter museumbesöket fann vi Greenwich omtalade utsikt. Det var helt obeskrivligt vackert. Vi gick till Wetherspoons och åt en superbillig och supergod hamburgare-tallrik! 
På kvällen var tanken att vi äntligen skulle se James Bond, men självklart var den fullbokad över HELA London. Istället fick Jossan och jag sällskap av Frida och 4 andra tjejer på filmen The Intouchables (jag hela tiden trott den heter Untouchable, opps!) och den var helt fantastisk. En fransk, verklighetsbaserad film som verkligen berörde. På svenska tror jag titeln är En oväntad vänskap, och det var det verkligen! Mycket bra avslut på två sköna dagar och ett tårögt farväl av fina Frida. Idag har hon åkt hem till Sverige. 
 
Söndag: Sovmorgon och första söndagen utan massa "måsten"! Framåt eftermiddagen träffade jag upp min kära Lekeryds-Ida i Kensington Gardens och jag har nu druckit mitt första (och troligtvis sista) Afternoon Tea någonsin. Det var inte det dyraste vi kunde hitta men inte var det billigt inte. Laxmackan var dock riktigt smarrig.Vi vandrade runt i parken och pratade om allt mellan himmel och jord och frös som bara den. Royal Albert Hall var ståtlig och vacker och självklart var det en flock asiatiska turister utanför och tog kort. Där ska vi försöka pricka in en julkonsert mellan mina luciaframträdanden. :)
 
Fredag: Efterrätt


Såå Gott!


Buckhult och Frida öser!


Smarta män säger smarta saker


The Planetorium (Rymd-museumet som jag kallar det)


Den vackra utsikten från Greewich!
(Och ja mamma, jag använder reflex som du ser här, haha)



Kensington Gardens: The Orangery at Kensington Palace


Afternoon Tea! Dyrt men Gott!



Vackra Royal Albert Hall
 
 
Nu ska jag scrapbooka och försöka fördriva tiden tills Igor kommer på onsdag! 

Trötter

Haft två superbra dagar! Indiemusik, billiga drinkar och underbara människor förgyller livet!
Ska ge en riktig berättelse imorgon. Nu ska jag äta mitt lösgodis från Sugar Sin och titta på film.
 
Godnatt London, vi ses imorgon.
Godnatt Sverige, vi ses om 13 dagar.
 
Utsikt från Greenwich idag!

En 14-timmarsdag -.-

14 timmar och 10 minuter bestod mitt arbetspass av idag. Det är inte mänskligt. Men som ett av barnen sa "du valde jobbet själv" och det gjorde jag ju faktiskt, men jag kanske inte signed up for 14h/dag.
 
Haft sista jobbdagen för veckan, sista jobbdagen för deras höstlov. Så skönt. Nu kan jag pusta ut. 
 
Dagen har bestått av väckning; där jag hittade tre socker-hungover barn med glowsticks, så vi hade alla mys i freyias säng, i ett mörkt rum med massa glow sticks på morgonkvisten. Sen fick vi alla gå i 30 min för att lämna Liv och 30 min tillbaka. Jädrans vad jag ska bli vältränad! F och TB satt och spelade HarryPotterLegoWii hela dagen. Jag gjorde pannkakor. Vi hade pannkakskalas och gick sen för att hämta Liv igen. Alla sprang hem med sina paraplyer och pekade och skrek olika trollformler, för allt de ville var bara att komma hem till sitt wii. haha. Jag kan ju erkänna att jag inte precis försökte dra dom från tvn, det var ju ändå Harry Potter! Sen hade vi tacosfest. Jag slängde i dom i badet, okej jag var inte så drastisk. En kvar senare kommer jag in och TB har näsblod; ena sekunden älskar barnen varandra och i nästa har de i princip gett varandra en snyting. Oh my. 
Och nu, nyss, slutade jag. Efter klockan nio på kvällen. 
 
Imorgon blir det den himmelska buffén igen och tjejmiddag och lite välförtjänta drinkar och krogen i Camden!
 
 
Hade ingen bild från idag så jag lägger upp en svettig pic från Lisas och min Gymdag. Mitt gym stalkar henne nu... hihi.

buckhult.blogg.se

Med min röda gitarr på ryggen, den överfyllda röda resväskan i handen och den lilla laptopen under armen beger mig mot London (Harry Potter och musikalernas förlovade stad) och Wimbledon. Au-pair-livet väntar i form av tre spralliga barn som jag nu ska lära allt jag kan! Buckhult is on road!

RSS 2.0